Més rauxa i no tant de seny
5635
post-template-default,single,single-post,postid-5635,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Més rauxa i no tant de seny

Més rauxa i no tant de seny

Els catalans som prudents a desesperar, a vegades fins i tot massa i per no molestar ens hem acostumat a eufemitzar des de les coses més trivials fins les importants. A còpia de clatellots quan traiem els peus de l’olla ens han creat una memòria subliminal de coerció al més pur estil del mono que quan vol agafar el plàtan li etziben una màniga d’hòsties, clar després de 300 anys d’experimentació negativa la convicció de que si aixequem la mà ens la foten s’incorpora poc a poc, registre genètic en diuen!

Ens hem acostumat a enriquir el nostre diccionari de sinònims per a no molestar i ens hem fet uns artistes de la metàfora per arribar a dir allò que volem dir sense que s’entengui massa per no ofendre. Fins i tot ara parlem del “procés” quan volem dir Independència o “consulta” quan el que volem fer és un referèndum, d’això a Madrid en diuen seny, virtut catalana que massa sovint entenen com a subordinació pacífica i que tants lloen per a fer-nos la rosca. A Espanya als catalans ens voldrien com el PP a les dones, sotmesos, pacífics i contents al menys tres-cents anys més.

Però eus aquí que el moment de baixar les orelles i cloure la boca ha passat i la trencadissa falsa del qui ens ven que l’escudella de Nadal se’ls ha quedat agre per culpa de la sobirania ens la pela. Hem aprés a mirar cara a cara els nostres rivals sent descarats sense deixar de ser catalans i per tant educats i senyuts i això ens dona la força. I ara que us expliquin els unionistes com pot ser que el Referèndum fracturi socialment Catalunya si un 80% dels catalans el volem?

Una mica més de rauxa i no tant seny ens convé!

Il·lustració d’edp.cat

 

 

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

6 Comments

Post A Comment