Cristòfol Colom, català
964
post-template-default,single,single-post,postid-964,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Cristòfol Colom, català

Cristòfol Colom, català

Colom pel que sembla s’ha demostrat, parlava en català, ves per on que qui va fer possible el concepte d’Hispanitat era el que ara es coneix com un nacionalista perifèric que inundava els seus escrits amb catalanades de l’estil de la cançó de la Trinca o encare més grans. És normal que per els guardians de les essències hispanes fos primordial amagar el fet i suportar que la teoria de Genovès era veritat, només faltaria!

Amb el que no contaven aquests poca penes és que a part dels historiadors catalans que ja fa temps que ho deien, se’ls afegirien en la creuada altres de fora com el peruà Luís Ulloa, o el nord americà Charles Merrill, que no son ni de bon tros, catalanistes interessats. Ja només faltava que també l’Estelle Irizarry, prestigiosa i reputada hispanista i col·lega de l’Aznar a la Universitat de Georgetown, reforcés les teories de que la llengua de Cristòfol Colom era el català.

D’aquest fet tant important al final se’n haurà de revisar tota la història i investigar el que realment va passar, no és possible que la realitat hagi de ser tant difícil de deslligar de la ideologia, sigui quina sigui, per més que els interessos d’alguns hagin protegit una mentida com aquesta a través dels anys. Suposo que fets com aquests d’aquí cinc-cents anys serà impossible que passin, en plena era d’internet la informació està tant a l’abast de tothom que hom podrà discutir l’explicació del que va passar però mai els fets.

Si a això del Colom i la Hispanitat hi afegim que dos dels símbols més importants del concepte hispà, el Reial Madrid i la Feria de Abril, també els varen fundar dos catalans, hauríem de demanar que ens paguessin els royaltis que ens corresponen, per exemple amb un finançament com cal, ja perilla!!!.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yZGjUe9UcS8[/youtube]

6 Comments
 • Eduard
  Posted at 07:52h, 02 novembre Respon

  Hola Met.

  És així com tu dius, les ganes de falsificar la història encare no se ben be perquè. Si ho han fet més recentment amb tot el que va passar durant la guerra civil i la dictadura, què no deuen haver fet amb una cosa com aquesta de fa 500 anys!!

  Salut i € i benvingut al meu bloc

 • Met
  Posted at 11:02h, 01 novembre Respon

  Fa uns anys vaig llegir una novel·la sobre la tomba de Colom, que també se la disputen Sevilla i Santa Domingo. Ell llibre era d’un sevillà i fa parlar una historiadora que afirma que la teoria catalan és la que més pes i arguments va guanyant els darrers anys.

  Colom té traduït el cognom a totes les llengües; Colón, Columbus, Colomb, Colombo… però només en català té sentit, en les altres llengües no vol dir res.

  I a mi que m’ho expliquin, però com pot ser que la biblioteca del navegant, que va ser traslladada a l’arxiu d’ïndies de sevilla, s’hagi anat esparracant, amb llibres i fulls arrencats i reescrits… Això fa pudor de socarrim…

 • admin
  Posted at 21:06h, 27 octubre Respon

  Hola Àngel.

  Esperem que al final ens aclareixin els fets de veritat i la podem explicar tal i com va passar, ja és trist que per ideologia es pretengui modificar la història.

 • Àngel
  Posted at 16:50h, 27 octubre Respon

  Mira per on. Hui als meus alumnes els he parlat poquet de la desfeta que va ser el descobriment d’Amèrica (ESPASA I CREU).

 • Eduard
  Posted at 13:00h, 27 octubre Respon

  Hola Miki.

  Es ben veritat, l’interès que els catalans en tenim de tot això m’atreviria a dir que ve provocada més per a la negació que des de l’espanyolisme se’n ha fet del orígen del Colom que pas del origen en sí mateix.

  Salut i €

 • MadeByMiki
  Posted at 08:25h, 27 octubre Respon

  I la feina que tenen els del real Madrit per amagar el seu origen, resulta patètica aquesta posició. Respecte a Cristòfol Colom, crec que era català, tot i que a Catalunya no ens importa gaire aquest tema. De fet sembla que els interessa mes amagar-lo a Espanya que presumir d’ell als catalans.

Post A Comment