Brots verds o males herbes?
911
post-template-default,single,single-post,postid-911,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Brots verds o males herbes?

Brots verds o males herbes?

Les vice presidentes del govern ZP estan tan acostumades a les dietes a base de fibres, verdures i amanides que no paren de veure brots de color verd a on tothom hi veu un secarral. Aquestes expressions tant optimistes contrasten violentament amb les previsions d’organismes internacionals i dels centres d’estudis econòmics de les entitats financeres, que en general no paren d’alertar que Espanya està a un pas del col·lapse i el que és pitjor, sense esperança de millora.

Avui és l’FMI, l’altra dia l’OCDE i demà el sum sum corda el que ens dirà el que ja sabem des de fa temps, que el decreixement econòmic aquest any s’enfilarà al  5%, que ens menjarem els raïms de les dotze campanades amb una xifra al voltant del 20% d’aturats i que com a conseqüència dels plans de salvament, haurem incorregut en un dèficit brutal equivalent al 10% del nostre PIB que ho acabarem pagant nosaltres i els nostres hereus, ves tu ara, més o menys com sempre.

Mentre els multimilionaris hispanics van minvant i va creixent exponencialment el nombre d’indigents sense subsidi, les administracions i els governs per tal de contribuir a fer escampar la crisi, en comptes d’abaixar-se els sous, reduir la nòmina de consellers i assessors adossats al govern, ens expliquen que per aquest any i molt probablement per el vinent no es cobriran les places vacants de metges, infermeres, mestres i policies, ben fet !!!. I a més donant un nou significat al mot Incompetent ens ha pujat els impostos al consum com els del tabac i la benzina i per la tardor vinent l’IRPF. No saben de on treure els diners per a pagar les festes !!!

Per a fer quadrar unes xifres que fan figa el que faci falta.

Potser en comptes de perdre tant de temps en collonades haurien de preguntar al Florentino Pérez com s’ho esta fent per a fitxar els Kakà i Cristiano Ronaldo amb el deute que té, o millor encara que el facin directament Ministre d’economia o President del govern i així mataran dos ocells d’un tret, arreglar l’economia i que el R.Madrid guanyi la lliga l’any vinent!!! (perquè amb aquest Barça del triplet, jugant a futbol ho tenen molt magre!!!).

Il·lustració obtinguda de Iker Ayestarán

Parlen d’això també:

6 Comments
 • Pingback:En veu alta [castellano] » ¿Brotes verdes o malas hierbas?
  Posted at 19:19h, 30 juny Respon

  […] en català This entry was posted on June 26, 2009 at 7:07 pm, filed under Uncategorized and tagged crisis. […]

 • Pingback:Brots verds o males herbes? « Por la paz y la libertad
  Posted at 08:34h, 30 juny Respon

  […] Publicat a edp.cat […]

 • Eduard
  Posted at 07:59h, 27 juny Respon

  Hola Font. Això és com voler pouar aigua d’un pou sec, a no ser que posin en marxa la màquina de fer bitllets (inflació i deute) no hi han calers per a res.

  La correcció de totes aquestes festes vindrà de la mà del que tots ja sabem, l’augment fiscal per a nosaltres i els nostres fills però el que és més greu és que res del model que ha provocat la crisi s’ha corretgit a Espanya o sigui que en la propera, ens hi tornarem a veure igual que ara !!!

  Salut i €

 • Eduard
  Posted at 07:56h, 27 juny Respon

  Hola Razón objetiva. Tens raò l’apreciació personal, la del dia a dia ja ens diu que estem molt malament, però no ens explica fins a on podem arribar. Les previsions vista la situació actual i el poc marge que té el govern per a treure recursos a no ser a canvi d’un augment molt important dels impostos, no farà altre cosa que seguir el guió preestablert i portarnos cap un escenari hiperinflacionista a on el valor de les coses, el patrimoni, en quedarà molt tocat.

  Gràcies per participar i benvingut al bloc.

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 07:35h, 27 juny Respon

  Amic meu , no ti capfiquis que acabaràs caçant mosques, tot lo que exposes sobre la economia es veritat ja que el govern no te diners per res, i ja no sap d’eon treure’ls, l´AVE n’és un dels factors i la T 1 un altre , ja que els milions que s’han desembolsat mai els recuperarem, i el milions que el govern dona per reforça a les caixes i bancs no serviran per aixecar l’economia, o sigui Espanya en aquets moments ja esta morta, i aquí no ja cap medicament per ressuscitar-la, recorda que fa poc de temps que tu mateix i jo ja teníem assumit que la atur sobrepassarà el 20 % a fi d’aquet any, I junt amb els deutes que arrastrem totes les comunitats (excepte Andalusia) estem a les ultimes. I això que encara no estem a la temporada de vacances..En fi que aquet govern ja no s’aguanta això ja es el joc dels disbarats i es molt possible que tinguem eleccions precipitades.
  Nota, en cas que editis aquet article a Quiron pots afegir el meu comentari..Salut i bitllets de 500 €.

 • la razon objetiva
  Posted at 23:07h, 26 juny Respon

  …,pois a verdade, soamentes semellan fornecerse as prantas as cales rega ZP. Non fai falla miralos informes da OCDE, soamente unha ollada as estadística de paro de Spain. Mais ben deberíamos chamarlles “brotes vermellos”. Agora que, a xente olvidase con facilidade do mal alleo (o paro).

Post A Comment