Marc Vidal i la gent de Stic.cat
747
post-template-default,single,single-post,postid-747,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Marc Vidal i la gent de Stic.cat

Marc Vidal i la gent de Stic.cat

He estat fent un cop d’ull aquesta darrera setmana, a la preparació de la jornada del proper divendres dia 10, dels Premis Blocs Catalunya i com sempre he llegit massa coses en alguns blocs que no m’han acabat d’agradar. Els catalans en general, solem ser una gent que no valora massa les iniciatives dels altres fins el punt de trobar-hi pegues arreu sense veure ni una de les virtuts que obviament un esdeveniment com aquest te i és una llàstima no saber apreciar el que tenim davant del nas.

Quan en Marc Vidal va tenir l’encert de convocar les jornades de la catosfera, es va encetar primer la polèmica per l’aforament i després el debat polític va fer-se present de manera prou evident, fins i tot el tractament mediàtic que li va donar TV3 no va estar a l’alçada de una cel·lebració com aquella, be per el desconeixement del ens de la “crosta” sobre l’entorn 2.0 o la falta de perspectiva de l’evolució que el fenòmen acabaria tenin a casa nostre. Quan es varen esgotar els filons de les crítiques, es va encetar la cacera personal i els atacs en contra del Marc, tot plegat deplorable.

Ara amb els Premis Blocs Catalunya passa més o menys el mateix, crítiques per el lloc de cel·lebració, Girona, per la no publicació dels finalistes, per la composició del jurat, pel disseny de premi, per no dir-se dels Països catalans en comptes de Catalunya, per … tan és, la qüestió és criticar i no moure ni un dit per ajudar, d’això si que en sabem molt tots plegats, massa. Gràcies a Déu que la immesa majoria si que hem sabut apreciar la tasca dels de Stic.cat que a la fi, ens beneficia a tots perquè beneficia al món blocaire en català.

Hauriem d’ésser conscients que qualsevol país progressa en el front que sigui de la ma d’emprenedors i visionaris com ells, com el Marc i la gent de Stic.cat que han decidit per iniciativa personal, sense que ningú els ho demanés, implicar-se en projectes com aquests que els han costat molt d’esforços, temp i fins i tot diners i que entre d’altres coses han ajudat a convertir el català, llengua amb només uns nou milions de parlants, en una de les més importants en l’entorn social d’internet2.0 i en particular en el món dels blocs.

Farien bé tots aquells que en la punta de la llengua només tenen la crítica fàcil, d’apartar-se del mig si no tenen res a aportar que sumi i si son tan clarividents com per a visionar l’esdeveniment ideal i tan capaços d’organitzar-lo, que ho facin, segur que la gent com en Marc Vidal, la Trina Milàn, l’Eduard Batlle, el Miquel Serrabassa, en Francesc Grau, l’Albert Simó, l’Àlex Fernàndez i en Francesc Casadellà els donaran suport des del primer instant, no en tingueu cap mena de dubte.

9 Comments
 • admin
  Posted at 19:32h, 12 octubre Respon

  Hola David.

  Felicitats per la teva nominació però al final no va poder ser. Queda de consol el gran nivell que teniu tots els nominats i a mirar cap endavant per a la propera edició.

  Salut i €

 • david de las heras
  Posted at 18:47h, 08 octubre Respon

  Jo he participat en els dos events. I ara soc finalista, i considero totes coses la millor manera per difondre la nostre llengua. Jo totes les dos iniciatives, les felicito. Evidentment són millorables, però l’important és començar. Espero que en Marc Vidal tiri endavant la 2 catosfera i jo estaré allà participant. I si algú de la blocosfera em demana ajuda i seré també.
  Els blocaires durant molt de temps ens hem dedicat a criticar potser ara és el moment de construir.

 • trina
  Posted at 22:23h, 06 octubre Respon

  Companys,
  primer de tot, gràcies a l’Eduard per aquest post que ajuda a tirar endavant, de veritat que no és fàcil.
  Segon, si el problema és la publicació dels finalistes, és que no esteu al cas, està previst i demà sortiran a la nostra web, amb videos inclosos, per tant que no es digui que s’ha fet per les protestes, estava previst i es farà.
  El lloc, doncs Girona és bo, com qualsevol altre, és més, descentralitzar ja està bé i tercer, les crítiques si són constructives, s’agraeixen, si no ho són, fan mal i no aporten res i per tant ni les contestem.
  I la gent, la gent és en la seva gran majoria bona, bones persones que ens han ajudat i molt a tirar endavant un projecte que va nèixer d’una persona, l’Eduard Batlle, que va convèncer a una altra i a una altra i així successivament a partir de les experiències de tots, abans que nosaltres, i de la xarxa, tant la virtual com la de l’amistat.
  Per això només vull acabar convidant tothom el divendres a Girona, a partir de les 16 h, hi som per al que vulgueu, allà ens agradaria trobar-vos.
  Una abraçada

 • Jose R.
  Posted at 15:08h, 06 octubre Respon

  Algunes coses sí, d’altres com la no publicació dels finalistes no hi ha res que l’excusi, i a més, facilita la vida a la gent.

 • edp
  Posted at 14:27h, 06 octubre Respon

  Hola Jose.

  Si que n’hi hauran de coses a millorar, però no saps el que desanima a qui s’ha aventurat en organitzar una cosa com aquesta que tot el que li arriba siguin retrets, ahir vaig estar parlant per xat amb la Trina i estava força afectada per aquest fet.

  Jo crec que el millor es deixar passar l’esdeveniment, donar-li suport en tot allò que es pugui i un cop fet, analitzar i fer les propostes per a millorar-lo cares a l’any proper.

  Salut i €

 • Jose R.
  Posted at 11:12h, 06 octubre Respon

  Eduard:

  Donar el suport que calgui… Però hi ha algunes crítiques que es poden fer.

  Si ho volen fer l’acte a l’Uzbekistan o a Girona o a Barcelona, a mí no m’importa, si és gent de Girona, amb pasta d’administracions gironines qui ho impulsa vale… correcte. No tot cal que es faci a Barcelona, i hem de donar suport a les iniciatives que es facin.

  El que no trobo de “rebut” és no possar els finalistes. Primer de tot per transparència, perquè si hi ha un sistema que primer es vota, selecciona uns finalistes, i després el jurat escull, que ja em sembla bé… com a mínim que es facin públics (ja es peca molt als “saraos” de fer amiguisme i per tant tot allò que tregui sospita de “tongo” i que doni transparència al procés va bé). Segòn de tot i per pragmatisme, jo per anar a Girona haig de demanar permís per no treballar un divendres tarda, agafar i viatjar una hora i pico de tren d’anada i una altre de tornada. Si es fes a prop anirir, siguès o no siguès finalista, si es fa relativament lluny no hi acostumo a anar-hi, només la possibilitat de ser premiat i no deixar als organitzadors “en la estacada” en faria organitzar tota la logística aquesta. Com que no sé si tinc o no possibilitats (si ja sabés que no soc finalista, doncs no hi aniria, felicitaria als coneguts que ho són i els animaria, i felicitaria després als premiats i a l’organització), doncs et deixen en allò de “tú mismo…”.

 • David
  Posted at 20:14h, 05 octubre Respon

  Tal i com vaig comentar quan algú es va posar a criticar les Jornades de la Catosfera, dic exactament el mateix: segurament hi ha coses a millorar i algun que altre error garrafal, però ara no és el moment de parlar d’això. El que cal valorar és que un col·lectiu hagi muntat un acte que de ben segur farem que sigui tot un èxit. A partir del dia 11 ja parlarem del que ha sortit millor i del que és millorable.

 • Francesc
  Posted at 20:03h, 05 octubre Respon

  ja s’ha acabat la votació? ni flowers. Veus, a mi doncs em sembla bé aquest sistema, el de 20minutos es un rotllo apanyat. Quan a lo altre, aqui sempre som de criticar-ho tot. L’autoodi funciona a tope.

 • Anna
  Posted at 15:10h, 05 octubre Respon

  És una pena que la pèrdua del sentit lúdic a la vida ens provoqui la crítica fàcil. Per què no gaudir de les coses tal com són? I per què no reconèixer l’esforç i la força de la il·lusió de qui té iniciatives tan llocables i engrescadores com aquesta?

Post A Comment