Pensions per tapar forats
830
post-template-default,single,single-post,postid-830,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Pensions per tapar forats

Pensions per tapar forats

Evidenciant la manca total d’imaginació el govern ha xifrat en uns 80.000 M€ l’import necessari per a finançar el pla de rescat de la nostra economia, d’aquests 50.000 M€ provindran de la maquineta de fer diners, Tresor, mentre que la resta s’obtindran de l’adquisició de 30.000 M€ de deute emesa per l’ICO, amb el fons que la Seguretat Social havia acumulat per a garantir el pagament de les nostres pensions.

Vista la mala consideració que el deute espanyol té actualment en els mercats internacionals, ha augmentat fins 56 punts reals respecte el bonus alemany amb el que no fa massa temps estàvem a la par, el govern en una altra demostració de no saber que s’ha de fer per arreglar aquest problema, es rifa el 60% de l’estalvi acumulat per els futurs pensionistes, per a pagar subsidis d’atur, ajudar els bancs i caixes responsables de que el diner no circuli o en prestar ajuts a les empreses automobilístiques que preparen ja acomiadaments massius disfressats en ERE’s temporals i altres sofisticades regulacions laborals.

No contents en fotre’ns la bola en les passades eleccions explicant-nos la tranquil·litat que tots havíem de tenir per viure en el país meravellós de l’Alícia, l’Espanya del rajol, les comissions, les requalificacions fraudulentes, la precarietat laboral i l’allau immigratori descontrolat, ara posen en risc les pensions seguint el model argentí que va desembocar en el conegut corralito.

Quan a tot un vicepresident del govern li passa per alt que una entitat tant potent i ben informada com “la Caixa” es desprèn ara ja fa més de dos anys de la seva participació a la immobiliària Colonial preveient el que passarà o peca d’ignorància, el que posa de manifest la categoria de qui ens està gestionant els nostres diners o peca d’incompetència i passivitat en no fer res per avançar-se al desastre.

Creuem els dits els que en tenim entre 40 i 50 perquè la nostra jubilació està en perill o al menys aquesta és la sensació que jo en tinc. Ah! i en les properes eleccions, europees, municipals, autonòmiques o generals, tornem a votar per la por, “si no hi anem ells tornen”, es referien potser a l’equip econòmic del darrer equip del Felipe Gonzàlez amb el Solbes al capdavant?.

6 Comments
 • Ferran
  Posted at 09:48h, 12 desembre Respon

  Ferran, soc en Ferran. Jeje.
  Això de que molts estats estan en fallida no és pas tan evident. Recordes, no fa pas tants anys, que una de les exigéncies per entrar a l’Unió Monetaria (Euro) era tenir un deute públic que no superés el 60% del PIB? Avui en dia, la majoria dels estats d’eurolandia (inclós Espanya), estan molt per sota d’aquest 60%. Això vol dir que hi ha marge per polítiques keynesianes.

 • admin
  Posted at 10:50h, 11 desembre Respon

  Hola Francesc.

  Si ara estaven invertits en deute alemany, framcès i holandès principalment, paper molt més valorat que l’espanyol que ha disparat el seu diferencial en respecte el dels nostres veïns i que un cop emés i possat en el mercat, pocs haguessin volgut comprar.

  Si seguim així sense fer res que beneficii realment la nostra reactivació el que ens passarà és que ni es podrà pagar els interesos pactats ni recuperar els diners invertits, els estats, molts d’ells, estan en fallida i les previsions que hi han per Espanya son de les més negatives, clar que qui les fa és també qui ha permés el merder en el que ara ens trobem tots plegats.

  Ens toca veure-les venir com sempre.

  Amb això del Redomàtic no t’hi puc ajudar perquè jo no treballo amb la plataforma del WP.com, sino que instal·lo la versió que toca en el meu propi servidor i per llegir els feeds faig servir el Feedtwister.

  Salut i

 • Ferran
  Posted at 10:25h, 11 desembre Respon

  No soc gaire inclinat a creure en conspiracions: les coses succeeixen peruqe conflueixen diferents factors, molts d’ells fora del control d’una sola institució.
  De totes formes és cert que algunes institucions en sortiran molt beneficiades (Soros, Buffet, els xinesos, … i probablement d’altres imposibles d’imaginar ara).
  Tampoc crec que la titulació de deute del ICO amb fons de reserva de la Seguretat Social, sigui una maniobra d’alt risc. En definitiva aquest fons de reserva ja devia estar invertit en alguna mena de titols que també tenien el seu risc.

  I, per cert, continuo sense veure com funciona lo del Readomattic. Quan clicko l’opció, em surt una pàgina en blanc en la que no puc fer res.

 • jorfont
  Posted at 08:04h, 11 desembre Respon

  Jo amb pregunto: El perque una caixa catalana abans Caixa de estalvis de Catunya i Balears, actalment está regida per consellers de diversos partits politics?

 • admin
  Posted at 18:04h, 10 desembre Respon

  Hola Enric.

  Hi ha una corrent molt extesa de que crisis com aquesta han estat provocades interessadament per els mateixos que no fa massa els interessava el contrari.

  Segurament hi haurà part de veritat en tot plegat perquè jo no em resigno a creure que una situació com aquesta no es pot revertir si els poders econòmics mundials no hi estèssin interessats i no parlo concretament dels estats o de les grans financeres, si no dels que remenen els interessos dels grans fons d’inversió mundial, el Soros i companyia.

  Quan tot aixó s’acabi veurem per quant han multiplicat les seves fortunes tots aquests, mentre tant els demés a veure-les venir.

  Salut i €

 • enric
  Posted at 17:37h, 10 desembre Respon

  És el que jo em pregunto, realment són tan innocents com semblen? No em crec que tota aquesta colla de malparits que dominen les finances mundials i estatals no sabessin el que ens venia a sobre.
  És el que tu dius, si la caixa en sap de coses, què no sabran els que posen el preu al diner, els que pugen o baixen el preu del cru, etc.
  Cada cop estic més convençut que hi ha gent que treballa per els grans poders econòmics mundials, que en definitiva són els que sortiran guanyant d’aquesta falsa crisi, o d’aquesta mediatitzada crisi.

Post A Comment