Les vint tribus
807
post-template-default,single,single-post,postid-807,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Les vint tribus

Les vint tribus

Eurostat, l’oficina econòmica de la UE, ha donat avui la notícia, la zona euro, la dels països que han adoptat la moneda comuna, ha entrat en recessió, i no és que la bona nova ens hagi agafat de sorpresa ja que si les altes instàncies europees no s’hagessin dedicat en cos i ànima a un exercici obscè de maquillatge institucional, l’anunci hauria arribat ja molts mesos abans.

En portes de una cimera que per l’únic que servirà és per veure les cares de pòquer que hi posaran els màxims responsables de que la crisi s’hagi instal·lat en el món sencer, el debat s’està centrant ja en les propostes que faran possible el que fins ara cap d’ells han estat capaços d’aconseguir, substituir el model econòmic actual, el de l’economia financera, la globalització interessada i els beneficis irreals i tornar a donar canxa a les empreses de sempre, les que creen riquesa i llocs de treball. Ai quina por que em fan !!!.

Mentre tant, lluny d’haver apaivagat el marejol, el diferencial entre el tipus d’interès europeu i l’euroíbor s’ha eixamplat el que demostra que en realitat la manca de confiança, la incertesa que provoquen totes les mesures que fins el moment s’han adoptat enlloc de disminuir, ha augmentat,  els ERO es van multiplicant i en cada un d’ells l’atur s’incrementa  en la mateixa intensitat que la capacitat de consum dels ciutadans s’està secant com un pou de l’Alt Empordà en mig de la descomunal sequera.

Ens convé que plogui grans dosis de sensatesa i sobretot d’honestedat, és el que esperem tots plegats d’aquest cap de setmana en la cimera, a on els bruixots de les vint tribus convocaran al déu Tlàloc ballant sense parar al voltant de la foguera al ritme dels tam tam.

4 Comments
 • mariajesus
  Posted at 13:02h, 17 novembre Respon

  ¡¡¡Enhorabuena!!!

 • Coro
  Posted at 07:39h, 16 novembre Respon

  Dons, no deixarem a Tlaloc que pari…

  Petons

 • Eduard
  Posted at 09:00h, 15 novembre Respon

  Hola Font.

  Donc nosaltres d’aquí uns mesos potser també haurem de fer canvis, la cosa pinta molt malament tot i que hi hagi gent encare que no ho vegi venir.

  Salut i €

 • J Font
  Posted at 07:40h, 15 novembre Respon

  Eduard,casi finalizant la guerra en el any 1938 en la zona Republicana ja nimgú aceptave diners, o sigui sols es comercializava amb el trueque, un exemple el meu pare per adquirir una barra de menbrillo (codonyar) va a ser a cambi d´en aspirador de casa, lo mateix que practicaven las tribús fa cents d´anys, per fer el treball de un client per serrar un os de pernil pel caldo, el meu pare va cobrar amb un troç d´os. Salut i bitllets de 500 €l

Post A Comment