Hora de parar i mirar enrere
896
post-template-default,single,single-post,postid-896,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Hora de parar i mirar enrere

Hora de parar i mirar enrere

Des de fa massa temps, els homes hem estat jugant amb foc ignorant deliberadament els límits que la lògica més elemental ens suggeria. Ho hem fet condemnant a la injustícia social a una immensa majoria de la humanitat marginant-los en la més absoluta de les misèries. La cobdícia ens ha fet obviar línies vermelles que hem trepitjat i traspassat i poc a poc, en la mateixa velocitat que alguns veien incrementar els beneficis hem fet insuportables l’entorn i la convivència.

En nom d’una modernitat mal entesa ens hem abandonat a una folla cursa cap a una destrucció que podria ser la inspiració de qualsevol profeta del desastre. Hem permès que la gent mori de fam mentre especulem amb els cereals, hem jugat a ser déus modificant estructures genètiques i hem sigut incapaços de veure el camí sense retorn de una errònia política energètica creant una marginació sense precedents que ha aconseguit el major efecte migratori que es recorda i si no hi posem remei, el conflicte social més gran que la historia hagi vist mai i tot per l’afany desmesurat per a guanyar diners.

Tots nosaltres en som responsables en tant en quant ens hem arraulit en una existència que ha girat la cara a la justícia a canvi d’un excés de comoditats que han justificat agressions irrecuperables a la humanitat i a la natura, oblidant que no podem apostar per seguir destruint el mitjà que ens suporta, no es pot beure si no hi ha aigua, ni respirar sense aire ni caminar sense sòl.

Avui ens despertem dins d’un mal somni que ha provocat la major recessió econòmica coneguda, convivint amb l’amenaça de l’inevitable canvi climàtic que provoca desastres naturals sense precedents i els perills d’epidèmies d’origen desconegut que ens assolen, potser és hora de canviar tarannà i lideratges que ens permetin a tots plegats retrobar les esperances perdudes.

6 Comments
 • Pingback:En veu alta [castellano] » Es hora de parar y mirar hacia atrás
  Posted at 20:51h, 01 juliol Respon

  […] Llegir en català This entry was posted on June 27, 2009 at 8:46 pm, filed under reflexiones and tagged cambio, crisis, medio ambiente. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. Previously – ¿Brotes verdes o malas hierbas? Next – […]

 • Pingback:Hora de parar i mirar enrera « Por la paz y la libertad
  Posted at 07:06h, 01 juliol Respon

  […] Publicat a edp.cat […]

 • rosa
  Posted at 22:47h, 28 abril Respon

  Eduard, ens referem i reafirmarem, no tingem tanta por, tots saben, que el mon no el podem dominar, el camvi climatic ¿aquest any vols me aigua? jo crec que el mon es un esser viu com nosaltres i pot autoregularse, compte que la terra a tingut molts procesos climatics ¿perque aqut no pot eser un altre, es mes compte que l’estiu pasat no va fer massa calor i aquet ivern ha sigut molt bo, de fet encare no s’acabat, no em sigis tan negatiu crec que els procesos es poden regular, i tu tambe hu creus, pero por lo que sia estas una mica fluxet de moral, un peto molt gran i endevant, et necessitem

 • David Montilla
  Posted at 14:15h, 27 abril Respon

  Com tu ben dius, la follia ens ha portat a aquesta situació, els desmesurats afanys i l’egoïsme més profund en ha dut a un punt, un lloc d’on és complicat fer retornar a la societat. I sobretot al jovent, acostumat a la comoditats d’avui i gens acosutmats als sacrificis i les mancances que a la nostra infantessa hi havien…

 • admin
  Posted at 18:47h, 26 abril Respon

  Hola Jordi.

  Prenc nota i procuraré llegir les recomanacions que em fa.

  De totes maneres la meva reflexió va més enllà que del tema econòmic, ho hem estat fent malbé tot per a justificar-ho per un fals desenvolupament que ens ha deixat amb una ma al davant i l’altra al darrera. Ja veurem quan triguem a refer tot el que s’ha trencat.

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 07:57h, 26 abril Respon

  Amic Eduard, ja se que la economia es teu fort, ja que tens coneixements per fer estudis i pronosticar les consecuencias que ens reportarà aquesta crisis, i el que ens afecta actualment , i des de fa moltissims anys en preferencia sempre les acusa les clases desfavorides, com be explicas en el teu article, per part meva et recomano que si un dia tens temps llegueixis per medi de google ¿Quién se quedó con el dinero destinado al Rey?. O tambe el llibre “ La Gran corrupción” Crec que si tothom s´informés i s´ssabentés de qui ens governant ss´en donariem compte que la crisis espanyola es unica., o sigui le mes putrefacte. Salutacions..

Post A Comment