Parla català amb tothom!
4622
post-template-default,single,single-post,postid-4622,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Parla català amb tothom!

Parla català amb tothom!

A dos dies d’un Sant Jordi transcendent per a reafirmar l’11S2012, les reaccions que dos vídeos publicats la setmana passada al YouTube han provocat a la xarxa a nivell de l’Estat espanyol han posat en evidència que a Espanya el que hauria d’ésser normalitat és excepció. Els dos valents que es varen atrevir a defensar-nos a cara descoberta el primer Ramón Cotarelo catedràtic de Ciències Polítiques de l’UNED el dret de Catalunya i els catalans a exercir l’autodeterminació des de la tertúlia política de la Tuerka.net i la Mel Domínguez una jove de Huelva resident a Barcelona, explicant l’adoctrinament catalanofòbic que des de petits es reb a la resta d’Espanya, els ha convertit en la diana dels insults més agres que havia llegit en molt de temps i mira que n’he sentit de grossos.

Per acabar-ho d’adobar la resolució surrealista del TSJC vers la demanada presentada per la Convivència Cívica del inefable Cajas (que hi fot el tiu aquest a Catalunya?), que situa els suposats drets lingüístics d’una sola persona pel damunt dels de la resta, això si sempre que sigui castellanoparlant, ha acabat de definir, per si no ho teníem prou clar ja, l’estratègia de pensament d’un país sencer, polítics, jutges, etc. vers la nostra llengua. Senzillament ens volen fer desaparèixer, ens volen extingir, els molestem. El suport d’un Estat al darrera en contra del que no el té, és una lluita desigual que sovint ofega, però també enforteix. 

” …. els que no ens deixen volar des de fa segles, de dins i de fora, que persegueixen extingir la nostra identitat, la nostra llengua, entendran que ningú pot emmudir a qui vol cridar, ofegar a qui vol respirar, empresonar a qui vol créixer. Quan ens vegin amb els ull negats emocionant-nos amb el nostre cant, quan ens vegin caminar de la ma, junts sota un cel d’estels vermells i blancs cap a la llibertat.”

Parlem català amb tothom, com més els toqui els pebrots, més ho penso fer!

Web Parla.cat – Consorci Normalització Lingüística

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment