El que diuen de nosaltres
805
post-template-default,single,single-post,postid-805,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

El que diuen de nosaltres

El que diuen de nosaltres

L’article que va publicar el setmanari The Economist en la darrera edició, deixava molt mal parat el model econòmic espanyol, però la visió de la nostra realitat a Catalunya tampoc en sortia massa cofoia. Si a aquestes alçades de la pel·lícula, l’opinió que en tenen a l’exterior de la realitat de catalna és la que va reflectir “El fi de la festa”, és que ens cal revisar amb urgència i a fons, la nostra política de comunicació.

Ni és el camí presentar les queixes al setmanari via el pseudo ambaixador a Londres ni esquinçar-nos els vestits per la percepció que en tenen a fora  de Catalunya, si no veure el fet com una oportunitat de millora, l’ampolla mig plena,  perquè el que això indica és que no ens hem sabut explicar gens bé. A vegades ens és tan fàcil sentir-nos al·ludits quan no és el cas!.

Perquè en part la reflexió de the Economist té raó, l’Estat de les autonomies tal i com està plantejat és un error, millor dit 17 grans errors en un temps de crisis com el que estem vivint ara, l’adopció del “cafè para todos” i les reticències de un Estat espanyol ha fet que coexisteixi un model descentralitzat amb un altre centralitzador, una duplicitat de competències que ho alenteix tot i que a més té un cost massa elevat.

Tampoc se’ns cita explícitament en cap cas quan parlen de l’existència de cacics territorials, que jo més identificaria en d’altres parts de les Espanyes que no pas a Catalunya, però ja se sap, toca fer el que es fa tant posar-se la tireta abans del tall. El que és curiós és que allà a on podrien haver-si identificat l’article del setmanari ha passat completament desapercebut, serà que no saben l’anglès? o potser tant se’ls en fot tot això!.

L’ensenyament que en el mateix article ens dispensa i que sembla haver passat per alt és la recomanació d’emprendre decididament un model federal per el nostre Estat, potser la sol·lució per a molts dels mals dels que no saben conviure amb la diversitat, o potser ens agradaria més fer-los callar als que opinen coses de nosaltres que no ens agraden?.

Parlen d’això:

2 Comments
 • Eduard
  Posted at 09:42h, 14 novembre Respon

  Si, com a tot arreu, el que jo no acabo d’entendre és la nostra reacció quan des de fora ens fan una crítica com aquesta.

  En comptes d’aprofitar-ho i fer pedagogia, anem en contra de l’opinió, encertada o no, del periodista.

  Salut i €

 • JFont
  Posted at 09:41h, 14 novembre Respon

  Espanya i mes Calalunya estem perden altura, i es posible que aquet any per Nadal no matarem el gall, a mi me recorda els Nadals de la guerra i postguerra, o sigui comencem a aceptar-ho.

Post A Comment