Febres, pandèmies i grips
921
post-template-default,single,single-post,postid-921,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Febres, pandèmies i grips

Febres, pandèmies i grips

Avui en dia ja no sabem si la gravetat de l’avís de qualsevol desastre sanitari és certa o bé interessada. Recordo que els estius de la meva infantesa sempre estàvem alertes per una epidèmia o altra, especialment per la del còlera que afectava de manera recurrent a les zones poc desenvolupades i faltes de neteja i com un ritual periòdic ens arrenglerava front de l’agulla del practicant o el metge.

Com que l’efecte migratori no era el que és ara, primer perquè nosaltres no lligàvem els gossos amb llonganisses i segon perquè els africans que es juguen la vida amb les pateres travessant l’estret no sabien ni que collons era un televisor ni que existíem nosaltres, quedava clar que la intenció de tanta precaució era, per a prevenir als turistes que triaven les nostres costes per a prendre el sol una possible infecció de la malaltia no pas per a protegir-nos els de casa.

Ara, quan no és la del pollastre, és la del porc, les epidèmies es converteixen en pandèmies i traspassen mars, muntanyes i fronteres amb una velocitat sorprenent, deixant fora de joc a les autoritats sanitàries que no saben ni per on agafar el bou, si per les banyes o per el pebrots. L’esquizofrènia front els possibles contagis és tal, que quan el viatger del costat en qualsevol mitjà de transport públic tus, ja se’ns posen els pels de punta i de manera dissimulada ens tapem la boca i el nas amb el mocador o senzillament baixem a la següent parada.

Els malpensats però busquen en l’explicació de tot això, una estratagema del capital que ha vist com a únic aturador del flux d’indocumentats i il·legals que ens envaeixen la por a emmalaltir de qualsevol cosa i busquen en l’excusa per aturar els brots la millor de les fórmules per a tancar fronteres i augmentar els controls.

Ves a saber, potser nosaltres ja no, però els nostres néts de seguir amb aquesta mena de follia per a manipular els aliments, naixeran ben igual que ens deien dels rojos en les èpoques del Franco, amb banyes i cua i s’alimentaran de nens !!!. En això de fer por i de matar gent el Franco va ser tota una referència.

7 Comments
 • Francesc
  Posted at 17:32h, 15 setembre Respon

  que tinc malament l’enllaç?
  que has canviat de lloc?
  o estas de llargues vacances?

 • rosa
  Posted at 23:46h, 04 setembre Respon

  !!!EDUARD!!!enhorabona pel premi que t’envia JON, un petunas i endevant que estas apagat

 • Rosa
  Posted at 16:37h, 15 agost Respon

  Ben returnat, m’agrada que hu hagis passat bé, un petunas. Per cert ja veus que cada dia hiha un mort per aqueta grip dumes al territori Espanyol

 • patrici
  Posted at 12:38h, 01 agost Respon

  el jardiner fidel és una novela de lectura d’estiu, i tracta d’aquest tema. Des de l’utilització massiva dels africans com a conillets d’indies, com del poder de les multinacionals farmaceutiques. estem ben fotuts el poble ras,…

 • marc
  Posted at 16:20h, 22 juliol Respon

  Mèxic està ben buit de turistes! La gent que s’hi guanya la vida s’estira els cabells!

 • Rosa
  Posted at 23:51h, 12 juliol Respon

  Dons Font jo estic d’acord, jo crec que els mateijos laboratoris crean malaltias per puge vendre mes, be tambe reconec que virus i bacterias o sia lu que avans deiam microbis (que hu son pero a l’hores no difereciaban)tambe evolucionan i mes amb la cantitad de merda que dunem als animals que menjen i que castiguen las hortas que ens donan l’alimen vegetal, “no t’extranyi sentir que tenin la grip de la xindria, o de la bleda”

 • jorfont
  Posted at 08:59h, 05 juliol Respon

  Tens molta raó en quant en els temps del franquisme varem sofrir molta por, ja que fou llavors quant tots els que encara creiem amb el comunisme ens apartarem de tenir mai un govern comunista com tenien a Rússia, ja que ens van fer creure que a Rússia las carnisseries venien els nadons com si fossin conills, i a infermetats que causaven la mort n’existien moltes, recordo la pandèmia del Piojo verde per els anys 42 que tothom es creia que era un poll visible i que causà molts morts, pro la premsa no era com ara i no ens assabentàvem del numero de morts que teníem diàriament, o sigui no com ara que per unes dotzenes de morts que ocasionà el mal de les vaques boixes, ja tots tremolem i la OMS es preocupa immediatament per treure noves vacunes, a vegades fins i tot jo crec que alguns laboratoris son els creadors de propagar noves infermetats amb el fi de obtenir mes beneficis. Preguem perquè un dia no se li acudeixi a un boix de aconseguí descobrir un virus que sols afecti als catalans. Salutacions a tothom

Post A Comment