Lapao Maravillao
4698
post-template-default,single,single-post,postid-4698,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Lapao Maravillao

Lapao Maravillao

El parlament aragonès, format majoritàriament per lingüistes de reconegut prestigi mundial (!!??), han decidit en reunió solemne que a partir de les 00:00 del dimecres passat, interessant la precisió horària, el català que es parlava a la Franja, el que abans despectivament en deien Chapurriau, s’anomeni LAPAO (Llengua Aragonesa Pròpia de l’Àrea Oriental) a més també n’han fet nèixer una altra que han anomenat LAPAPYP (Lengua Aragonesa Pròpia de les Àrees Pirinenques i Prepirinenques) com que s’han deixat per definir la resta de la parla i per no deixar de banda les ganes de fer el ridícul que han demostrat, algú ja els ha proposat LAPOLLA (Llengua Aragonesa Pròpia de Otros Lindos Lugares de Aragón), però amb dues llengues noves ja s’havien passat del cupo setmanal.

La relació curiosa dels espanyols en general i del PP en particular amb el català és comparable a la dels vampirs amb la llum solar, les cabeces d’alls o les estaques de roure, sembla com si conviure amb una llengua mil·lenària els provoqués algún tipus de alèrgia, mortal de necessitat que els obligués per preservar la salut física i mental a perseguir-lo i anorrear-lo amb l’únic propòsit cert de fer-lo desaparèixer, d’exterminar-lo. Algú es podria imaginar el que passaria si a Catalunya a algun il·luminat se li acudís anomenar el castellà LICPEGCO (Llengua Impossada a Catalunya Pels Espanyols Genocides Culturals i Opressors)? ja la tindríem liada!

A aquests genocides de les cultures i de les llengües se’ls ha ficat al cap repetir la tàctica que va fer servir durant 40 llargs anys de dictadura pel seu ideòleg de coixí, el Francisco Franco, però obvien que la reacció de la gent que el parla és inversament i geomètricament proporcional als intents per a sotmetre’ns. Ells com a vampirs i nosaltres com a Gremlins passats per l’aigua, per a fer servir símils de personatges literaris portats al cinema, davant de l’agressió ens multipliquem.

Moltes gràcies gent del PP, amb les vostres collonades en doneu més empenta, feu que cada cop siguem molts més.

Il·lustració d’edp.cat

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

3 Comments
 • Iris Padulles Monteagudo via Fb
  Posted at 13:40h, 12 maig Respon

  Eduard, el Senador Ferrer era el de Tornabous, gracias.

 • Eduard Díaz via Fb
  Posted at 10:49h, 12 maig Respon

  Una vegada conversant amb el desaparegut Senador Ferrer, ens va dir que en l’època de FelipV els espanyols ens varen voler extingir els catalans, físicament parlant, com una mena de bestreta de l’Holocaust Nazi, tres-cents anys més tard, segueixen igual. Bon diumenge, Iris.

 • Iris Padulles Monteagudo via Fb
  Posted at 08:35h, 12 maig Respon

  Han aquesta gent del PP i aquests linguïstes com dius de prestigi mundial,faren tot el posible perque el catalá desaparegui i perque amb nosaltres no poden ,si no també ho farien. Salut i bon diumenge.

Post A Comment