Abans s’atrapa a un Navarro que a un coix
4992
post-template-default,single,single-post,postid-4992,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Abans s’atrapa a un Navarro que a un coix

Abans s’atrapa a un Navarro que a un coix

Si els arguments que faran servir els qui veuen en el dret a decidir, origen i el destí de tots els mals coneguts, són com els que han fet aquest estiu el Pere Navarro o Enrique Osorio Consejero de Economia de la Comunidad de Madrid, ho tenim realment bé. Desgraciadament per ells la falta de rigor i la mentida intencionada a la que ens tenen tant acostumats es pot combatre fàcilment aportant les dades oficials, però el ridícul que acaba fent el qui les llença és més difícil d’esborrar que les marques del retolador permanent a la pell. És que no n’aprendran mai!

Surt en plé mes d’Agost el líder de la tercera via, consequència d’una insolació potser? dient que li const, que li han dit, que intueix que moltes decisions d’inversió estrangera a casa nostra s’han fet enrere per culpa de la inestabilitat política que representa el procés sobiranista que hem emprés, MENTIDA. Heus aquí que fent una simple consulta per internet i patapam, el 1er semestre del 2013 a Catalunya la inversió de fora representa quasi bé 1.500M€, la 2ª regió a nivell europeu amb més inversió per darrere només de la regió South East dels UK que en va tenir uns 3.500M€, però és que a Madrid només 522M€, tres vegades menys!. Abans s’atrapa a un Navarro que a un coix …….

De les 5.000 empreses que des del 2010 s’han traslladat a Madrid atrets per una fiscalitat menys exigent, 1.060 de les quasi bé 550.000 existents al Principat (un 0,193%), eren catalanes. Ja que l’argument per apuntar aquesta dada també va ser el procés sobiranista podríem entendre que a la resta de les comunitats d’Espanya també existeix un desig d’independència que ha fet que les altres 4.000 empreses acabessin també a la capital?. Per cert ni mu de les més de 15.000 empreses que en aquest mateix període es varen crear a casa nostra?

Si a tot això hi afegim que si Catalunya tingués el mateix percentatge de funcionaris que Madrid, la taxa d’atur que actualment està en el 23,8% de la població activa, baixaria fins al 19,2%, 4,6 punts menys, tot i amb l’espoli fiscal que patim, algú es pot imaginar el que podríem arribar a fer essent independents?

Fonts – EPA / IDESCAT / FDI Intelligence FT

Il·lustració d’edp.cat

 

 

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment