Probablement Déu no existeix
846
post-template-default,single,single-post,postid-846,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Probablement Déu no existeix

Probablement Déu no existeix

De l’existència de Déu tal i com tradicionalment el concevim ningú en té constància certa, solament com a una de les explicacions del perquè el món és com és que al mateix temps també dona cabuda a la teoria oposada. De la vinculació que se’n fa de Déu al fet religiós en deriven moltes coses que a la majoria de nosaltres ens han marcat culturalment, posiblement la humanització del concepte de Déu, es deu més que a altres coses al fet de baixar el nivell i fer entenidor el missatge per a tothom.

La simplificació dels termes en les religions és perillosa i la monopolització que se’n fa de Déu, també ho és, perquè en el fons del que estan parlant els uns i els altres és del mateix, l’essència de la vida. A mi personalment m’atrau més el concepte ateu del terme com a força impulsora, com a font d’energia provocadora dels canvis que pot ser utilitzada per els homes en un sentit no escrit ni pre-establert que la idea repressora, punitiva, controladora i massa sovint violenta que tradicionalment ha fet servir l’església. Veig més proper el concepte de Déu en les teories d’Einstein que en qualsevol lider religiós del passat o del present.

Això tan difícil d’explicar per a mi s’ha fet evident aquests dies al conèixer la inciativa d’un col·lectiu ateu anglès que va decidir contractar tanques publicitàries en els autobusos de Londres i properament també a Barcelona i Madrid.  L’eslogan “Probablement Déu no existeix…”,  mostra l’interès per a portar a la reflexió de la gent i defineix perfectament el respecte vers el qui creu el contrari, no sona a veritat absoluta, no té ganes de d’imposar res.

Sembla que un col·lectiu cristià evangelista que s’ha sentit ofès per la iniciativa, promourà l’eslogan “Déu SI existeix…”, i la pregunta que ve després hauria d’ésser, i com cony ho saben ells?. Visca la reflexió, la llibertat i el lliure pensament !!!.

8 Comments
 • Rosa
  Posted at 20:50h, 11 gener Respon

  jo estic d’acord amb en Font, aixo no significa res, aquest diners poden haberse gastat en coses mes esencials per le humanitat, que hi hagin uns quants que tingin fe cega, no vol dir que els demes necessitem que ens hu expliquin, penso que es algo estupid i pot molesta, es mes a mi no m’han de convensa de res, en cabi qualsevol ximple pot provocar un accident en un aubus que porti aqut eslogan , els agnostics o ateos o seran igualment, els creients ¿no os aduneu en quina fiereza defenen les sevas creeensas?¿ no os adeneu que es una provocacio?, mai agafare un bus que porti aquet eslogan, per po

 • Pingback:En veu alta [castellano] » Probablemente Dios no existe
  Posted at 12:57h, 11 gener Respon

  […] Llegir en català This entry was posted on January 11, 2009 at 12:35 pm, filed under actualidad, reflexiones and tagged ateo, campaña publicitaria, dios, religion. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. Previously – ¡Vayan preparándose! Next – […]

 • Eduard Díaz
  Posted at 17:43h, 10 gener Respon

  D’acord Jordi.

  Però no és per manca de confiança, si no per respecte.

  Prefereixo que, com tú has fet ara em demanis que et tutegi, en comptes que sigui el contrari. Per norma sempre tracto al principi tothom de vosté, fins que l’interessat, si ho vol em dona permís per el contrari.

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 16:02h, 10 gener Respon

  Gracies Eduard, pro jo preferiria que me tinguesis mes confiança i et deixeisis de dir-me de Voste. Una abraçada.

 • Eduard
  Posted at 15:07h, 10 gener Respon

  Hola Marcel·lí, bon any.

  Avui mateix he estat visitant Quiron i rellegint velles històries del bloc i he pensat en vosté, semble que tot i ésser l’un del PSC i l’altra de CDC, tenim connexió extrasensorial vosté i jo, ja, ja, ja

 • Eduard
  Posted at 15:05h, 10 gener Respon

  Hola Jordi.

  Si i part tots aquells que han aprofitat l’oportunitat i ho han fet servir per a la reflexió, que no ens son masses tampoc.

  El vaig llegint sovint, tant en el bloc del Jaume com en el que hi participa com a col·laborador, veu com no era tan difícil deixar-se anar i publicar de collita pròpia?

  Salut i €

 • jorfont
  Posted at 14:45h, 10 gener Respon

  Eduard, a mi no m´entusiasmen aquets misatges, jo crec que els beneficiats son les empreses de publicitat.

 • Marcel·lí
  Posted at 13:54h, 10 gener Respon

  Sr. Eduard, fa molt anys que soc ateu, i no he tingut necessitat de fer propaganda ni buscar adeptes com fa la Santa Apostòlica i Romana Esglessia Catòlica o les diferentes religions, pero m’ha fet molta gràcia que tot punt un grup d’ateus i agnòstics en volgut “sortir de l’armari” totes les religions s’han incomodad i han passat a la ofensiva, ja ja.
  Es i ha estat molt gratificant veura la reacció dels creients organitzats com reaccionen devant d’uns autobussos amb la frase “Probablement Deu no existeix”
  Felicitacions pels que han fet possible aquesta iniciativa.
  Salut i bon rotllo.

Post A Comment