Ser guanyador perdent
864
post-template-default,single,single-post,postid-864,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Ser guanyador perdent

Ser guanyador perdent

Possiblement en política l’amnèsia més absoluta s’apodera dels seus protagonistes en el precís instant en que veuen a prop tocar cuixa, l’accés al poder. Fins i tot està permès fer el que recurrentment se li retreu a l’altre com si fos un pecat capital, per exemple pactar amb el PP.

A Euskadi la lluita tradicional entre conservadors i progressistes, qui son els uns i els altres?, entre l’esquerra i la dreta més tradicional, repetició de les cruentes lluites que es duen a terme en el Congrés de Madrid, és torna en una pugna entre nacionalistes i constitucionalistes, com si els primers no fossin també el segon i a la inversa. La més que possible aliança entre el PSE i el PP per a fer fora Ibarretxe del govern, una aberració més de les que darrerament ens tenen acostumats els socialistes.

La rara habilitat per a mostrar-se com a guanyadors sense ésser-ho, els ha dut com en el cas de Catalunya, de les Balears o de Galícia en la legislatura passada, a justificar una legitimitat democràtica que molts, entre els que jo m’incloc, definim com a burla a les majories o com un camí alternatiu, amagat i fosc simplement per a que no manin els altres i punt. Si més no que facin públiques les seves intencions de pacte en campanya electoral, seria el més honest per a tots.

Sentir el diumenge passat a Patxi López autoproclamar-se candidat a Lehendakari després de saber-se uns resultats que els deixen com a perdedors a 6 diputats i un 8% dels vots, per darrera del PNV és com a mínim grotesc, fins i tot treure pit sabent que aquests mediocres resultats han estat possibles principalment perquè des de Madrid han furtat l’expressió a més de cent mil ciutadans que son dels que n’anomenen nacionalistes i comptant que hauran de tenir el suport del PP, quins collons !!!.

Serà bo tenir present a Catalunya que quan cal, el PSOE sempre va de la ma del PP, un bona lliçó per Esquerra i els seus dirigents.

4 Comments
 • Eduard
  Posted at 00:13h, 05 març Respon

  Hola Red Barón, si, CiU la va votar, i….?

 • Eduard
  Posted at 00:12h, 05 març Respon

  Estic d’acord saltenc, un error monumental

 • Red baron
  Posted at 23:09h, 04 març Respon

  La llei de partits també la va votar Ciu oi?

 • saltenc
  Posted at 10:00h, 04 març Respon

  Més que una rara habilitat hauríem de parlar d’una complicitat majoritaria a Espanya per treure’s de sobre els nacionalismes perifèrics. No és cap sorpresa que PP i PSOE treballin junts per a això,el trist i inacceptable és que ho faci Esquerra aquí al nostre país em sembla una rèmora que pagarem i de forma definitiva

Post A Comment