La culpa la té la cabra
949
post-template-default,single,single-post,postid-949,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

La culpa la té la cabra

La culpa la té la cabra

Qui li havia de dir al que va decidir ja deu fer un munt d’anys que la mascota de la legió, en comptes de ser un gos o un gat, fos una cabra, que es convertiria en protagonista involuntària del dia de la hispanitat . En veure-la desfilar al costat de les tropes sense mantenir la formació ni marcar el pas, es fa comprensible que els assistents a l’espectacle, majoritàriament gent d’ordre i marcialitat com la que es portava fa quaranta anys, la xiulessin. I és que per un ensinistrador d’animals fer creure a una cabra deu tenir la mateixa dificultat que pels espanyolistes fer creure els nacionalistes perifèrics.

I el fet és que la punyetera es conserva realment bé a la seva edat, des del 77 que vaig anar a fer el soldat ja se l’esmentava en la cançó que interpretàvem mentre apreníem a marcar el pas, “La cabra, la cabra, la p…   “. Tot i que ens varen voler fer creure en la seva mort com a conseqüència de la professió que moltes dones de l’entorn de la Boqueria exerceixen, s’ha vist que era una pura difamació. Haurien de canviar la lletra.

Ni tan sols la presència del reis i les infantes, del president del govern de la nació i els seus ministres, uns quant dels caps autonòmics, (Montilla et varen posar falta), ni les notes de l’himne espanyol ni l’homenatge que es va fer als soldats morts en el conflicte armat de l’Afghanistà els va fer callar, quina mania que li tenen a la pobra cabra a Madrid i això que ni tan sols és catalana!.

Pel que vaig veure els mateixos que la varen escridassar foren aquells que mesos enrere varen omplir diaris i tertúlies posant del revés als que se’ns va acudir xiular al rei en la final de copa de València. De ben segur que en els propers dies ens explicaran els perquès, ara que vist en perspectiva potser tenen raó i tot, una cosa és xiular a la cabra i l’altra al borbó tot i que a molts ens pugui semblar el mateix.

Alguns fins i tot ens varen voler fer creure que la xiulada era pel Zapatero, ai senyor quins manipuladors !!!

Il·lustració de Kalo Varea

3 Comments
 • Pingback:La culpa la té la cabra! « Por la paz y la libertad
  Posted at 15:59h, 17 octubre Respon

  […] Publicat a edp.cat […]

 • admin
  Posted at 13:53h, 14 octubre Respon

  Ja, ja ja, segur que no Jordi, però per a descriure el que va passar el dilluns passat altres ja ho han fet abans i molt millor que jo.

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 10:21h, 14 octubre Respon

  Eduard, estas segur que la xiulada era per la cabra? o vols donar a entendre que va haver-hi algún que va confondre la cabra amb el Zapatero,i que aquets que xiulaban fossin uns cabrons pagats per esEspaña.

Post A Comment