Fridays For Future
21114
post-template-default,single,single-post,postid-21114,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Fridays For Future

Fridays For Future

Greta Thunberg, l’activista adolescent contra el Canvi Climàtic s’ha transformat en el referent en l’àmbit mundial de la lluita contra la destrucció del planeta i el que va començar en el seu Estocolm nadiu com la protesta dels divendres d’una nena, asseguda amb un cartell fet a mà davant del parlament danès, exigint als seus polítics mesures per a preservar el planeta, és avui el fenomen global de lluita mediambiental més important que mai hagi existit, present en més de 150 països i integrat majoritàriament per joves que es revelen davant la catastròfica herència que ens entestem a deixar-los els més grans, a través de la seva fundació, Fridays For Future.

Abans que ella molts altres n’han fet bandera, The Inconvenient Truth de l’Al Gore, va marcar un abans i un després en la percepció que tots teníem sobre la problemàtica produïda per l’escalfament global i després han vingut DiCaprio (The Leonardo DiCaprio Foundation), Bono d’U2 (The Chernobyl Children‘s Project, The One Campaign, Greenpeace), BradPitt i Angelina Jolie  (Fundación Maddox JoliePitt), Cate Blanchett, Daryl Hannah (Fundadora del SBA), Drew Barrimore (ASPCA, Much Love Animal Rescue, Onyx and Breezy Foundation, The Rescue Train, UNICEF, World Food Programme), Emma Watson, Jack Jhonson (fundador de la xarxa All At Once Campaign), Jon Bon Jovi (Jon Soul Foundation), Kevin Kostner, Robert Redford, Sting, Ted Danson, Harrison Ford, Julia Roberts, Penélope Cruz, Kevin Spacey, Edward Norton i un llarg etcètera, veritables lluitadors per a la conservació del Medi Ambient i d’altres causes socials.

Són molts també els contraris a la teoria del canvi climàtic, Trump, Salvini, Putin, Bolsonaro, Aznar, Jhonson, Xi Jimping, Sarkozy, etc. els negacionistes, s’articulen en els entorns del poder econòmic i polític neocon, són curiosament qui en pocs anys han dissenyat, implantat i estès el model de consum i producció que ha provocat que tots tinguem un problema majúscul, cultius d’aliments tractats genèticament, estructures de producció altament contaminants, consum incontrolat de recursos naturals que no fan altra cosa que acostar-nos cada dia un poc més a l’abisme.

Defensen un component cíclic natural, que sense deixar de ser cert, incrementa en cada fase el perill de desertització que ja està trucant a les nostres portes, la destrucció de la capa d’ozó la incidència del qual en la nostra salut ni ells mateixos neguen i un augment de les temperatures que de seguir igual, provocarà canvis importantíssims en l’equilibri ecològic, fins a convertir el planeta en una espècie de forn. És cert que la temperatura global en una primera fase i com average està disminuint, però el que no ens expliquen és que això es deu al fenomen del desglaç. Què passarà quan s’hagi fos tota la capa acumulada en els pols?.

Em nego a que aquesta ànsia pel creixement, no accepti ni tan sols el risc. Els mateixos que ens presenten com coartada el fenomen de la mundialització en el seu vessant econòmic, haurien de tenir present que no poden apostar per seguir destruint el mitjà que ens suporta, no es pot beure si no hi ha aigua, ni respirar sense aire ni caminar sense sòl.

I ens queda molt poc temps per aturar-ho ….

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment