La caixa del poder
980
post-template-default,single,single-post,postid-980,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

La caixa del poder

La caixa del poder

Les Caixes d’Estalvis d’aquest país, suport de poder econòmic dels partits que governen els diferents territoris d’Espanya, s’han convertit d’un dia per l’altra, en l’objectiu prioritari dels ajuts econòmics continguts en el FROB (Fondo de Rescate Ordenado Bancario) que està actuant de fet con el fons de suport d’un ERE encobert. Tot això s’està fent envaint a més les competències que la Generalitat té sobre la matèria, obviant la pròpia llei de caixes d’estalvi sense que el govern català hi hagi dit res.

Mentre el sector financer espanyol en general, s’esgola per explicar-nos que el sistema de provisions que el Banc d’Espanya va fixar després del merder del Mario Conde i el Banesto, és l’enveja del món occidental, els que hi entenen ens diuen que amb els diners acumulats no ens tapem ni un caixal i per reorganitzar aquest girigai l’Estat espanyol, o sigui tots plegats, haurem d’injectar uns 300.000 M€ en el sistema per evitar que se’n vagi a la merda.

Si tot això ens hagués servit per a posar en ordre el galliner, fins i tot podríem estar d’acord amb l’esforç que tots plegats haurem de fer per salvar el cul dels gestors que han apropat els estalvis dels imponents al forat negre de la fallida, però al final després de tancar una pila d’oficines i fer fora uns quants milers de treballadors als qui pagaran amb els milions del FROB, ens trobarem que al capdavant de les institucions hi continuaran estant els de sempre, els partits polítics.

Veure en prime time la baralla de les administracions pel control de la caixa madrilenya entre la Espe o el Rajoy per imposar els seus candidats o l’empeny sense dissimular del president Camps per impedir fusions de les caixes del País Valencià amb d’altres de fora del territori, no auguren massa de bo en els canvis de la gestió i control que després del dineral que ens ha costat a tots plegats, s’haurien d’emprendre.

El que m’ha sorprès de veritat és que els impositors d’aquestes entitats no hagin sortit per potes amb els estalvis a sota del braç per amagar-los directament en el matalàs o a la rajola, serà veritat la frase aquella que diu que el pobles tenen els governants que es mereixen i jo hi afegeixo, els clients d’algunes caixes també.

Parlen d’això també:

4 Comments
 • Eduard
  Posted at 18:55h, 18 novembre Respon

  Hola companys.

  És evident que el poder rau en el món financer o fent realitat la dita, el diner és l’amo de quasi be tot.

  De totes maneres aquesta vegada a força d’estirar el xiclet quasi bé hi han deixat la pell, de fet moltes d’aquestes organitzacions passat el merder, hauran desaparegut del mapa, potser a nivell internacional és a on es farà més evident.

  No faci massa cas dels beneficis que ens diuen que tenen el gran problema per a tots és que els consells executius de caixes i bancs només fan que mentir-nos i falsejar els resultats a força d’amagar la veritable situació en la que estan.

  Salut i €

 • Lobby
  Posted at 18:52h, 18 novembre Respon

  Las cajas de ahorros españolas lograron hasta septiembre un beneficio neto atribuido de 4.505 millones de euros, el 34 por ciento menos que un año antes, debido al igual que en los anteriores trimestres al impacto de la dotación a provisiones y a los escasos ingresos extraordinarios. Según informó la Confederación Española de Cajas de Ahorros (CECA), la morosidad de las cajas se elevaba con datos adelantados hasta octubre al 5,11 por ciento, aunque ha bajado algo respecto a agosto.

  Sigo creyendo que ganan demasiado dinero.

 • MadeByMiki
  Posted at 01:05h, 18 novembre Respon

  El nostre sistema bancari és el millor del món, son la vuitena potència mundial, els polítics son honestos i els banquers uns filantrops.
  No pensis tant per lliure i mira mes la tele i els diaris “oficials”.
  Com s’et acudeix insinuar veritats als quatre vents?, vols despertar el cervell dels zombies-ciutadans-votants?.

  Que tinguem sort, que la necessitarem!!

 • Bitacoras.com
  Posted at 19:37h, 16 novembre Respon

  Información Bitacoras.com…

  Valora en Bitacoras.com: Les Caixes d’Estalvis d’aquest país, ens que s’havien convertit en el suport de poder econòmic dels partits que governen els diferents territoris d’Espanya, s’han convertit d’un dia per l’altra, en l’objectiu …

Post A Comment