De cúpules, estalactites i coloraines
813
post-template-default,single,single-post,postid-813,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

De cúpules, estalactites i coloraines

De cúpules, estalactites i coloraines

En nom de l’art a vegades, ens volen fer empassar gripaus. No soc un seguidor de l’obra de Barceló ni un entès en la matèria i per això m’arrisco avui en endinsar-me en un tema relliscós per a mi, que hi farem. El cert és que de petit el millor mestre que mai he tingut, el sr. Solà ens va donar una definició d’art que és amb la que em quedo, “l’art és la sensació que ens produeix la influència de qualsevol obra“.

A mi em passa amb l’art el mateix que amb la nova cuina, quan t’han d’explicar el que et menjaràs, malament rai. Ahir contemplant la inauguració de la famosa cúpula de la sala dels drets humans i llegint les reaccions que l’obra ha despertat en la majoria dels mitjans que hi entenen, he arribat a la conclusió que jo no en tinc ni idea d’art i que tal i com deia el meu mestre, l’atac de riure i la sensació d’aixecada de camisa que em brolla de dins en veure l’empastifada de colors i les estalactites de guix penjant del sostre, pel que veig deu ésser única a nivell mundial.

No vull treure mèrits a l’obra de un pintor que en el decurs d’els anys ha anat donant valor a la seva obra i a la seva signatura però a vegades tinc la sensació que el papanatisme ens venç quan col·lectivament algú interessat ens vol fer veure i sentir allò que ni veiem ni sentim, vaja que a mi la cúpula del Barceló, que voleu que us digui, no m’agrada gens.

I no vull entrar en el que ens ha costat per que això és la part més divertida de la broma.

20 Comments
 • admin
  Posted at 14:34h, 04 desembre Respon

  Hola Bàrbara.

  Ja em semblava que pogués ésser realitat es veu que la notícia l’havia escampat un periodista argentí aprofitant que pel que es veu la sala està tancada fins a la inauguració oficial del proper dia 12, molta mala let tenen aquests de “el mundo”.

  Salut i €

 • bàrbara (que avui faig festa!)
  Posted at 13:33h, 04 desembre Respon

  No només és fals (Eudald Guillaumet, l’enginyer andorrà, ha dit que és una MENTIDA PODRIDA), sinó que hi ha manifesta mala fe informativa. Se sabia, des d’abans de la inauguració, que s’havia de procedir a encolar la tapisseria de la sala. Com que varen posar papers als vidres, alguna eminència va deduir que la cúpula havia caigut. Ahir mateix es va convidar tots els periodistes que eren a la seu de Ginebra a entrar. En tot cas, perillen querelles criminals. L’odi a Barceló emana de l’ABC, El Mundo, COPE i la caverna de sempre. No els hi facem el joc, si us plau!

 • admin
  Posted at 09:51h, 04 desembre Respon

  Per cert, ahir vaig sentir que la sala està clausurada perquè s’han després parts del sostre i està en reparació, algú sap si és cert això? crec que la font era del mundo …..

  Salut i €

 • Eduard
  Posted at 16:19h, 03 desembre Respon

  Hola Esteva.

  Amb això et dona la raó, tal i com hem dit en els comentaris una cosa és veure l’obra per la tele i un altra ben diferents veure-la al natural, potser hauré de rectificar quan ho faci però de moment ….

  Salut i €

 • Esteva
  Posted at 14:20h, 03 desembre Respon

  No crec que es pugui jutjar, almenys amb credibilitat, un treball sobre 1.400 metres quadrats per referències televisives o fotogràfiques! En tot cas es pot parlar d’una “impressió subjectiva apriorística”, és a dir, d’un prejudici i, per tant, amb molt poc rigor i escàs fonament. Jo vaig ser a la inauguració i, com tothom, just entrar a la sala vaig percebre una emoció intensa. A la sortida no vaig trobar ningú (absolutament ningú) que no expressàs el seu entusiasme. Vaig reviure la mateixa sensació que el dia que em vaig plantar davant del Machu Pichu. Evidentment, ningú no pot sentir el mateix davant una fotografia de la muntanya. És impossible. La cúpula commou. Si mai tens ocasió d’anar a Ginebra, podràs recordar aquest correu.

 • admin
  Posted at 13:03h, 02 desembre Respon

  Hola Bàrbara,

  No dubto pas del que expliques però jo el tema econòmic no l’he tocat. El que si que continuo pensant i això és una cosa personal, és que el treball del Barceló a la cúpula no m’agrada i això és una percepció personal que ningú me la podrà fer canviar.

  El tema de les peles, els hi deixo per els polítics.

  Salut i €

 • Bàrbara
  Posted at 08:54h, 02 desembre Respon

  http://www.e-criteri.cat/p_extra.htm
  Llegiu, llegiu, i sabreu d’on surt la vostra negror de la caverna espanyola!
  Barceló va fer gols a tothom per l’esquadra! I va recuperar una part dels diners espoliats!

 • Ferran
  Posted at 19:37h, 01 desembre Respon

  En el tema de l’art les opinions són lliures. A mi tampoc m’agrada gaire Barceló. Però dir que lo més “divertit” és el que ha costat la cupuleta dels pebrots!

 • david
  Posted at 21:03h, 22 novembre Respon

  Hola, donçs mira per on, allò es una merda com la Catedral de Milano (i aixo que m´ encanta l´ art i el conec molt i l´ estudio). Pero ves per on, ara crec que faré un bonic post titulat “El arte del que comerán los pobres”. Un saludo!!

 • Eduard
  Posted at 19:39h, 20 novembre Respon

  Hola Trina

  Aquestes coses artístiques tenen això, a mi em pot agradar un conjunt musical que d’altres ni el suporten o trobar excel·lent el treball de un actor que per d’altres és un penques.

  Aquesta cúpula de l’ONU em fa la impressió d’estar veient una discoteca a la que anava de petit a Sant Antoni de Calonge que s’anomenava la Boheme (ja, ja, ja).

  Salut i €

  Merci, el dia 18 haig d’anar a Madrid a recollir-lo!!

 • trina
  Posted at 18:21h, 20 novembre Respon

  Eduard i companys,
  doncs a mi m’agrada molt l’obre de Barceló, no puc opinar d’aquesta perquè no l’he visa encara, jo necessito veure-la en directe per opinar…de tota manera, el cost em sembla exagerat, noc al tants milions, segur….ep per cert, felicitats algtra vegada pel premi..ets el millor 😉

 • edp
  Posted at 16:15h, 20 novembre Respon

  Hola Jordi.

  De fet aquest article el vaig publicar ahir al matí jo també, el que veig és que ni a vostè ni a mi ens agrada l’obra del Barceló, ara ja em sento menys sol!! (ja, ja, ja)

  Salut i €

 • J Font
  Posted at 08:46h, 20 novembre Respon

  Bon dia Eduard, ho sento pro aquesta vegade te hi passat devant, ahir vaig tocar aquet tema al blog meu.
  crec que estaras d´acord.

 • admin
  Posted at 22:38h, 19 novembre Respon

  Hola Francesc.

  Jo no li conec l’obra i per tant no podria valorar-la el que si que tinc clar és que aquest treball no m’agrada gens. He vist en d’altres blocs que el defensaven i donaven arguments prou vàlids al contrari del que jo penso, però si la resta de la seva obra pictòrica és com el que ha fet a la cúpula ja et puc afirmar que no estarà entre els meus pintors favorits.

  Salut i €

 • Francesc
  Posted at 21:51h, 19 novembre Respon

  La frase del teu professor es d’Oscar Wilde.
  Estic amb tu, més aviat Barceló sería un gran decorador, l’art és una altra cosa. Per cert, un decorador que cobra un bon i sucós sou que s’ha de dir també es va pactar fa més de dos anys quean erem rics i anavem bé.

 • admin
  Posted at 15:20h, 19 novembre Respon

  Hola Joan, la dita aquella de que pels gustos s’han fet els colors, aquí aplica perfectament i és el que deia, hi haurà gent a qui els impactarà en positiu, però a mi per exemple ha estat el contrari. Estudia força tu ara !!!

  Salut i €

 • Joan Ramon
  Posted at 13:30h, 19 novembre Respon

  Hola company (que bé que em sona ara!) i amic…

  Jo d’art tampoc hi entenc, però a mi m’agrada i molt aquesta obra de mÍquel Barceló, que va dir ahir un borbó…

  et dec un dinar!

 • matajazz
  Posted at 13:15h, 19 novembre Respon

  Jo que tampoc entenc d´art, si crec que no es pot separar la obra del seu context. El lloc, la data, el que representa, perque ha estat encarregada i,per tant, el cost.
  Tot plegat, mediocre.

 • edp
  Posted at 12:14h, 19 novembre Respon

  Hola Eduard.

  A mi vist lo que he vist per la tele, no m’acaba de fer el pes, potser si mai la visito in person la percepció i l’impacte serà diferent no ho se, però crec que per un pressupost de vint millions es podria haver fer una cosa molt millor.

  Salut i €

 • Edu
  Posted at 11:28h, 19 novembre Respon

  A mi l’obra de Barceló m’agrada molt, i per les poques imatges que he vist de la cúpula m’ha semblat impressionant.

  El que ha costat ja és una altra història, em sembla totalment desorbitat, i sense cap dubte l’ONU podria fer coses molt més interessants i necessàries amb aquests milions d’euros.

  Salut!

Post A Comment