Resistència a canviar
894
post-template-default,single,single-post,postid-894,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Resistència a canviar

Resistència a canviar

Tot i ser producte de l’evolució, en general als éssers humans ens costa molt canviar, tant pel que fa al nostre aspecte personal com a les nostres conviccions, actituds o creences. Difícilment canviarem d’equip de futbol, de religió o el lloc a on passem les nostres vacances cada any, tot en les nostres vides està impregnat de tradició, herència i costum i massa sovint aquests aspectes passen al davant de la raó, la lògica i l’aprenentatge. Ens horroritza el que desconeixem.

No ens parem a pensar el perquè fem les coses ni com les fem, ni ens qüestionem tampoc gaire els procediments que utilitzem per a dur a terme qualsevol tasca o raonament, poc a poc abandonem el risc, la incertesa per aprendre i evolucionar. Ens és molt més fàcil, molt més còmode instal·lar-nos en les rutines i sentir-nos protegits de les pors a les transformacions. Canviar sempre fa mandra perquè representa allunyar-nos de la zona de confort que ens hem creat i endinssar-nos en l’aventura de descobrir coses noves, que no necessàriament bones, amb les que ens haurem d’enfrontar.

El repte que avui tenim al davant té molt a veure amb la nostra capacitat per a mutar, fer com les serps mudar la pell vella per a regenerar el que sabem i les nostres maneres de viure i de pensar, ens ha tocat viure aquesta època de canvi sense el terra ferm del nostre passat i la nostra confiança se’n resent, la nostra seguretat s’esquerda i els dubtes ens venen al cap. L’oportunitat no és la d’adaptar-nos als canvis que ens proposin d’altres limitant-nos a sobreviure si no en transformar el nostre entorn a noves realitats.

Queden pocs territoris per explorar i poques fites per assolir del món que ja ens és conegut, front de nosaltres s’obre  un nou espai per a on transitar i des de on accedir a partir de les noves formes de pensar. Els qui tenen pànic dels canvis hi veuran incerteses i perills, els nous líders, simplement oportunitats.

Tags:
, ,
3 Comments
 • rosa
  Posted at 22:58h, 18 abril Respon

  No ducti Eduard, surtirem endevant i mes encorajats, ademes en mes experiencia, que sempre encare que no sigui bona servira, ademes ara es l’hora dels que no han viscut per sobre de les posibilitats, aquest faran el seu Agost, perque qui tot hu ha vulgut, ¿no sabia que las crisis son ciclicas?

 • admin
  Posted at 21:23h, 13 abril Respon

  Hola Trina.
  Tens raó, però costa tant!!! en les jornades de CD Digital de la setmana passada, innovar i canvi varen ésser les paraules més emprades.

  Veient però el que es diu i s’escriu sobre aquests dos conceptes és molt clar que alguns no han entés del que es tracta.

  El món, tal i com el coneixem, té una durada de un parell de telenotícies i a manca de líders clars que ens ensenyin el camí cada un de nosaltres haurà de col·laborar perquè la tasca sigui col·lectiva i comunitària.

  Tinc l’impaciència del que te el convenciment d’estar formant part d’un etapa molt important de la nostra història i les ganes de veure a on ens portarà tot plegat, si tot això ens serveix per a ésser més justos amb nosaltres i amb l’entorn, tots aquests mals moments estaran justificats.

  Salut i €

 • trina
  Posted at 19:56h, 13 abril Respon

  Eduard,
  totalment d’acord, és més, “crisi” vol dir oportunitat i si algú no ho veu,quedarà endarrera, sense pensar que sigui fàcil, és la forma d’anar endavant..
  molt oportú el post, salut amic

Post A Comment