Balances fiscals, benvingudes siguin !!!
659
post-template-default,single,single-post,postid-659,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Balances fiscals, benvingudes siguin !!!

Balances fiscals, benvingudes siguin !!!

Fer públiques les balances fiscals era un exercici necessari, democràtic i esclaridor per a tots aquells que tant s’han omplert la boca parlant interessadament de la insolidaritat dels catalans respecte de la resta dels territoris espanyols. També és cert que un cop publicades contribuiran indefectiblement al debat profilàctic i esclaridor de un model fiscal injust i perillós. Tot i el retard, un reconeixement per el govern del PSOE que ha fet realitat el que va prometre, ja n’hi havia prou de secretisme i de una necessitat d’amagar les dades que mai havia entés.

És ben evident que, un cop analitzades les dades que ens aporten els diferents càlculs, que el nou sistema de finançament que haurà de sorgir de la negociació entre el govern de l’Estat i el de Catalunya, ha de tenir en compte el fet imprescindible de un canvi en els criteris de distribució, si després de més de trenta anys essent receptors dels impostos dels demés i de les generoses aportacions dels pressupostos europeus, les comunitats que avui se’ns presenten en la franja de color blau han estat totalment incapaços de revertir la situació, és que alguna cosa s’ha estat fent malament.

L’Estat del Benestar hauria de contemplar el que tantes vegades s’ha reclamat, un anivellament en les prestacions bàsiques com la sanitat o l’educació i prou i no en peonades en els sous de unes administracions autonòmiques i locals sobre dimensionades en excés per a emmascarar unes taxes d’ocupació ridícules, provocades per un interès més proper a la pilleria que a unes ganes reals de prosperar. Dades n’hi han a pilons que aclareixen el panorama, des de la utilització dels diners rebuts per a cobertures que els que les fem possibles, no gaudim o l’increment de la plantilla funcionarial o el poc control en l’adjudicació de les prestacions de invalidesa, en fi n’hi ha tantes que …

Per força, si el destí ineludible ha d’ésser romandre dins l’Estat espanyol, el debat sobre l’adopció de un model federal ha de presidir a partir d’ara la legislatura, si no fos així el plantejament independentista serà del tot indefugible, fins i tot per un PSC en el que el sector catalanista sembla haver fotut el cop de puny damunt de la taula, que ja era hora!!!.

2 Comments
  • admin
    Posted at 21:14h, 16 juliol Respon

    I tant David, com a mínim tindrem un punt de partida per a negociar.

  • David
    Posted at 23:23h, 15 juliol Respon

    Més val tard que mai. Per imperfectes que siguin, benvingudes siguin les dades.

Post A Comment