Ficar-hi la banya
1053
post-template-default,single,single-post,postid-1053,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Ficar-hi la banya

Ficar-hi la banya

Aquest dies tenim el pati hispà esvalotat a resultes del debat que en el Parlament s’està duent a terme sobre la prohibició o no de les curses de braus.

Com no podia ser d’una altra manera en un país suposadament democràtic i avançat com és el nostre, és de lògica que aquestes coses es parlin i debatin en el marc d’un Parlament amb total normalitat i sota l’ampara de les garanties que donen les lleis, que és el que toca quan del que es tracta és de legislar.

El que ja s’ha desvirtuat és el debat inicial que la plataforma prou.cat va promoure com a iniciativa legislativa popular. El suport que les 180.000 signatures que han aportat no pot amagar que les motivacions siguin també dispars, des de la que ho va motivar, el maltractament inhumà al brau, fins a les que aprofitant el merder hi han afegit l’identitari.

Com ja es preveia, en la resta de l’estat hi han vist un atac a les essències de “lo espanyol” motivats per els missatges que una minoria des de casa nostra i de manera interessada han llençat ,identificant erròniament com un moviment en contra d’una de les icones espanyoles, “la Fiesta” i de retruc en contra d’Espanya. La discussió s’ha desfermat com un brau ferit repartint cornades a tort i a dret i sense pensar-s’ho dues vagades abans de parlar (o potser amb la premeditació acostumada) s’han pres ja les posicions en clau electoral, en aquest país en sabem molt d’atiar els problemes però a l’hora d’arreglar-los se’ns arruga la ma.

Parlaments de comunitats que els va passar per alt una mesura semblat adoptada ja fa uns anys pel Parlament de les illes canàries, s’afanyen ara en declarar “la Fiesta” com a bé cultural que s’ha de preservar. Faríem be tots plegats de centrar degudament el debat en el que s’està parlant, que és del patiment d’un animal. Si la tradició fos tant important que impedís l’evolució d’una societat potser a la monumental aniríem a veure lluites de gladiadors o espectacles amb lleons i cristians i no curses de braus.

Algú serà capaç de deixar el punt a on li toca?.

Tags:
,
1 Comment
  • Josep B
    Posted at 19:36h, 11 març Respon

    Crec que t’equivoques en un petit detall, la “Fiesta” surt directament del circ romà, on el gladiadors sovint lluitaven contra bèsties, els lleons de rigor, elefants, i bous, generalment mascles adults.

    Això implica una cosa, en llenguatge masclista, les curses de braus són una mariconada. 😉

Post A Comment