Obama, premi nobel de la pau.
945
post-template-default,single,single-post,postid-945,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Obama, premi nobel de la pau.

Obama, premi nobel de la pau.

Obama és segurament el fenomen de la nostra història recent que més ha impactat en la gent, ja siguin nord americans com els de la resta dels continents. Va accedir a la presidència dels EUA, el país més poderós del món quan tenia molts handicaps per fer-ho, de raça negre, molt jove i social demòcrata i ho va fer primer aconseguint que la gent jove del seu partit l’impulsés cap a la nominació enfrontant-se a un rival tan dur com la senadora Clinton i finalment escombrant en les presidencials al republicà  McAin que ja d’entrada hi tenia poc a fer.

La fascinació que Obama va escampar en el món sencer s’ha vist avui coronada en ser declarar com a guanyador del Premi Nobel de la Pau quan ni tan sols entrava en les travesses i és que com jo, qualsevol podria preguntar quins mèrits l’han portat a rebre’l?. EUA segueix intervenint militarment al Orient Mitjà, no ha aconseguit que la injustícia que pateix el poble palestí de mans dels israelians s’arregli, Guantànamo segueix obert i fins i tot a casa seva, està encarant amb més voluntat que encert la solució d’una crisi econòmica, de la lluita contra el canvi climàtic que els afecta especialment i la proposta d’una sanitat pública està per fer.

No hauria estat millor que quan el president Obama hagués aconseguit algun dels èxits que persegueix, tant a casa com a fora, se li acabés reconeguen amb el Nobel?. Si tan sols acabés fent realitat un vint per cent dels projectes que té pendents d’acabar i que estan relacionats amb la guerra o la violència ja n’hauria fet prou, però això està per confirmar.

Les expectatives que ha generat no justifiquen que hagi passat al davant d’altra gent amb molt més bagatge en aquest camp, una oportunitat perduda per a concedir-lo per exemple al Vicente Ferrer, que va dedicar tota la seva vida a aquesta fita. D’aquí a que li donin també l’Òscar al millor actor principal o que el vaticà el vulgui canonitzar directament només hi ha un pas, no m’estranyaria gens.

Il·lustració  obtinguda a Yad beYad

4 Comments
 • Pingback:Obama, premi nobel de la pau « Por la paz y la libertad
  Posted at 00:21h, 13 octubre Respon

  […] Publicat a edp.cat […]

 • admin
  Posted at 10:27h, 10 octubre Respon

  Potser d’aquí uns anys quan en comptes de projectes ja pugui lluir realitats hagués estat un bon moment per a proposar-lo, ara sincerament ho veig un pèl precipitat, una elecció mediàtica quan hi ha un munt de gent que s’ho mereixen pel gran esforç que han fet durant un munt d’anys per alguna causa en favor de la pau.

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 08:14h, 10 octubre Respon

  Amics meus, aquesta vegada s´els hi ha vist el llautó. aixo me fa recordar l´any que també foren galardonats el Perez i la Arafat.

 • rosa
  Posted at 22:56h, 09 octubre Respon

  Totalment d’acord, un president en 2 fronts de guerra oberts no pot ser prei nobel de la pau, no es algu que desmerixi, pro ni a tingut tamps, ni crec que pari las guerras (la politica es un joc que per desgracia te molt matisos) pero hi han personas mes adecuades per aqut premi.

Post A Comment