Hermann Tertsch, quin idiota!
4746
post-template-default,single,single-post,postid-4746,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Hermann Tertsch, quin idiota!

Hermann Tertsch, quin idiota!

Hermann Tertsch, que passa per ser un periodista d’ideologia moderada en nòmina del que a Madrid es considera linea editorial de centre, l’ABC, es va mostrar ahir a Twitter partidari de l’afusellament de Lluís Companys a mans d’un tribunal militar colpista. L’home, com tants d’altres del seu entorn, es va despistar en la justificació comparant el fet amb l’afusellament de Pierre Laval. No m’estranya gens que els seus amics de tertúlies de bar, el Wert, Losantos i companyia, tinguin com a missió a banda del descobriment de nous idiomes fins ara desconeguts per a la majoria que els parlava, la d’espanyolitzar Catalunya a base d’innovar amb la història. El professor que tenien de petits a l’escola es mereixeria un premi, a banda del de feixista de l’any, per la interpretació històrica i la imaginació inventiva que els va saber transmetre.

Segurament en les seves estades als pubs madrilenys a on li han arribat més d’un cop a la cara per no saber beure, repassant mentalment els moments històrics que pregona, entre Cubata i Gin Tònic se li va escapar que Laval, precisament ell, va ser un col·laboracionista Nazi amb estretes relacions amb la Gestapo i amb els líders feixistes de la talla dels Mussolini i Franco, qui fins i tot li va donar asil un breu espai de temps a Barcelona, en el Castell de Montjuic. Al final sota el govern provisional de la República Francesa presidit pel General de Gaulle va ser condemnat a mort per alta traició i col·laboracionisme amb els Nazis i per la responsabilitat de les execucions de milers de compatriotes francesos durant el règim de Vichy, justament el contrari que el que va passar aquí amb el president Companys.

A qualsevol altre lloc d’Europa, Tertsch ja hauria estat denunciat i comdemnat no ja pel que va dir ahir si no per altres episodis d’enaltiment feixista, però a Espanya a on fins i tot els condecoren com hem vist recentment amb els Nazis de la División Azul, tot quedarà com una broma. Us reprodueixo el Twuit, de veritat que provoca nàusees!.

 ERC se querellará contra el Estado por el fusilamiento de Companys. De las pocas ejecuciones de Franco que habría aplaudido toda democracia. Hermann Tertsch ‏@hermanntertsch
 Il·lustració Herois indepes
admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment