Espaxista o feixispanya?
16723
post-template-default,single,single-post,postid-16723,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Espaxista o feixispanya?

Espaxista o feixispanya?

Avui, commemorem el 78è aniversari de l’afusellament del President Companys i encara és l’hora que l’Estat que el va assassinar, hagi revocat la sentència, acceptat el crim i demanat perdó. És dia d’ofrenes en el lloc on els feixistes el varen executar, fins i tot de partits que han governat Espanya, com el PSC/PSOE i que fins ara s’han fet l’orni quan se’ls demana la restitució.

És important que ho tinguem en compte, perquè en un moment en el qual tothom demana el gest a l’independentisme, ells ni tan sols estan disposats a fer això, que donaria condemna d’uns fets d’Estat que haurien d’avergonyir un país democràtic, perpetrats sota un règim feixista.

Contrasta la dificultat d’aquest fet, el reconeixement de l’homicidi, amb les reaccions contràries, irades i públiques de col·lectius nombrosos i creixents a la disposició de desenterrar la mòmia del Franco del Valle de los Caidos, mausoleu feixista i monument a la infàmia d’una guerra, protagonitzada, aquests sí, per uns rebels que provocaren més de 250.000 morts, 450.000 exilats i 270.000 empresonats, l’etapa més fosca de la història d’Espanya.

I d’aquesta reflexió en surt la pregunta, Perquè a Espanya els costa tant desempallegar-se del seu passat franquista? Potser en la resposta hi trobarem també el motiu de les reaccions d’avui en contra de l’independentisme.

Definitivament als catalans, els Octubres marquen la nostra història …..

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment