Terratrèmol reial
781
post-template-default,single,single-post,postid-781,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Terratrèmol reial

Terratrèmol reial

Darrerament els integrants de la Casa Reial s’han especialitzat en entrar en jardins de difícil sortida. Primer fou el rei amb el “porqué no te callas!!”que li va etzibar al gamarús del president Chaves en la “cumbre iberoamericana” de l’any passat i ara la reina, en declaracions a la periodista Pilar Urbano s’ha posicionat en qüestions tan polèmiques com l’avortament, el matrimoni homosexual, l’ensenyament de la religió en les escoles o l’eutanàsia. Fins i tot s’ha atrevit a criticar decisions de països estrangers com la de la invasió de l’Iraq per part de l’administració Bush.

En fer-ho i potser la reina ho ignorava que ja és greu, ha deixat de ser la reina de tothom, tot i que imposada, per a ser la reina de uns quants, ja que amb les seves paraules ha exclòs col·lectius tant importants com el dels homosexuals o els que tal i com reconeix la nostra constitució, estem per la laicitat de l’Estat, entre d’altres coses.

I no és que com a persona que és, a Sofia se li estigui negant la llibertat d’expressió que tots tenim reconeguda, si no que com a reina consort hi han coses que se les hauria de pensar i molt, abans de dir-les. Per una gent que des d’abans de néixer han estat educats en el difícil art de saludar amb la ma, de llegir discursos que li escriuen d’altres i de funcionar amb total impunitat en l’àmbit dels seus negocis particulars, demanar-los això no crec que representi un esforç massa gran, per això els estem pagant entre tots en escreix.

I si al final això els costa tant sempre poden abdicar de les seves funcions reials i dedicar-se a partir d’aquell moment a fer declaracions per els setmanaris del cor, en èpoques de crisi i de penúries tant les arques de l’estat com els republicans els ho agrairien i molt.

També parlen d’això:

4 Comments
 • admin
  Posted at 17:47h, 04 novembre Respon

  hola Coro.

  Pues más bien si, son unas figuras para rellenar el papel couchée, para vivir de los presupuestos generales del estado, tener sus negocios bien montados y poca cosa más.

  En momentos de crisis como este a lomejor lo más aconsejable es que desaparecieran.

  Salut i €

 • Coro
  Posted at 16:31h, 04 novembre Respon

  Yo miraba la monarquía como algo muy lejano, como los cuentos de hadas y princesas que me contaban de pequeña aquí en mi país, para dormir… eran fantasías.
  Cuando estuve viviendo en Catalunya y, bueno, ya no estaba tan lejos… entendí qué significaba la monarquía para muchos habitantes, en política, en conciliaciones, en “entretenimiento”… aún así me parece tan raro y además tenerles que mantener con los impuestos de todos, no sé, no sé.
  ¿No les parece como injusto que exista la monarquía?
  Por otra parte, me interesa lo que les pase, lo que digan, etc., es como inexplicable…

  ¡Que no hablen!

 • admin
  Posted at 15:02h, 04 novembre Respon

  A mi em passa igual, tot i que a més hi afegiria uns quants pol·lítics també a la mateixa saca, en aquest país devem ésser l que té més polítics per cada 100 habitants del món occidental !!.

  Salut i €

 • Desastrilla
  Posted at 12:37h, 04 novembre Respon

  Bones!!Només tres paraules: Fora La Monarquia! Salutacions :))))

Post A Comment