Cap un nou ordre mundial
750
post-template-default,single,single-post,postid-750,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Cap un nou ordre mundial

Cap un nou ordre mundial

La filera de fitxes del dominó va caient poc a poc, però sense aturador. Si en un primer moment els sector constructor va iniciar la caiguda, seguida per l’immobiliari, ara ja li toca el torn als causants de tots els mals, els bancs. Davant la por de les fallides en cadena, ni les promeses dels Estats ni les garanties que ens volen donar fan cap efecte, tot s’està desplomant.

El més greu és que el colapse és del tot inevitable, perquè s’ha volgut afrontar una crisi sense històric amb les velles receptes d’abans i ja no cola. Les injeccions de liquiditat per l’únic que serviran és per a retrasar el que per força ha d’arribar, l’enfondrament total del sistema financer i conseqüentment del model econòmic actual. És un problema sistèmic, fins fa poc m’he volgut resistir a admetre-ho però l’evidencia és tan clara, tant aclaparadora ….

Estic rellegint aquests dies vells títols sobre la gran depressió del 29 i posa els pels de punta el seguit de coincidències amb el que està passant. A un neòfit com jo li costa molt entendre com no s’havia previst el que ha acabat per succeïr i s’ha evitat, fins i tot podria donar suport a algunes teories que ja corren per la xarxa i que ens expliquen com aquesta crisi s’ha provocat de manera totalment intencionada i que el següent pas és la pressa de contol de grans corporacions mundials del paper que no fa massa adjudicàvem als estats.

Tots tenim al cap les imatges de llibres o pel·lícules de ciència ficció en les que això s’estava relatant, potser siguin només arguments per el cinema i ja està, però un servidor no pot deixar de pensar en Rollerball ……. i la veritat és que espanta!

2 Comments
 • admin
  Posted at 22:36h, 21 octubre Respon

  Moltes gràcies Maleuff

  Es fa el que es pot !! va costar molt ajustar un disseny amb l que mi sentís a gust i un cop fet quedava el més difícil, postejar articles de qualitat.

  En això com els nens petit, necessita millorar.

  Salut i €

 • Jeroni Maleuff
  Posted at 21:38h, 21 octubre Respon

  Diantres, quin blog més bo.

Post A Comment