Enquestes i mitges veritats
970
post-template-default,single,single-post,postid-970,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Enquestes i mitges veritats

Enquestes i mitges veritats

Els humans som per naturalesa uns impacients, normalment no tenim espera i tot ho volem al moment. En una època a on el concepte anglès “fast” ens envaeix és comprensible l’èxit que tenen els resultats de les enquestes que fem per a qualsevol cosa. Darrerament amb els casos del Millet i de Santa Coloma la tendència dels mitjans ha anat per aquí buscant desafeccions i canvis de tendència en els vots, que no vol dir que els resultats acabin reflectint el futur o simplement l’emprenyament que portem a sobre per aquests fets.

Som curiosos de mena i volem saber-ho tot amb tanta anticipació que les agències de demoscòpia tenen amb nosaltres un filó. Des d’opinar sobre el futur d’un entrenador de futbol o les possibilitats que té Madrid com a seu olímpica el 2020, fins i tot s’atreveixen a pronosticar quin partit serà el guanyador de les properes eleccions autonòmiques, extrapolant l’opinió d’uns quants ciutadans, la “mostra”, a la ciutadania sencera, si més no arriscat i segons la lectura, perillós.

El que si que marquen al meu entendre son tendències que podrem valorar o no com a certes però que en el cas que ens ocupa ens diu de manera clara que al tripartit li queden quatre dies ja sigui com a conseqüència de la seva gestió en el govern o pel desgast d’una crisis que no han sabut gestionar gens bé, tant se val tot hi ajuda.

La dada però amb la que jo m’he quedat l’ha publicada LVD com a resultat del sondeig de l’Institut Noxa i que ens diu que a casa nostra els partidaris de la independència ja som un 35%, una mica més del doble del resultat obtingut no fa massa temps i que ens presentava als partidaris del secessionisme en un escarransit 17%. La pregunta és òbvia, si en uns quants anyets hem passat d’un 17% a un 35% que no podríem fer a Catalunya a poc que les forces polítiques es marquin aquesta fita com a pròpia?.

Segurament a l’opció sobiranista s’hi ha afegit gent des del pragmatisme del que posa en primer terme la situació econòmica i el benestar dels seus i veu en el maltractament amb que l’Estat espanyol  ens obsequia, un incentiu més per a ser independents, tot això amb la cautela que un resultat com aquest suposa en que entre d’altres coses ens posen de manifest que un 10% dels votants del PP també son pro independència !! Segurament no varen entendre la pregunta que els feien, ves.

Il·lustració original David Ballespí

50 Comments
 • Jon Kepa
  Posted at 13:30h, 06 novembre Respon

  Por supueso que me puedes contar entre tus amigos como yo te tengo a ti como un buen amigo y una excelente persona con la que puedo discrepar, discutir y cabrearme sin que la sangre llegue al rio, cosa que no puedo decir de otros.
  Lo que yo te pido es que no generalices.
  Es cierto que hay grupúsculos de españoles que fomentan y alientan el odio a lo catalán, como los hay en València, son hechos tan evidentes que no se puden negar. Pero la existencia de esos grupúsculos, por muy ruidosos que sean no signfica en modo alguno que el odio a lo catalán sea generalizado en España y en València.
  Que puntualices que el GAV hace o dice tal o cual es algo aceptable en su totalidad, podrás discrepar o no según te vaya la fiesta, yo lo acepto ( tu comentario que, además comparto en referencia al GAV). Lo mismo se podría decir de algunos miembros del PP y grupos similares pero no es admisible una generalización.
  Como te dije son aproximadamente 11 millones de personas los que votan al PP y no pueden ser malos todos ellos. Yo no creo que hay más de dos o tres millones de españoles con esas ideas, entre 46 millones no son tantos. Pero incluso esos 2 ó 3, bien educados y aleccionados se que darían en unos pocos miles que serían los verdaderamente fascistas.
  Eso es lo que me gustaría que entendieras, que si critica todo lo que te parezca pero no generalices porque de lo contrario te diré lo que hacen los de tu lado que no ves y los tienes en tu casa (Catalunya). Y por favor, no me digas quien soy, de dónde vengo ni lo que hablo o dejo de hablar, ni lo que debo hacer. Ya me entiendes.
  Por cierto nuncamais, el castellano, como todos los filólogos y universidades de todo el mundo saben, proviene del latín, exactamente igual que el catalán.
  Parece que un teutón al que deben conocer en su casa, se le ocurrió una parida y ahora hay que sacarle jugo.

 • Nuncamais
  Posted at 13:30h, 06 novembre Respon

  A veure, JonKepa: Jo no vull dir que tots els espanyols odiin Catalunya ni molt menys. Jo tinc excelents amics espanyols, entre els que em permeto comptar-te a tu i fins i tot algun del PP, i se distingir entre l’individu i la tribu, si se’m permet una paraula unicament amb intenció de simplificar.
  El que no em pots negar és que el col·lectiu espanyol està afectat d’anticatalanisme, i aquest ambient anticatalà que s’hi respira és el que possibilita fenòmens d’una certa importància quantitativa com són els boicots quan no ens dobleguem als seus capricis, la hostilitat a tot el que representi alguna cosa més que una simple descentralització administrativa i apunti cap a una veritable autonomia política.
  En general l’espanyol és solidari i amable, fet que he pogut comprovar en els nombrosos viatges que he fet per la geografia peninsular, però el veri de l’espanyolisme que posa la pàtria i la seva unitat, així en abstracte, en un altar al que s’han de sacrificar totes les llibertats nacionals del diferents pobles de la pell de brau, és realment insofrible. Tanmateix aquest patriotisme – jo en diria patrioterisme – no va generalment més enllà de quatre expressions inflamades puix que dificlment es manifesta en el compliment de moltes obligacions cíviques entre les que compta en primer lloc el compliment de les obligacions fiscals

 • Maria
  Posted at 09:15h, 06 novembre Respon

  Rosa, ya te dije que me referia a los que si quieren hacer la gran cataluña. Yo a tí te leo, sólo te pido reciprocidad.

  Sí, esa reciprocidad que tanto cuesta conceder a los catalanistas que se creen el ombligo del mundo.

 • Rosa
  Posted at 09:15h, 06 novembre Respon

  Ademas Maria, yo no tengo problemas con ningun Valenciano, y que yo sepa tu eres Española,

 • Rosa
  Posted at 09:14h, 06 novembre Respon

  Maria, ¿que es la gran Cataluña? que segun tu quieren imponeros, ademas aqui no hay imposiciones la mayoria gana,

 • Maria
  Posted at 09:14h, 06 novembre Respon

  Es al revés, Rosa, ellos son los que hacen que algunos españoles podamos radicalizarnos. Son ellos los que nos provocan.

  Si no quisieran hacer la gran Cataluña a costa de valencia, no tendrian problemas apenas con los valencianos.

  Ahora me dirás que no todos los catalanes quieren hacer la gran cataluña, como Xavier, pero me refiero a los que sí quieren.

 • Rosa
  Posted at 09:13h, 06 novembre Respon

  Amigo Jordi, aqui en el mismo foro tienes un ejemplo muy claro de un Catalan Xavier que no votaria (hablo por lo que el siempre dice) independencia, otros muchos creen mas en federalismo, muchos no ven la diferencia y los emigrantes yo los veo iguales en sus pensamientos que los Catalanes hay que darian todo, otros no, como bien dice Salvador el sentirse Catalan es un sentimiento y en los sentimientos no se manda, y eso no es solo por nacer o no en un lugar, mi madre, por ejemplo lo disimulaba pero su sentir era Catalan, y eso que nunca lo decia, pero se le notaba.

 • Rosa
  Posted at 09:13h, 06 novembre Respon

  Maria, Los Catalanes bien gracias, aunque quisieras tu que nos ahogasemos en el Mediterraneo, aunque Jordi diga lo contrario son muchos los emigrantes que hablan Catalan por conviccion y se sienten Catalanes al igual que otros no lo hablan y serian capaces de votar si a la independencia de Cataluña, o sea que la convivencia real es normal, lo triste es que tengamos que defendernos ante alguien a quien ni le va ni le viene, ni lo que hablamos, ni lo que hacemos, y que por sus desmanes se alteren los foreros y se digan cosas que no se deben, siempre te digo que haces radiKalizar el foro, y eso es lo que buscas,ademas del espectaculo, y lo que mas me fastidia es que parecemos un reality show barato siguiendote el juego, ofendiendo a personas que no tienen nada en comun contigo, estoy de acuerdo en que no pensemos igual, seria aburrido y necio ademas que no haria falta el foro pero de eso a querer convencernos de que somos malos, decirnos que nos vayamos de nuestra casa, entre
  otros desmanes es de un odio ridiculo, una venganza sivilina de algun amor Catalan fustrado, porque si no ese odio es anormal. ¿ese es el sentimiento que estas transmitiendo a tu hijo? procura parar Maria, aunque seas joven a tu edad debes saber que no eres el ombligo del mundo.

 • Eduard
  Posted at 22:56h, 05 novembre Respon

  Sigues meando fuera del tiesto María como casi siempre. Quien os metió en la definición dels Països catalans fue su creador, Benvingut Oliver que además era de Cataroja para más INRI.

  Quizás antes tus antepasados si sabían lo que erais y los de ahora sois los que no lo teneis demasiado claro.

 • Maria
  Posted at 22:52h, 05 novembre Respon

  Explicamelo tú, Lobby.

  ¿Porqué cualquier cosa que hace España es Cataluña es para expoliar y denigrar lo catalán?

  Sois vosotros los que alterais la convivencia, acusando al resto de conspiraciones sin sentido, al tiempo que quereis agrandar Cataluña a costa de vuestros vecinos deciendoles que son parte dels paissos cataláns, como si nosotros no supieramos que somos.

 • Eduard
  Posted at 17:50h, 05 novembre Respon

  La segunda parte de mi comentario Jon, iba dirigido a María.

  Salut i €

 • Jon Kepa
  Posted at 17:50h, 05 novembre Respon

  No Nuncamais, no es así. El que existan grupos como este no significa que los catalanes esten mal vistos en el resto del estado español, eso no es así.
  Para que veas como funcionan las cosas ahí donde tu vives te voy a contar algo que me ha pasado hace unos minutos. He estado hablando por teléfono con una empleada del Banco de Sabadell, tras una serie de datos que me ha pedido va y me dice, refiriéndose a mi :” español, residente en Catalunya, …”; no señorita, español sí pero no resido en Catalunya resido en…; etc.
  Y esto porque la conversación la hemos mantenido en catalán ella y yo en mi valenciano. No ha sido capaz ni de darse cuenta que su entonación y la mia no se parecían en nada. Luego ha pedido disculpas, ha sido muy educada, eso no se puede negar.
  Pues bien si esa conversación en lugar de tenerla conmigo la tiene con alguien de las ideas de ese grupo se hubiera liado parada. Pero eso no hubiera significado ni que todos los valencianos odiemos a los catalanes ni mucho menos todos los españoles.

  Ayer te pase un link de una ingerencia intolerable por parte de unos catalanes en la vida política valenciana, ¿Significa eso que todos los catalanes pretenden dominarnos a su antojo?, ni mucho menos, son algunos catalanes entre los que tu te identificas.

  ¿Por qué no dejas de una vez de meternos a todos en el saco de los que odian a Catalunya?. Que veamos la vida política de otra manera, que no nos gusten algunas ideas, todo eso no significa en modo alguno lo que tu dices y mucho menos lo justifica.

  En cuanto a tu obsesión con el partido de los ministros de Franco ( el PP); solo queda 1 ministro de Franco, Fraga, y se ha manifestado repetidas veces en contra de las actuaciones de los actuales dirigentes del PP. De todos modos este partido, el PP, es un partido legal que se somete a consulta pública y que tiene el respaldo de alrededor de 11 millones de españoles, por algo será. ¿Querras quizá meter a esos 11 millones de españoles en el mismo saco de los que odian a Catalunya?. Y ¿ los otros 11 millones que votan al PSOE, a esos también los metemos en el mismo saco?, y a los catalanes que votan a partidos independentistas o que defienden posiciones independentistas, a esos ¿ los metemos en el saco de los que odian a España y a los españoles – muchos de ellos catalanes-?. ¿No te das cuenta que tu posición es un sin sentido total?.

 • Lobby
  Posted at 17:49h, 05 novembre Respon

  Resposta a la Senyoreta Pepis: perquè l’honestedat es dóna per descomptada. Només la culpabilitat ha de ser demostrada. En les dictadures (potser la teva) passa el contrari, que el que cal demostrar és la innocència perquè, en principi, tothom és culpable.

 • Nuncamais
  Posted at 17:49h, 05 novembre Respon

  Estic d’acord parcialment amb el teu missatge. Són una minoria, però és significatiu que aquesta minoria, que podria ser de qualsevol part de l’Estat Espanyol, existeixi. Això significa que a l’Estat DEspanyol els catalans no som ben vistos, fins al punt de que hi ha qui és capaç d’organitzar-se en contra nostra, i han estat molts abans que aquests, de moltes parts d’Espanya, per anar contra nosaltres.
  El mateix Partit dels Ministres de Franco està fent boicot polític contra tot el que és català, amb el contrasentit que articles copiats de l’estatut català, recorreguts a Catalunya, han estat aprovats pel PP en estatuts d’altres comunitats.
  I aquesta gent ja no és una minoria sinò que amenacen de tenir una majoria a les properes eleccions perquè tenen una gran acceptació a l’estat Espanyol. No són imaginacions meves sinó realitats: Els boicotejadors de Catalunya estan amenaçant – malgrat la corrupció rampant que detenten – tenir la majoria per retornar-nos a les idees franquistes contra Catalunya, i, moltes vegades, contra la democràcia. Tal com ho veig ho descric.
  Sentiria que pensessis que perquè la web que denuncio és valenciana t’ho prenguessis com un atac a València. Sóc molt conscient que l’espanyolisme
  anticatalanista està molt extès arreu l’Estat Espanyol i que cap comunitat autònoma en detenta l’exclusiva.

 • Maria
  Posted at 17:48h, 05 novembre Respon

  Aquí, Font, nunca se dió carnet de valencianidad. Son valencianos los que luchan por la prosperidad de Valencia, hablen la lengua que hablen, nazcan donde nazcan y vivan donde vivan.

  En Valencia no somos tan fanáticos como vosotros, que vivireis siempre amargados. Joer, iros de España, por Dios. Con lo grande que es el mundo y nos teneis que haber tocado.

  Cruza la frontera y vive tu cultura en libertad. Sé tu mismo, parla catalá y vete si tan mal te sienta ser español, porque Font, quieras o no, mientras vivas en España serás un español, y ya sabes, porque lo dices, lo malo que es ser español.

 • Jon Kepa
  Posted at 17:48h, 05 novembre Respon

  Solo te contestaré al primer párrafo, el que hace referencia al enlace.
  Sí esa gente, que dicen ser valencianos, os odian profundamente, os pagan con la misma moneda con la que vosotros nos pagáis, siempre según ellos.
  Ahora deberías preguntarte si ellos representan a todo el colectivo valenciano, cuántos son y que apoyos tienen.
  e facilito la tarea, solo se representan a si mismos, son una mínima parte de los valencianos , tan mínima que en elecciones apenas sacan representantes en algún ayuntamiento, cero reprentantes en los ayuntamientos más importantes de la Comunitat, cero parlamentarios y casi tan poco apoyo como los que defienden justo lo contrario, la unión con Catalunya. Hablamos de menos de 50.000 votos en toda la Comunitat.

  El resto del comentario es un total sin sentido de los que nos tienes acostumbrados.

 • JFont
  Posted at 17:47h, 05 novembre Respon

  Maria, no porque grites más vas a tener razón, tienes que asumir que Valencia forma parte de los países catalanes, lo que ocurre es que algunos valencianos no lo aceptan, o sea que si estos (algunos valencianos) tuvieran que identificarse por su procedencia paterna o materna casi todos serían originarios de descendientes nacidos fuera de los países catalanes, o sea pocos o muy pocos serían originarios de Valencia, o sea es lo mismo que ocurre en el país vasco, ya que en el residen más inmigrantes españoles que vascos, y en Catalunya vamos por el mismo camino a no ser que los pocos que quedamos podamos con nuestras fuerzas poder impedirlo.

 • Maria
  Posted at 17:46h, 05 novembre Respon

  No, si ahora resultará que los indigenas son españoles, porque la iglesia les predicó en castellano.

 • Nuncamais
  Posted at 17:46h, 05 novembre Respon

  Estic parcialment d’acord amb el darrer missatge de Font. No és cert en línies generals que els missioners imposessin l’espanyol sinó que varen fer el seu proselitisme en les llengües indígenes, la majoria de les gramàtiques de les quals i en alguns casos les úniques, varen ser escrites per missioners.

 • Maria
  Posted at 17:45h, 05 novembre Respon

  Dime que es lo que no entiendes de este himno, Font:

  Per a ofrenar noves glories a Espanya, germans, tots a una veu vingau.

  ¿Donde ves tu ahí que no seamos españoles, o que no nos sintamos españoles?

  lo que jamás verás es que som catalans, porque no lo somos, ni jamás lo fuimos, ni tuvimos nada en común, salvo que vosotros, como nosotros, estabais en la Corona de ARagón, de igual forma que Andalucia y Galica están en la Corona de España, pero eso no hace que Galicia sea andaluza.

 • Maria
  Posted at 17:45h, 05 novembre Respon

  El colmo es que encima nos pidais que nos catalanicemos diciendo que estamos siendo castellanizados. ¿Pero para qué teneis el cerebro? ¿Como vamos a ser nosotros mismos catalanizandonos? Lo que somos es españoles y valencianos.

  Sé que nunca os entrará, pero Valencia es previa a Cataluña y Cataluña está formada por zona mora conquistada, como Lleida y Tortosa, la cual catalanizasteis.

  No ves que haceis lo mismo que criticais. ¿Será que parque sois así de imperialistas pensais que todos son iguales? Es que lo que decís no tiene ni pies ni cabeza, y menos la xenofobia que manifiestas tu de manera tan acusada amparandote en los que son y no son catalanes de origen, como si tu tuvieras algún derecho más que otra persona por haber nacido en cataluña.

  En serio, sois lo peor de España, salvando las honrosas excepciones vascas, que esos son locos y asesinos.

 • Maria
  Posted at 17:44h, 05 novembre Respon

  Igual no te enteras, Font, pero Valencia es España, y Valencia siempre será valencia y tendrá su idiosincracia propia, porque Valencia sí sabe convivir con sus vecinos.

  Alguna vez te darás cuenta de que sois vosotros los que estais intentando crear algo que no tiene sentido, intentando crear una gran cataluña que jamás existió ni existirá.

  Estais como unas putas cabras.

  En Valencia jamás se le diria eso a un alcalde que hable en valenciano, porque esas cosas son impensables en Valencia, donde el valenciano y el castellano conviven sin las trifulcas que teneis vosotros, con lo cual sabemos que todo lo que contais es falso, porque aquí no ocurre.

 • Nuncamais
  Posted at 17:44h, 05 novembre Respon

  http://www.gav-valencianistes.com/cas/productes.htm
  Un exemple més del boicot incessant contra nosaltres. Serà que aquesta gent ens odia? Com en temps de Hitler els jueus, els catalans som vistos com sers insaciables que xuclem la riquesa espanyola. Quina altra comunitat autònoma sofreix un tracte semblant a l’Estat Espanyol? Quan som la Comunitat més esquilmada per ells?
  El Partit del Ministres de Franco, que tanta acceptació electoral té a l’Estat Espanyol, a més, ens fa el boicot polític, portant al Tribunal Constitucional les lleis catalanes, amb el contrasentit que objecta articles de l’estatut dels que ha aprovat còpies exactes en els estatuts de València i Andalusia.
  La realitat, tanmateix és tota una altra. Són ells que ens espolien des de fa segles. I si protestem ens diuen victimistes. Ells tenen l’exèrcit que constitucionalment està destinat a no deixar-nos lliures, a ser guardià de la nostra presó que és l’Estat Espanyol. Que ens deixin tranquils d’una vegada! Que ens deixin anar sols! Així no els explotarem! I tots plegats viurem més tranquils.
  L’odi no condueix mai a res positiu. Heu vist els dos missatges que precedeixen aquest? Són l’expressió de la impotència de qui veu perillar el tinglado que tenen muntat els espanyols aquí i els seus descendents a Venezuela. També a Amèrica sorgeixen líders indigenistes que protesten pels maltractaments a que els ha sotmès “la Madre Patria” directament quan eren colònia i per mitjà dels descendents dels conqueridors ara que són lliures. Lliures? Ho seran el dia en que fotin fora del país Telefònica, Repsol i altres depredadors i que els indígenes tinguin els mateixos drets que els descendents dels colonitzadors.

 • JFont
  Posted at 17:43h, 05 novembre Respon

  Maria, lo que ha ocurrido en el pueblo o ciudad del cual el Sr salvador es regente es lo mismo que sucedió en el pais Valenciano hace unas décadas de años, y que unos débiles valencianos cedieron a las demandas que hacían los okupas inmigrantes procedentes de España que amparados por la gracia del Caudillo consiguieron imponer el españolismo a una gran parte de valencianos, o sea que poco a poco fueron colonizando a la mayoría de valencianos hasta convertirles en españoles, o sea algo parecido o casi igual de lo que hacían los misioneros en los países que España conquistaba para convertir a los indígenas al catolicismo, o también se puede comparar el españolismo valenciano con los que padecen el síndrome de “Estocolmo”.

 • Maria
  Posted at 17:42h, 05 novembre Respon

  Si, Salva, otro caso de un funcionario público que no habla en la lengua que le pide su pueblo. Otro autovictimista más.

  No es que como tú hablara catalán, que es su lengua, es que era un servidor público, y su pueblo le pedia que se expresara en castellano, como si yo voy a un pueblo de habla valenciana y me pongo a hablar en castellano y me dicen que hable valenciano y yo no paro de meter coletillas en castellano para picar.

  Ser catalanista, Salva, conlleva altas dosis de estulticia, así que es normal que unas veces por provocación y otras por mera cortedad de luces, acabeis con gente que os mira con desprecio.

 • Maria
  Posted at 17:42h, 05 novembre Respon

  Esto es como cuando llega Chavez y suelta sus manidos discursos populistas: “Nacionalizaremos las empresas que están en manos de los escualos imperialistas y capitalistas, repartiendo la riqueza entre los venezolanos y creando más bienestar para nuestra sociedad”

  Claro, todos los analfabétos y los desesperados lo siguen a ver si es verdad que le da algo, y entonces pasan a odiar a los yankis y a los colombianos, y a los españoles y en general a cualquiera que ose criticar a Chavez, que tanto promete.

  La realidad es que cada vez tiene más apoyos pero los cortes de luz y agua, así como la falta de alimentos básicos sigue aumentando casi al mismo ritmo que aumentan los ingresos por petroleo.

  Con la demagógia victimista catalanista pasa lo mismo, que emboban y engañan al pueblo, el cual se autoengaña creyendo que sacarán algún partido, mientras cataluña cada vez representa menos en España, pues se va llenando, cada día más, de mediocridad.

  El catalanismo destruirá Cataluña como el nazismo destruyó Alemania, pero el resto se hará más fuerte.

 • Jon Kepa
  Posted at 14:41h, 05 novembre Respon

  Ojo Eduard que nunca ha estado en mi ánimo quitarte la ilusión, ni a ti ni a nadie de los que de verdad y con ilusión y amor a vuestras creencias culturales deseais la independencia. Solo me limito a dar otra lectura a los datos facilitados, algo propio de los debates.
  Del resto del comentario no me doy por aludido.
  Salut i força.

 • Nuncamais
  Posted at 14:40h, 05 novembre Respon

  Un exemple més del boicot incessant contra nosaltres. Serà que aquesta gent ens odia? Com en temps de Hitler els jueus, els catalans som vistos com sers insaciables que xuclem la riquesa espanyola. Quina altra comunitat autònoma sofreix un tracte semblant a l’Estat Espanyol? Quan som la Comunitat més esquilmada per ells?
  El Partit del Ministres de Franco, que tanta acceptació electoral té a l’Estat Espanyol, a més, ens fa el boicot polític, portant al Tribunal Constitucional les lleis catalanes, amb el contrasentit que objecta articles de l’estatut dels que ha aprovat còpies exactes en els estatuts de València i Andalusia.
  La realitat, tanmateix és tota una altra. Són ells que ens espolien des de fa segles. I si protestem ens diuen victimistes. Ells tenen l’exèrcit que constitucionalment està destinat a no deixar-nos lliures, a ser guardià de la nostra presó que és l’Estat Espanyol. Que ens deixin tranquils d’una vegada! Que ens deixin anar sols! Així no els explotarem! I tots plegats viurem més tranquils.
  L’odi no condueix mai a res positiu. Heu vist els dos missatges que precedeixen aquest? Són l’expressió de la impotència de qui veu perillar el tinglado que tenen muntat els espanyols aquí i els seus descendents a Venezuela. També a Amèrica sorgeixen líders indigenistes que protesten pels maltractaments a que els ha sotmès “la Madre Patria” directament quan eren colònia i per mitjà dels descendents dels conqueridors ara que són lliures. Lliures? Ho seran el dia en que fotin fora del país Telefònica, Repsol i altres depredadors i que els indígenes tinguin els mateixos drets que els descendents dels colonitzadors.

 • Eduard
  Posted at 09:00h, 05 novembre Respon

  Hola Miki, perdona pel retard en la resposta, tens raó hi ha massa gent que vota d’oides. Si analitzem en profunditat l’enquesta o qualsevol altra de les que realitza el CIS, veurem que molta gent no en té ni idea del que s’està parlant. Abans de poder votar, s’ahuria de fer un psicotècnic !!! (ja, ja, ja)

  Salut i €

 • Eduard
  Posted at 08:58h, 05 novembre Respon

  Cada cual Jon, es libre de comparar este resultado con el que quiera y como se da la casualidad que el que ha escrito el artículo he sido yo, me he permitido compararlo con los datos que facilitó en el 2001 el CIS en una encuesta monotema que realizó sobre catalunya, a parte de este dato ahi venían unos cuantos más que te invito a que leas. En una cosa tienes razón, la ilusión por ver una Catalunya independiente no me la quita nadie, por más interés que mostreis en ello.

  Cuando alguien quiere la independencia de Catalunya, María no va en contra de España, seguramente si eso uera posible tanto vosotros como nosotros viviríamos mucho mejor. Teneis una fijación tan extrema con este tema que a veces pienso que vuestro subconsciente os traiciona y esas acusaciones de victimismo que tan a menudo nos trasladais a los catalanes son en realidad parte de vuestros complejos y frustaciones por no entender que cada vez más catalanes quieren lo que vosotros os negais a admitir y a mi me parece bien.

  Mientras esteis mirándoos el ombligo acusándonos a los que defendemos las tesis soberanistas de tener odia hacia España nosotros seguiremos trabajando para hacer posible nuestro objetivo que visto lo visto, cada día está más cerca.

  Salut i €

 • Nuncamais
  Posted at 08:58h, 05 novembre Respon

  Bueno, bueno, bueno, aquí teneis otro caso de victismismo vergonzante de los catalanes. Sucedió en el municipio en el que vivo (creo que solo Jon y Marcel·lí saben donde es). Es la carta dirigida al Alcalde por un vecino que asistió a esa reunión. Por razones obvias, he eliminado ciertas referencias. En la reunión habían unas 500 personas:

  “missatge: El que vaig viure el pasat dia 25 d’octubre a l’assemblea de la junta de compensació va ser indignant. El tracte que va rebre el Sr.XXXX XXXX,alcalde de XXXXX, pel fet de parlar catala,amb insults de tota mena,va ser vergonyòs i
  inadmisible.Serveixi aquest escrit per mostrar-li tot el meu suport.Amb aquesta gent ni un pas enere.Salut.

  Perdón, per parlar català

  El dia 25 d’Octubre va tenir lloc a la Sala XXXXXX de XXXXXX,
  l’Assemblea anual de la Junta de Compensació de la Urb. XXXXXXXXXX. Els temes del Ordre del Dia eren importants i la Sala estava plena a besar.
  Es preveia una assemblea conflictiva. El dia anterior, un grup de veïns varen convocar una reunió al marge de l’assemblea, en la que feien palesa la seva disconformitat amb les propostes de la Junta. Al final va ser una assemblea conflictiva, però no pas pels temes del Ordre del Dia,en els que la majoria de veïns ens varem posar d’acord, sinó que el conflicte va sorgir ja de bon començament, amb la discussió de quina llengua utilitzar durant
  l’acte. Al meu entendre hi va haver un boicot absolut a poder utilitzar el català. Qualsevol intervenció feta en català, era sistemàticament tallada de soca-rel. NINGÚ, va poder fer cap intervenció en català, NINGÚ.

  Només començar l’acte, el sr. President de la Junta va haver de suportar una escridassada per part d’alguns assistents. Però no pas per critiques a la seva gestió, sinó que el seu gran pecat era de dirigir-se a l’assemblea en català. A contracor i per poder seguir amb l’assemblea, va canviar al castellà, demanant
  “perdón” cada cop que se li escapava alguna paraula en català.
  En la seva intervenció el Sr. Alcalde va haver se suportar insults de tota mena. No va canviar, va seguir parlant en català en mig dels insults. No varen deixar acabar el seu parlament. Espectacle lamentable ,vergonyós, inadmissible. A la responsable tècnica del Ajuntament li va passar el mateix,va haver de canviar al castellà, i cada vegada que “s’equivocava”, i li sortia una paraula en català, tot seguit algú li recordava : “en castellano”. Demanava “perdón” i continuava en castellà.
  Per cert, algunes de les persones que insultaven i escridassaven, havien estat moments abans, xerrant amb un servidor a la porta de la Sala mentre esperàvem entrar. Jo parlava en català i ells amb castellà, m’entenien perfectament, sense cap problema. I doncs!?.

  Tothom te dret a parlar la llengua que vulgui. Jo no obligaré mai a ningú a parlar una llengua , de la mateixa manera que no vull que m’obliguin a mi. A Catalunya es pot parlar sempre, la llengua que es vol. Això es veritat per als qui parlen en
  castellà, però no ho es per als qui parlen català. En un país amb gent de parlars diversos, la llengua pròpia només por ser la del país i la que serveixi de referent a tots. Parlar la llengua pròpia equival a parlar la llengua comuna i per tant la llengua vehicular. Des de fa mil anys, a Catalunya aquesta llengua es el català. No pas el castellà.
  Per això cal reivindicar que tal com es pot viure a Catalunya només parlant castellà, també s’hi pugui viure només parlant català. Els catalans hem de ser ciutadans normals en el nostre propi país, encara que parlem català.
  L’altre dia a La Sala no hem vaig sentir un ciutadà normal. Hostes vingueren que de casa ens tragueren.
  Tota la culpa però, no s’ha de buscar només fora. Hi ha massa comportaments espantadissos, de mossegar-se la llengua, de claudicació dels que s’arronsen davant la llengua mes forta, de conformisme i submissió davant la llengua castellana dominant.
  Potser tot plegat sigui conseqüència d’un complex històric que encara arrosseguem d’èpoques pasades .

  Es ridícul que algú es pugui prendre la defensa de la llengua catalana a Catalunya, com una ofensa. En tot cas trobo que no defensar-la sí és realment ofensiu i vergonyós.
  Es en aquest sentit que recolzo la postura del Alcalde que en cap moment va cedir davant els insults dels intransigents que demanaven un respecte que ells no son capaços de tenir per als altres. Son els separadors. Els que veuen als diferents com
  enemics. Els que veien en cada ”perdón” una victòria.
  Jo no estic disposat a demanar perdó per parlar en català, seria com demanar perdó per SER català, seria començar a deixar de SER català, i no vull deixar de SER, mai.
  De petit vaig aprendre a casa, perquè a l’escola estava prohibida, una poesia que deia :

  Per que l’estimo la meva parla?
  per que la porto arrelada al cor!
  per que es la meva,
  la dels meus avis,
  la del bressol!
  Ves que m’importa si n’hi ha d’altres,
  molt mes sonores i mes bell so!
  no son la meva,
  no son de casa,
  la que la mare em deia al bressol!
  No soc hispano, si així tal penso?
  ves que m’importa se hispano o no!
  jo soc de casa,
  de Catalunya,
  d’aquella terra que’m fou bressol!
  Que sols despreci podré captar-me
  de tots els altres sers espanyols?
  que’m depreciïn
  tant com ells vulguin!
  mai hi contava amb el seu amor!
  Que si poguessis m’obligaries
  a parlar sempre,sempre espanyol?
  com t’equivoques!!
  no hi parlarien
  mai de la vida,cervell i cor!

  La llengua com la mar.
  Ara fa 114 anys, el 30 de novembre del 1895 al Ateneu Barcelonès, Angel Guimerà feia un discurs en el que parlant de la llengua deia :”Jo veig a Catalunya, senyors, en el creixement de la seva llengua,com una mar extensíssima,mar interior si es vol, a la qual van a parar rius cabalosos per confondre’s amb ella. Bé n’evaporen de les aigües d’aquella mar les ardoroses soleiades,mes els rius van creixent cada dia, i en caure en la mar prenen el color de les seves aigües,el sol que les evapora es va apagant, i el nivell d’aquella mar va pujant, i pujarà sempre fins a tenir sortida al oceà de la civilització, que en ell es troba la llibertat dels pobles”.”.

 • Salvador
  Posted at 08:57h, 05 novembre Respon

  Bueno, bueno, bueno, aquí teneis otro caso de victismismo vergonzante de los catalanes. Sucedió en el municipio en el que vivo (creo que solo Jon y Marcel·lí saben donde es). Es la carta dirigida al Alcalde por un vecino que asistió a esa reunión. Por razones obvias, he eliminado ciertas referencias. En la reunión habían unas 500 personas:

  “missatge: El que vaig viure el pasat dia 25 d’octubre a l’assemblea de la junta de compensació va ser indignant. El tracte que va rebre el Sr.XXXX XXXX,alcalde de XXXXX, pel fet de parlar catala,amb insults de tota mena,va ser vergonyòs i
  inadmisible.Serveixi aquest escrit per mostrar-li tot el meu suport.Amb aquesta gent ni un pas enere.Salut.

  Perdón, per parlar català

  El dia 25 d’Octubre va tenir lloc a la Sala XXXXXX de XXXXXX,
  l’Assemblea anual de la Junta de Compensació de la Urb. XXXXXXXXXX. Els temes del Ordre del Dia eren importants i la Sala estava plena a besar.
  Es preveia una assemblea conflictiva. El dia anterior, un grup de veïns varen convocar una reunió al marge de l’assemblea, en la que feien palesa la seva disconformitat amb les propostes de la Junta. Al final va ser una assemblea conflictiva, però no pas pels temes del Ordre del Dia,en els que la majoria de veïns ens varem posar d’acord, sinó que el conflicte va sorgir ja de bon començament, amb la discussió de quina llengua utilitzar durant
  l’acte. Al meu entendre hi va haver un boicot absolut a poder utilitzar el català. Qualsevol intervenció feta en català, era sistemàticament tallada de soca-rel. NINGÚ, va poder fer cap intervenció en català, NINGÚ.

  Només començar l’acte, el sr. President de la Junta va haver de suportar una escridassada per part d’alguns assistents. Però no pas per critiques a la seva gestió, sinó que el seu gran pecat era de dirigir-se a l’assemblea en català. A contracor i per poder seguir amb l’assemblea, va canviar al castellà, demanant
  “perdón” cada cop que se li escapava alguna paraula en català.
  En la seva intervenció el Sr. Alcalde va haver se suportar insults de tota mena. No va canviar, va seguir parlant en català en mig dels insults. No varen deixar acabar el seu parlament. Espectacle lamentable ,vergonyós, inadmissible. A la responsable tècnica del Ajuntament li va passar el mateix,va haver de canviar al castellà, i cada vegada que “s’equivocava”, i li sortia una paraula en català, tot seguit algú li recordava : “en castellano”. Demanava “perdón” i continuava en castellà.
  Per cert, algunes de les persones que insultaven i escridassaven, havien estat moments abans, xerrant amb un servidor a la porta de la Sala mentre esperàvem entrar. Jo parlava en català i ells amb castellà, m’entenien perfectament, sense cap problema. I doncs!?.

  Tothom te dret a parlar la llengua que vulgui. Jo no obligaré mai a ningú a parlar una llengua , de la mateixa manera que no vull que m’obliguin a mi. A Catalunya es pot parlar sempre, la llengua que es vol. Això es veritat per als qui parlen en
  castellà, però no ho es per als qui parlen català. En un país amb gent de parlars diversos, la llengua pròpia només por ser la del país i la que serveixi de referent a tots. Parlar la llengua pròpia equival a parlar la llengua comuna i per tant la llengua vehicular. Des de fa mil anys, a Catalunya aquesta llengua es el català. No pas el castellà.
  Per això cal reivindicar que tal com es pot viure a Catalunya només parlant castellà, també s’hi pugui viure només parlant català. Els catalans hem de ser ciutadans normals en el nostre propi país, encara que parlem català.
  L’altre dia a La Sala no hem vaig sentir un ciutadà normal. Hostes vingueren que de casa ens tragueren.
  Tota la culpa però, no s’ha de buscar només fora. Hi ha massa comportaments espantadissos, de mossegar-se la llengua, de claudicació dels que s’arronsen davant la llengua mes forta, de conformisme i submissió davant la llengua castellana dominant.
  Potser tot plegat sigui conseqüència d’un complex històric que encara arrosseguem d’èpoques pasades .

  Es ridícul que algú es pugui prendre la defensa de la llengua catalana a Catalunya, com una ofensa. En tot cas trobo que no defensar-la sí és realment ofensiu i vergonyós.
  Es en aquest sentit que recolzo la postura del Alcalde que en cap moment va cedir davant els insults dels intransigents que demanaven un respecte que ells no son capaços de tenir per als altres. Son els separadors. Els que veuen als diferents com
  enemics. Els que veien en cada ”perdón” una victòria.
  Jo no estic disposat a demanar perdó per parlar en català, seria com demanar perdó per SER català, seria començar a deixar de SER català, i no vull deixar de SER, mai.
  De petit vaig aprendre a casa, perquè a l’escola estava prohibida, una poesia que deia :

  Per que l’estimo la meva parla?
  per que la porto arrelada al cor!
  per que es la meva,
  la dels meus avis,
  la del bressol!
  Ves que m’importa si n’hi ha d’altres,
  molt mes sonores i mes bell so!
  no son la meva,
  no son de casa,
  la que la mare em deia al bressol!
  No soc hispano, si així tal penso?
  ves que m’importa se hispano o no!
  jo soc de casa,
  de Catalunya,
  d’aquella terra que’m fou bressol!
  Que sols despreci podré captar-me
  de tots els altres sers espanyols?
  que’m depreciïn
  tant com ells vulguin!
  mai hi contava amb el seu amor!
  Que si poguessis m’obligaries
  a parlar sempre,sempre espanyol?
  com t’equivoques!!
  no hi parlarien
  mai de la vida,cervell i cor!

  La llengua com la mar.
  Ara fa 114 anys, el 30 de novembre del 1895 al Ateneu Barcelonès, Angel Guimerà feia un discurs en el que parlant de la llengua deia :”Jo veig a Catalunya, senyors, en el creixement de la seva llengua,com una mar extensíssima,mar interior si es vol, a la qual van a parar rius cabalosos per confondre’s amb ella. Bé n’evaporen de les aigües d’aquella mar les ardoroses soleiades,mes els rius van creixent cada dia, i en caure en la mar prenen el color de les seves aigües,el sol que les evapora es va apagant, i el nivell d’aquella mar va pujant, i pujarà sempre fins a tenir sortida al oceà de la civilització, que en ell es troba la llibertat dels pobles”.”.

 • Maria
  Posted at 08:56h, 05 novembre Respon

  Rosa, yo no radicalizo a nadie, me rio de los delirios de los radicales, que es muy sano.

  Además, yo no he dicho que quieran destruir España, digo que destruirian Cataluña, pero no España..pero el que no lo haya dicho no quiere decir que no lo piense o lo pueda decir, pues lo creo. Es decir, pienso que más que catalanes son antiespañoles, y ya no saben ni que es ser catalán, si no que no les gusta de España y lo que les hace España. Vamos, que se han vuelto majaretas.

 • Rosa
  Posted at 08:55h, 05 novembre Respon

  Jordi, ¿porque se han de ir los emigrantes? lo importante no es que nadie se vaya, señal que estan bien, ademas no son los emigrantes los que no quieren la independencia ¿acaso todos los Catalanes la quieren?

 • Rosa
  Posted at 08:55h, 05 novembre Respon

  Eduard ¿has dicho que quieres destruir España? yo no he leido, creo que alguien por interes tragiversa las cosas.

 • Rosa
  Posted at 08:55h, 05 novembre Respon

  Maria, nadie te dice a ti lo que tienes que hacer, o sea que deja en paz a los demas, tu consigues que las personas se radiKalicen, cada uno opina como quiere y una cosa es debatir la otra decir a alguien que se vaya de su casa porque tu no opinas igual.

 • Maria
  Posted at 08:54h, 05 novembre Respon

  La respuesta al odio a lo español, Eduard , es clara, demagogia victimista y mentiras , estigmatizando al que diga que se siente español y contanto historias tergiversadas y falsas a los más estúpidos.

  Aún así, no sois mayoria, y hay más portugueses que quieres ser españoles que catalanes que no lo quieren ser, y eso que en portugal no hay grupos españolistas y en cataluña si hay grupos antiespañolistas.

  Vivis vuestra propia mentira. Es posible que al final consigais la independencia, y entonces destruireis cataluña, pero jamás España.

 • Jon Kepa
  Posted at 08:54h, 05 novembre Respon

  De ilusión también se vive Eduard.

 • Jon Kepa
  Posted at 08:53h, 05 novembre Respon

  Lo de los inmigrantes es otra idea nazi fascista.
  Esas eran las ideas de Hitler.

 • Jon Kepa
  Posted at 08:53h, 05 novembre Respon

  Si hablamos de una encuesta en la que salía hace 1 año un apoyo del 36% y ahora, un año después, ese apoyo ha pasado al 35% teniendo en cuenta que la población ha aumentado, la lectura es clara; una estabilización del voto como dice la encuesta nombrada, con una tendencia ligera a la baja como leería alguien al que ni le va ni le viene el tema planteado, como es mi caso.

  Yo estoy completamente convencido, con encuesta y sin ella, que de plantearse la cuestión el resultado sería contrario a la independencia por mayoría absoluta.

  Salut.

 • Maria
  Posted at 08:53h, 05 novembre Respon

  Eduard, cuando España se harte de tanta memez, se acabó tanto ataque a España sin respuesta, y esto se corta de raíz.

  Anda, que por decir.

 • Maria
  Posted at 08:52h, 05 novembre Respon

  Sí se marchasen de cataluña todos los catalanistas , entonces si que Cataluña seria algo interesante, Jordi.

  Iros a la Cataluña francesa, joer. Con lo bien que se vive allí, lejos de la opresión española.

  No entiendo porqué no os vais a la zona catalana no expoliada y libre.

 • Eduard
  Posted at 08:52h, 05 novembre Respon

  El CIS ha ido haciendo de manera regular encuestas sobre temas referentes a Catalunya, en la que celebró en el 2001, había rspuestas tan curiosas como:

  – un 19,2% eran favorables a la independencia
  – un 37?2% creian que Catalunya es una Nación.
  – un 41,2% se siente solo catalán o más catalán que español
  – un 20,9% se siente solo español o más español que catalán
  – un 35,9% se sienten tanto lo uno como lo otro

  Hay muchos más datos curiosos que cuando se comparan con las encuestas que se van realizando ahoran, 8 años después se puede verificar que las opciones independentistas estan creciendo y eso es algo que no os gusta (¿cómo es posible que alguien no quiera ser español?) pero que es una realidad irrefutable y en constante crecimiento.

  Salut i €

 • JFont
  Posted at 08:51h, 05 novembre Respon

  Eduard, si se marchasen por las buenas de Catalunya todos los inmigrantes anti catalanes de seguro que el resultado de la encuesta sería un rotundo SI a la independencia, ya que según estimaciones Catalunya esta ocupada por un 55 % de no catalanes que estan en contra el referendum,, cosa que ya no tendríamos oposición, o sea que entonces si que podríamos decir Visca Catalunya Lliure.

 • Eduard
  Posted at 08:51h, 05 novembre Respon

  Si el resultado de una encuesta realizada ahora hara unos 5 años que referenció aquí Xavier mostraba que un 17% era partidario de la independencia y ahora estamos hablando de un 35%, quiere decir que se ha doblado el número de partidarios, ¿o no?.

  Me gusta que se infravalore la posibilidad de que Catalunya llegue a ser independiente en un futuro, normalmente la prepotencia suele tener resultados nefastos para los que la practican.

  Yo no tengo ninguna duda de que si las organizaciones políticas que lo defiendan y la sociedad civil partidaria de la secesión se ponen de acuerdo y trabajan para ello, esto no lo para no Dios!!

  Salut i €

 • Jon Kepa
  Posted at 08:50h, 05 novembre Respon

  Mentiras, medias verdades y olvidos.

  ¿Por qué no has puesto el siguiente dato de la misma encuesta?.

  En general, el apoyo a la independencia permanece estable (registraba el 36% hace un año y el 35% ahora), y aunque ha crecido cinco puntos con relación a un sondeo de Noxa del 2007, también lo ha hecho el rechazo (en ocho puntos). Sin embargo, paradójicamente, la percepción mayoritaria en la opinión pública es que el independentismo está creciendo en Catalunya.

  1 punto menos con más población, Voto estancado pero os empeñáis en vendernos que crece.

  Tu lo has dicho, “mentiras, medias verdades”. En fin, un engañabobos.

 • Pingback:Enquestes, mentides i mitges veritats « Por la paz y la libertad
  Posted at 18:07h, 04 novembre Respon

  […] Publicat a edp.cat […]

 • jorfont
  Posted at 22:38h, 03 novembre Respon

  Dons soc del mateix parer MadeByMiki, jo a les properes eleccions quant vagi a votar amb taparé els ulls i me posaré una pinça al nas.

 • MadeByMiki
  Posted at 08:29h, 03 novembre Respon

  Doncs a mi no em sorprèn gens aquest 10% d’independentistes al PP, ni els que voten a ERC i no ho son. A aquest país hi ha molta gent que no sap si vota a la dreta o a l’esquerra, i desconeix totalment l’orientació política de partits i medis de comunicació.
  Cal entendre que lo important pel sistema és que la gent voti, no cal que ho faci amb coherència. Tenim el que ens mereixem no hi ha dubte.

 • Bitacoras.com
  Posted at 19:47h, 02 novembre Respon

  Información Bitacoras.com…

  Valora en Bitacoras.com: Els humans som per naturalesa uns impacients, normalment no tenim espera i tot ho volem al moment. En una època a on el concepte anglès “fast” ens envaeix és comprensible l’èxit que tenen els resultats de les enqueste…

Post A Comment