Deures pagats
935
post-template-default,single,single-post,postid-935,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Deures pagats

Deures pagats

Pagar per fer el que s’ha de fer. Així és com estem incentivant els adolescents a que assumeixin les responsabilitats que per l’edat els toquen. Anar a escola, sense anar més lluny, a França acabarà sent una qüestió de mèrit que generarà, si s’acompleixen els objectius marcats d’assistència a les aules, un premi a final de curs d’uns 10.000,00€ per emprar-los en activitats del grup, viatges, etc.

La modernitat suposo que ho demanava, ja que si ens estem gastant els pocs diners que ens queden, després que els responsables d’administrar-los els dediquin en part pel finançament dels grups polítics als que pertanyen i de passada per arreglar-se el xalet , en qüestions com l’allargament de la percepció d’un subsidi d’atur que desincentiva la cerca d’ocupació per part dels qui el reben o amb la pastanaga electoral dels quatre-cents euros del IRPF que ens han tret un cop han accedit al govern, perquè no continuar per aquí?.

Des de l’addició d’un parell de punts al nostre carnet de conduir si ens comportem segons les normes de circulació vigent i no posem en perill els altres, passant per la remuneració variable que paguem als jutges per a dictar un nombre de sentències  mínimes encara que tinguin els calaixos plens d’expedients per encetar o la perversa adopció dels sistemes de bonus tant populars darrerament en l’entorn financer, veiem com en qualsevol àmbit paguem com a extres el que hauria de ser obligació.

Quan el sentit que té l’obligació, es perd, es perd també l’auto disciplina i els valors associats. Quan ens escandalitzem per les evidències de la desintegració moral i ètica que ens afecta a tots els nivells, ens qüestionem si tot això no estem provocant nosaltres motivant aquests comportaments i fent-ho girar tot al voltant dels premis i dels diners?. Ens estem passejant perillosament pel tall i potser quan ens adonem ja serà massa tard.

1 Comment
  • Pingback:Twitted by edp
    Posted at 04:00h, 07 octubre Respon

    […] This post was Twitted by edp […]

Post A Comment