Progessistes o conservadors?
1193
post-template-default,single,single-post,postid-1193,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Progessistes o conservadors?

Progessistes o conservadors?

Cada cop que s’acosten eleccions el vell i gastat diria jo, discurs de les esquerres i la dreta es repeteix cercant en el subconscient popular el registre de la por que més d’una vegada en aquest país ha guanyat algun procés electoral. És tant evident que la dicotomia ha canviat des de fa temps com preocupant el fet que, des de els aparells de propaganda de partits sobretot etiquetats com d’esquerres, davant de manca de propostes sempre va bé apel·lar l’home del sac.

La veritable discussió serà si de cas en identificar els progressistes i separar-los dels conservadors i aquest procés, per una simple classificació d’atributs que s’associen a ambdós mots, és molt més fàcil de dur a terme. Algú podria titllar al José Bono, Juan Carlos Rdez. Ibarra i a l’Alfonso Guerra de progressistes? i a Miguel Herrero de Miñón , l’ex ministre de Treball Manuel Pimentel o a l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón com a conservadors?.

Qui és més progressista, qui s’esmerça en procurar un model econòmic que fomenti l’ocupació o el que en procura el subsidi en les èpoques magres?. Qui és més conservador, qui s’entesta en una cursa folla cap un model d’estat amb prestacions per sobre de les nostres possibilitats o el que proposa que el canvi ha de venir per apostar per tot allò que ens podem pagar?. Qui procura més pel benestar social, el que elimina impostos per a fomentar l’activitat comercial o el que malbarata recursos en xecs i prestacions socials, origen de l’espiral de dèficit que ens està afectant actualment?. Qui és més progressista, el qui adapta la immigració a les possibilitats reals o el que tanca els ulls al problema social que s’ha estat creant en els darrers anys?. Finalment, qui és més conservador el qui ajuda als bancs , actors principals de la crisi financera o el que focalitza en el ciutadà el centre de la seva actuació principal?.

No ho sé, possiblement en el que contestem cada un a nivell particular a preguntes com aquestes hi trobarem la veritat.

admin
xarop1@gmail.com

Darrera del nick edp hi trobareu a l'Eduard un català de Girona enamorat de la seva terra i apassionat per internet, la fotografia i els esports de muntanya.

3 Comments
 • xavier
  Posted at 18:26h, 30 octubre Respon

  Hola Eduard, vaig treballar fa uns 8 anys, a la gasolinera, va esser un mal moment per a mi, sense feina, la dona malalta de cáncer de mama y el meu fill estudian a Barcelona la carrera de farmacia, se me va enganyar a una feina anterior y vaig agafar el que me va sortir, no podia estar sense feina, per el que me venia a sobre.
  Ara ja saps qui soc, ja me diras de hon has tret la informacio, jajajajaj
  Salutacions.

 • Josep B
  Posted at 10:50h, 21 octubre Respon

  Amb el pas dels anys he arribat a la conclusió que aquests dos conceptes no tenen res a fer en el joc polític.

  Poc importa que un sigui de dretes o d’esquerres, el problema és el tarannà davant les situacions. Ens podem equivocar, però s’ha de saber assumir-ho per poder corregir-lo.

  Podem ser “bons” o “dolents” però el pitjor és no ser ni una cosa ni l’altra. Tenir lleis sense aplicar-les o mig aplicades és pitjor que la pitjor de les lleis.

  Sempre he cregut que el meu tarranà era més aviat progresista, però prefereixo un conservador prenent decisions a un progresista portat pel corrent.

 • Bitacoras.com
  Posted at 08:32h, 19 octubre Respon

  Información Bitacoras.com…

  Valora en Bitacoras.com: Cada cop que s’acosten eleccions el vell i gastat diria jo, discurs de les esquerres i la dreta es repeteix cercant en el subconscient popular el registre de la por que més d’una vegada en aquest país ha guanyat algun p……

Post A Comment