Omplir el dipòsit
635
post-template-default,single,single-post,postid-635,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Omplir el dipòsit

Omplir el dipòsit

Ja arriba a ésser curiós que el rally alcista que han patit els carburants en els darrers 3 anys hagi afectat de manera significativa i específica el gas-oil, combustible que ha multiplicat per més de 2 el preu del litre enfront dels altres tipus de combustible que percentualment no han pujat ni la meitat.

La promoció dels turismes alimentats per dièsel en el sector familiar i la solució de les problemàtiques que aquests tipus de motoritzacions tenien envers la comoditat, soroll, prestacions esportives, cost inicial, etc. han fet augmentar desproporcionadament el seu ús i les conseqüències més evidents ja les tenim aquí.

El problema però és que al mateix temps que s’apostava per aquesta promoció, es va perdre de vista que el gas-oil era el combustible professional per excel·lència i que l’increment dels costos que els ha significat per a sectors com el transport, la pesca o l’agricultura son a dia d’avui inasumibles per a uns sectors ja molt castigats per altres qüestions. A partir d’aquí veurem quina és la implicació que això tindrà en els preus i per tant en l’economia en general.

Una de les conseqüències més perverses del concepte globalitzador que es va impulsar des de l’època del Ronald Reagan i que s’ha pres com a model a la resta del mon, ha estat la creació de grans monstres econòmics que ho controlen tot, oligopòlis, fins i tot la circulació de petroli i per descomptat els preus. L’especulació a més està jugant també en aquesta direcció sense que els governs puguin solucionar-ho, ni tan sols sé si ho volen fer.

Y després que ens expliquin que la culpa és dels xinos o del tercer món, ells a hores d’ara no tenen problemes per omplir el dipòsit però si per aconseguir un plat d’arròs, que aquesta és l’altra gran perversió.

Parlen d’això:

2 Comments
 • admin
  Posted at 20:30h, 09 juny Respon

  Hola Trina

  Crec que és el resultat d’aplicar les doctrines neoliberals fins a les ùltimes conseqüències, sota l’excel·lent idea de la globalització que hauria d’ésser el principi del benestar mundial, només han possat mans a l’obra en el temes econòmics.

  Els monstres que s’han creat en l’ombra han esdevingut poders paral·lels als polítics i ara caldrà deu i ajut tornar a resituar a on han d’estar perquè amb la conya de la mundialització s’han saltat tots el controls haguts i per haver.

  Aquest és el veritable enemig, i no l’Alquaeda i similars.

  Salut i €

 • trina
  Posted at 19:57h, 09 juny Respon

  Eduard,
  i que me’n dius de l’estocatge de materies primeres que està produïnt inflacció i desabastiment arreu?..és el missatge de que l’apocalipsi de l’estat del benestar arriba? o només és una forma més de treure’ns els quartos?
  salut

Post A Comment