Catalunya no és Escòcia
5653
post-template-default,single,single-post,postid-5653,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Catalunya no és Escòcia

Catalunya no és Escòcia

Catalunya no és Escòcia, ni tant sols és el Quebec, però no ho és no pel recurrent argumentari espanyolista que veu diferències entre el que els moviments ciutadans promouen, votar. No ho és per les diferents actituts dels estats als que pertanyen que deixen la construcció de la frase incomplerta, el que és palmari és que Espanya no és Gran Bretanya o el Canadà.

Catalunya no és Escòcia entre d’altres coses perquè Escòcia és un país subsidiat pel Regne Unit, amb petroli en el mar del Nord però subsidiat a la fi, conservant les distàncies és com si a Espanya Extremadura o Andalusia volessin ser independents, algú en té el més mínim dubte que ja ho serien de fa temps?

Catalunya no és Escòcia perquè aquí el moviment sobiranista puja del carrer cap al Parlament, tot i que a la capital del Regne encara ho identifiquin amb una bogeria del Mas. No ho és senzillament perquè quan nosaltres fotem el camp s’haurà de buscar la manera per fer viable una realitat en fallida com és Espanya. En comptes de posar-se a la feina replantejant un sistema econòmic que no se sosté, s’entesten en invocar a l’home del sac que ens farà fora de tot arreu amb l’esperança que això ens faci recapacitar.

Catalunya no és Escòcia. Una Catalunya independent tindria un deute públic del 25% del PIB quan la mitjana europea supera el 80%, un PIB/per càpita que sobrepassaria els 30.000,00€ i es situaria en el rànquing de la UE entre els tres primers, amb un potencial exportador equivalent al 55% del seu PIB comptant les vendes a España que ara es computen com a mercat interior …. Definitivament Catalunya no és Escòcia, ni Quebec, ni Flandes, ni Kosovo, ni Eslovàquia, ni França, ni Itàlia, ni ….

El que hauria de preocupar els espanyols és que España és el més aproximat a Sèrbia, al menys quan ens parles de tancs, empressonaments o invasions armades. Quan sàpiguen el que volen ser quan siguin grans ja ens ho faran saber.

Il·lustració obtinguda del bloc de Carlos Tena
admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

4 Comments

Post A Comment