El 44è president dels EUA, Barack Obama
855
post-template-default,single,single-post,postid-855,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

El 44è president dels EUA, Barack Obama

El 44è president dels EUA, Barack Obama

Veient les expressions dels assistents a la cerimònia d’investidura de Barack Obama ens quedarà el dubte de si el que realment els il·lusiona és que ell sigui finalment el nou president o perdre de vista George Bush, possiblement el pitjor president que aquest gran país ha tingut en tota la seva història, segurament que els percentatges estarien força a la par

L’esperança que ha injectat especialment en els EUA, però també a la resta del món, amb el seu “Yes, we can” s’ha de veure ara referendat en les actuacions del seu mandat i en la linia que adopti el seu govern. En el discurs, Obama no s’en ha anat per les branques i ha agafat el rave de la crisi econòmica per les fulles, ell sap millor que ningú que amb la llosa d’una depressió difícilment podrà acomplir les promeses que en campanya va fer, reforma de la sanitat, lluita contra el canvi climàtic i l’establiment de les noves relacions internacionals que els han de portar altre cop fins el lideratge del món lliure.

L’escenari domèstic i internacional des de que l’ex senador d’Illinois va decidir competir en la cursa presidencial han canviat com en un gir de mitjó, però si una cosa no se li pot discutir a Obama, és precisament la construcció de un nou i sólid lideratge que també estava en crisi en els EUA des de l’atemptat del 11S.

L’anàlisi política ens dirà d’aquí un temps si les expectatives que s’han creat han reeixit i si ho han fet, en quins percentatges, però l’actiu que li representa el suport de tanta i tanta gent el converteix des de ja en el líder mundial, en la figura que ens ha de fer sortir del pou a on el Bush i els seus col·legues ens han ficat, pel que fa a l’economia, al comerç i en la seguretat internacional.

Ell sap i així ho ha expressat en el seu discurs que les aliances que sàpiga teixir l’ajudaran en el seu èxit personal, no és un mal principi esperem que l’acabament sigui tan esperançador també, ho veurem d’aquí uns quants anys.

Tags:
,
8 Comments
 • Eduard Díaz
  Posted at 12:00h, 24 gener Respon

  Rosa.

  Els lobbys pesen molt en les administracions nord americanes, però si hi ha algun president que no hi estarà tant lligat aquest és Obama, ja que la majoria dels recursos amb els que va fer front la campanya electoral els va treure de la gent del carrer. És potser el president menys hipotecat que accedeix a la Casa Blanca i potser per això és el que ha fet que hi hagués tantes esperances posades en ell.

  De moment els primers gestos han anat en la bona direcció, però ara li queden dues patates calentes, OM i Afganistà i la crisis brutal en la que els EUA s’han enfonsat gràcies al Bush.

  A veure com li va, jo desitjo que molt bé.

  Salut i €

 • Eduard Díaz
  Posted at 11:56h, 24 gener Respon

  Es así Jon, los americanos son antes que nada americanos y conservadores. No creo que vaya a haber un cambio en política exterior que no esté provocado por las necesidades económicas internas.

  Afganistán e Irak han dejado a los EUA en la ruina y rahacerse de esto le va a llevar a Obama todo su mandato. Las promesas electorales que llevaba en su zurrón deberán acompasarse a esa recuperación, por eso yo pienso que va a defraudar a mucha gente, sobretodo de fuera de los EUA.

  Salut i €

 • Eduard Díaz
  Posted at 11:52h, 24 gener Respon

  Jordi, el culpable de les males relacions amb Bush, va ser el propi Bush, a Aznar, com s’ha demostrat ara en el seu comiat, només era una peça útil en els moments en els que es va postular al costat del passat president.

  Salut i €

 • ROSA
  Posted at 23:42h, 23 gener Respon

  Pensemos Obama es presidente de EEUU y antes que nada mirara por su pais, logico, todos tenemos puestas las esperanzas en este señor, pero cuidado antes de arreglar o intentar ayudar casa ajena debe resolver los problemas de su casa y son muchos veremos ¿lo que puede hacer? y veremos lo que el poder invisble el de verdad los que lo no se ven le permiten hacer.

 • Jon Kepa
  Posted at 14:33h, 21 gener Respon

  Muchos éramos lo que deseábamos decirle Adiós para siempre al ínclito Bush. Obama es la Esperanza (hope), esa esperanza que el mundo tiene para que las cosas cambien a mejor.
  Bush representó el oscurantismo, el terror, las guerras, la mentira, el odio; todo aquello que tan bien supo administrar Aznar y que le llevó al desastre como a su amigo Bush que ha sido incapaz de llamarle para despedirse, aunque se puede consolar pensando que a ZP tampoco le llamó.
  Yo no obstante no acabo de hacerme demasiadas ilusiones con Obama, los americanos son americanos antes que otra cosa.
  El amigo Jordi, como mucha gente, cree que las relaciones entre España y Estados Unidos fueron malas mientras ZP y Bush estuvieron al frente de ambos paises; eso no es cierto. La relaciones entre ambos paises siempre fueron buenas, lo que fue mal fue la relación personal entre ambos dirigentes, más que mal, nula.
  No le perdonaron a ZP dos cosas, que no se levantara al paso de la bandera y, sobre todo, que sacara las tropas de Irak.
  Saludos.

 • jorfont
  Posted at 09:32h, 21 gener Respon

  De segur que per Zapatero serà una ocasiò de lograr una millor relacio amb EEUU, ja que el Sr Aznar ja no tindrà el poder que tenía per influir amb les relacions perque Bush odies a Espanya, o sigui per cuestións personals d´aquet en contra Zapatero. En fi perque m´entengueu, Aznar va ser culpable de les malas relacións que varem tenir amb Bush.

 • admin
  Posted at 20:59h, 20 gener Respon

  Hi tant Marcel·lí, perquè el seu èxit també serà el nostre. En la mesura que pugui redreçar la situació dels EUA a la resta del món ens beneficiarà d’allò més.

  Que tingui la visió clara i que no li tremoli la mà !!!.

  Salut i €

 • Marcel·lí
  Posted at 20:55h, 20 gener Respon

  Sr. Eduard, tothom espera molt de Barack Obama, perque com vosté diu el que el mon desitja es G. W. Bush deixi de ser el president del EEUU, com així ha estat.
  Tothom ha estat pendent del discurs de Obama pel que representa pel mon un nou president i espera que sigui millor que el nefast Bush.
  Desitjem-li sort i que ajudi a que aquest mon sigui millor, ens ho mereixem tots.
  Salut i bon rotllo.

Post A Comment