Estem o no estem en crisi?
652
post-template-default,single,single-post,postid-652,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Estem o no estem en crisi?

Estem o no estem en crisi?

Sembla que l’evidència del deteriorament econòmic va imposant-se poc a poc. Reconèixer una crisi és dolent des de la perspectiva mediàtica per a qui està manant però és el punt imprescindible des del que començar a treballar per a redreçar la situació. Espanya afronta una crisi amb els mateixos inconvenients que en als EUA però lamentablement amb cap dels avantatges i això ens passarà una factura molt cara.

Fins el venciment dels productes vinculats a les subprime d’aquí a dotze mesos aproximadament, no haurem tocat fons. Financerament parlant serà el punt en el que un cop reconegut el forat real, els indicadors podran remuntar la clatellada, bàsicament perquè es sabrà realment quina part dels recursos disponibles destinats a la provisió podran alliberar-se per a donar liquiditat als mercats.

Mentres tant però a Espanya, l’augment de l’atur i la pujada del euroíbor fan vaticinar a les autoritats monetàries un augment de la morositat sense precedents, la darrera fase de sotrac en la que les conseqüències es traslladaran de manera evident a la població i aquestes seran molt cruels.

Que el PP hagi començat el debat en l’àmbit polític un cop esvaït l’intent del cop d’estat intern a Rajoy, és una excel·lent notícia que farà de una part que la gent prenem consciència real de la gravetat del que està passant i de l’altra perquè obligarà a prendre mesures encaminades a suavitzar els efectes d’una crisi que no existeix.

6 Comments
 • admin
  Posted at 12:41h, 28 juny Respon

  Home Marcel·lí, això no val !!! Clar que es redreçarà, però el quit de la qüestió és QUAN?.

  Continuo sient molt crític amb les mesures empreses per el govern que son simplement maquillatges i prou, la veritable dimensió de la crisi la veurem pel mes de Setembre, que és quan tradicionalment les empreses han fet un tancament parcial comptable i saben en quina situació estan.

  Jo li predic un augment brutal de l’atur pel tercer trimestre i l’anunciada recessió de la que tots els càlculs ja en enim el primer dels dos trimestres que calen per oficialitzar-la, decreixent.

  La cosa està molt fotuda i el pitjor de tot és que no es veu cap indici que ens pugui fer ser optimistes, ja ho veura.

  Salut i €

 • Marcel·li
  Posted at 12:13h, 28 juny Respon

  La crisi de la Construcció i la bombolla inmobiliaria, era “una cronica anunciada” que vosté anunciava als forums que participava, el govern no va pendre la iniciativa i això ara ens pasarà factura, però amb consta que tan sols serà un reajust de l’economia i no una debacle, si be es cert que es podi fer millor, l’economia es redrecerà no ho dubti “home de poca fé”. Salutacions

 • admin
  Posted at 11:19h, 28 juny Respon

  Hola Arqueòleg.

  Ara el que tocaria, és dedicar tots els recursos per inversió en infraestructures i minimitzar l’impacte que l’atur tindrà en el sector residencial i preparar-nos per a quan sigui el moment per a començar a sortir d’aquest merder.

  El que no ens servirà de res, és que ens retornin els 400€, això és la xocolata del lloro.

  Salut i €

 • admin
  Posted at 11:17h, 28 juny Respon

  Hola Trina

  Això està salvant de moment a que la gent es posi a pensar en si tindrà o no treball quan torni de vacances.

  La responsabilitat de un governant és no esbalotar el galliner, però el gran mal que hem tingut és que quan s’haurien d’haver pres mesures per a lluitar contra els efectes de la crisi, aquí estàvem d’eleccions i viviem en el Pais de les Marevelles.

  A partir de setembre els indicadors de caire negatiu, atur, inflació, dèficit exterior, morositat, etc. es dispararan i la sensacó de pànic generalitzat només serà comparable a la crisi del anys 70, que pels que la recordem, va ser força malparida.

  A veure com va tot.

  Salut i €

 • Arqueòleg Glamurós
  Posted at 10:09h, 28 juny Respon

  El pitjor és que davan una crisi econòmica fijo que el Govern opta per mesures neoliberals: de moment ja han anunciat que reduïran prejubilacions i ofertesde treball públic (a aprt de les 65h europees) Així lúnic que aconseguiránes un augment del autr en picat, pero bue…

 • trina
  Posted at 09:31h, 27 juny Respon

  Eduard,
  i ara a la final de l’eurocopa, crisi, quina crisi?
  salut i dinars 😉

Post A Comment