Smoking I wait for…
4590
post-template-default,single,single-post,postid-4590,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Smoking I wait for…

Smoking I wait for…

El Senyor va voler fer coincidir en la mort tres personatges que molt poc o quasi be res varen tenir en comú en vida, potser per allò de compensar va cridar de cop Bigas Luna, Sara Montiel i va cloure la terna amb la Margaret Thatcher, la Dama de Ferro. Els milers de seguidors del director català i de l’actriu manxega ploren la seva pèrdua els cadells neoliberals d’inspiració thatcheriana de la seva ideologia Aznar, Bush, Sarkozy, Merkel, etc. m’hi jugaria un euro a que no. Els pebrots de ferro de la Thatcher van posar de moda el Thatcherisme i així tenim el món com el tenim avui, agafat tot ell amb pinces.

Li reconec el mèrit d’haver-se fet lloc en una activitat i un país reservat als homes si li reconeixem també la intransigència genética de les seves conviccions polítiques, la crueltat extrema amb la que va governar, l’indissimulat anti europeisme i la inexistent ma esquerra en el tractament de punts molt foscos de la història de UK en la lluita anti terrorista o en la guerra de les Malvines. De la Thatcher en varen acabar fins els collons fins i tot els de l’ala més conservadora del seu partit als qui va sobre passar per la dreta, va perdre els papers i es va quedar tan sola en la política com al final en la seva mort.

Quan una persona la palma tenim la propensió de cantar-li virtuts que mai li havíem vist en vida, no ho faré pas jo amb qui de bracet amb el cap de xai del Ronald Reagan, pèsim actor i pitjor president, va plantar la llavor de la crisi que ens ha crescut ara. Si la Thatcher hagués estat guapa, esbelta, de veu seductora i amb un look amb menys concesions a la aerodinàmica que el que tenia segur que no s’hagués dedicat a la política i potser hagués estat ella la que s’hagués fet famosa cantant alló del “Smoking, I Wait for  ….” i no pel que ho ha acabat essent. Que descansi en pau que nosaltres també ho farem.

Il·lustració d’edp.cat
admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment