Bèsties de dues potes
16315
post-template-default,single,single-post,postid-16315,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Bèsties de dues potes

Bèsties de dues potes

En Quim, un amic meu de caminades, em va fer notar ja fa molts anys, la poca traça que teníem els independentistes quan ens volíem referir als causants dels greuges que patim durant tants anys i tenia raó. Amb extrema frivolitat els definíem a tots com a “espanyols” quan havíem de dir l’Estat, perquè d’espanyols n’hi han de tota mena, igual que de catalans.

D’espanyols n’hi han què quan alguna tragèdia ens toca de prop, com en el recent atemptat terrorista del 17A o en l’accident del vol 9525 de Germanwings, en fan befa en les xarxes socials i s’entristeixen perquè no em pres més mal, d’altres que no poden suportar el nostre idioma i quan el veuen retolat en una placa de carrer, en la carta del menú d’un Starbuks o el senten parlar en el servei d’informació d’Air Berlín, els causa la mateixa reacció que al Dràcula una cabeça d’alls.

N’hi han d’altres que fins i tot recaragolant un relat, extraient frases d’un context i inventant-se realitats paral·leles en fan programes electorals, titulars de premsa, programes de ràdio i televisió. Escampant infàmies i fent por, intenten difuminar la nostra cultura i la nostra llengua amb arguments pensats per esgarrapar quatre vots, assenyalant i perseguint els nostres mestres, titllant-nos de Nazis, supremacistes, sense que hi hagi conseqüències pel que fan quan tot es veu fals.

N’hi han que quan “la manada” viola una noia de 18 anys, quan tanquen un raper per injúries a un tiu imposa’t per la dictadura franquista, quan empresonen nou consellers per delictes inexistents i sense judici, quan 10.000 antidisturbis equipats com el Batman estomaquen tot el que troben al davant, quan un jutge pocatraça esprem fins a l’infinit un codi penal per personalitzar els delictes a la carta, se’n riuen, en fan burla i piquen de mans.

N’hi han que els colors els molesten, què t’increpen si portes un llaç groc, que t’atonyinen en superioritat pels carrers de vespre amb passa muntanyes incorporat quan no els respons com volen a un “Arriba España” …..Bèsties de dues potes, com escrivia Manel Folch i Torres fa una bona pila d’anys, moltes o poques i tant si n’hi han!

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment