Enquestes
4796
post-template-default,single,single-post,postid-4796,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Enquestes

Enquestes

Els humans som per naturalesa uns impacients, normalment no tenim espera i tot ho volem al moment. En una època a on el concepte anglès “fast” ens envaeix és comprensible l’èxit que tenen els resultats de les enquestes que fem per a qualsevol cosa. Darrerament la línia dels mitjans ha anat per aquí i per allà buscant desafeccions i mutacions en el sentit dels vots pel desgast del governant o evolució de la radicalitat ideològica o simplement l’emprenyament que portem a sobre per la crisi econòmica, la corrupció i la ineptitud política.

Som curiosos de mena i volem saber-ho tot amb tanta anticipació que les agències de demoscòpia tenen amb nosaltres un filó. Des d’opinar sobre el futur del Mou, si el Barça de Messi-Neymar guanyarà la Lliga o les possibilitats que té Madrid com a seu olímpica el 2024, fins i tot s’atreveixen a pronosticar quin partit serà el guanyador de les properes eleccions autonòmiques o europees, extrapolant l’opinió d’un miler de ciutadans, la “mostra”, a la ciutadania sencera, si més no arriscat i segons la lectura, perillós.

El que si que marquen son tendències que podrem valorar o no com a certes però que en el cas que ens ocupa ens diu de manera clara que a Catalunya els partidaris de la consulta som ja el 75%, els que la volem amb permís o sense del govern espanyol el 68,2% i que dels que aniríem a votar prop d’un 57,8% ho faríem com a primer pas en favor de l’Estat propi. El creixement ha estat brutal des del 17% de les èpoques de Jordi Pujol, mireu si no l’enquesta que publicà LVD per allà el Novembre del 2009 (Enquesta 2009 Institut Noxa per a LVD).

Tot i que des del punt de vista d’un català els resultats publicats per El Periodico(GESOP) ens haurien d’encoratjar molt ja que la flama que es va encendre l’11S2012 crema amb la mateixa força, des del punt de vista dels partits correm el perill que caiguin en la temptació de mirar cap a dins en comptes de fer-ho cap el futur, hem d’anar a la nostra ….. de la ma de CiU, d’ERC, d’ICV, del SI, de la CUP o de tots plegats si fes falta!!

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment