Atenes, Mataró, Nikòsia
4514
post-template-default,single,single-post,postid-4514,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Atenes, Mataró, Nikòsia

euro

Atenes, Mataró, Nikòsia

Els economistes, cultivadors d’aquella ciència que ens explica les causes que ens han portat al desastre quan ja no hi ha remei, ja fa temps que com si fos moda pronostiquen la fi del món mundial, els desastres de Nostradamus venen molts de llibres i com a profetes de l’antic testament des de la columna setmanal o el programa televisiu que protagonitzen ens foten la pell de gallina un dia si i l’altre també. L’excusa per a que se’ns posi malament el sopar d’aquesta setmana és Xipre i les conseqüències immediates que el que allà ha passat acabi passant també aquí.

L’analista econòmic seriós, no parlo de niños ni de becerras predictors de carta astral i descriptors de les sèries anuals de la crisi, hauria d’obrir el focus de l’observació i constatar que el que ara ha passat a la petita illa mediterrània ja ha passat abans a Espanya, o que cony son les preferents i els dipòsits de deute subordinada?

Que els expliquin contes de Xipre o Grècia als avis mataronins que en la confiança del director de la sucursal de tota la vida, varen invertir els seus pocs estalvis a Caixa Laietana o els que ho van fer a Caixa Catalunya, Banc de València, CAM, Caixa Nova Galícia o Caja Madrid, altrament dit, BANKIA i que pel cap baix la quitança els ha significat més del 40%. Als doblement enganyats, per l’estafa de les preferents o la subordinada i per la posterior conversió en accions de la banca en fallida que han acabat de consumir-los el poc que els quedava dels seus diners, que els hem d’explicar de Xipre que no sàpiguen ja?

La pregunta que ens hem de fer doncs, no és si després de Xipre ens tocarà el torn a nosaltres, si no a qui, després d’ells i de nosaltres, els tocarà passar per l’adreçador?

Abans, si no ho tinc mal entès ja ho havien fet amb Grècia, Irlanda o Portugal, perquè ens altera tant lo de Xipre ara?. Atenes, Mataró, Nikòsia ….

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment