30032014 Yes to Self Determination
5737
post-template-default,single,single-post,postid-5737,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

30032014 Yes to Self Determination

30032014 Yes to Self Determination

30 de Març a Brussel.les: la manifestació.

La “International Commission of European Citizens” (ICEC) promou i organitza la manifestació del 30 de Març del 2014 a Brussel.les per mostrar la determinació de la ciutadania Europea en la defensa de la Democràcia i l’exercici dels Drets Universals. La reafirmació de l’Europa dels Pobles que no només respecta la diversitat de les diferents nacions europees sinó que l’entén com essencialment definitòria i conseqüentment base dels seus principis i objectius.

Una manifestació la del #30m2014BRU que s’emmarca dins un seguit d’actes organitzats per l’ICEC en que les diferents delegacions Europees faran entrega dels centenars de milers de signatures recollides per tota Europa a favor de l’exercici de l’Autodeterminació.www.europeancitizensdecide.eu 

Una Europa que com va dir un dels pares de la Unió Europea, Jean Monnet, és: ‘La unió, no dels estats, sinó dels seus Pobles i els seus ciutadans’, una UE que es basa fundacionalment en els valors de la Justícia, la Llibertat, la Igualtat i la Pau.

Per això mateix, i sota l’ampara d’aquest enteniment democràtic de respecte i amistat entre els Pobles, afirmem, que el fet que milions de ciutadans Europeus, com per exemple som els Catalans, haguem d’encarar dificultats i inclús amenaces per voler exercir el dret universal d’autodeterminació és un greuge no només pels Catalans sinó que s’ha d’entendre com un greuge contra tots els ciutadans Europeus, també Alemanys, també Finlandesos, etc, perquè és en territori Europeu que aquest dret és vulnerat. Perquè com deia Martin Luther King: ‘La injustícia a qualsevol lloc és una amenaça per la Justicia a tot arreu’.

La Unió Europea, guanyadora del premi Nobel per la Pau, ha signat tots els Tractats Internacionals que defensen els drets universals, com el de l’Autodeterminació, i és per això que, el 30 de Març del 2014 (precisament, a un mes i mig de les eleccions Europees), volem deixar constància de la nostra determinació en la defensa de l’exercici del dret que tenim els ciutadans de nacions Europees, amb una majoria social i/o política a favor, a celebrar un referèndum democràtic i pacífic sobre la Independència del nostre país.

Justícia, Llibertat, Igualtat i Pau són els valors fundacionals de la UE que acollim com nostres, i que reivindiquem com a ciutadans Europeus per a els nostres països.

Ens manifestarem just davant les Institucions Europees, garants formals d’aquests valors i que un mes i mig després ens demanaran el vot i a les que ara nosaltres, els demanem emmarquin en la pràctica allò que defensen en la teoria, per a que realment els ciutadans Europeus puguem sentir-nos representats i implicats.

Unes Institucions Europees que no són Institucions culturals sinó Institucions polítiques i que, per tant, tenen l’obligació, més enllà d’emmarcar els drets que han subscrit i penjar-los en les seves oficioses pareds, de garantir que aquests es compleixen lliurement, sense coercions ni amences. La única oposició que entenem és la possible oposició a la independència de Catalunya però mai reconeixerem la que nega i dificulta el dret dels Catalans a votar democràticament si la volem o no.

Que els Catalans volem majoritàriament la Independència de Catalunya és un fet públic i estés, i també ho és l’encara més gran majoria a favor del referèndum sobre la independència, però tan important com això és explicar i demostrar que aquesta gran majoria ciudadana que volem votar, no farà ni un pas enrere davant eventuals dificultats i oposicions antidemocràtiques.

És per això que convidem a venir a aquells que no volen la independència de Catalunya però sí volen expressar-se democràticament a les urnes sobre aquesta opció política.

En definitiva, aquesta és una manifestació per la Democràcia, per a que tots, tant els del Sí i com els del No, fem campanya, de manera democràtica i pacífica, defensant la nostra opció sobre la Independència de Catalunya.

La ICEC coincideix del tot amb l’enunciat de Vaclav Hàvel que diu que: ‘L’esperança, no és la garantia d’èxit sinó el convenciment de que el que fem és lo correcte i té tot el sentit, sigui quin sigui el resultat’ …perquè el resultat és, precisament, a les nostres mans, no el deixis en les mans d’uns altres, vine a Brussel.les!!

‘It’s about Democracy!’ ICEC, Novembre 2013

 

 

 

 

 

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment