Eufemisme polític
631
post-template-default,single,single-post,postid-631,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Eufemisme polític

Eufemisme polític

Als nostres governants els ha entrat una obsessió malaltissa per a revestir amb paper de plata i llacet les expressions que afecten a situacions compromeses que per algú que es defineix d’esquerres semblen ésser difícils d’assumir. S’han acostumats a fer servir definicions políticament correctes per expresions que estaven inventades des de sempre, fent perillar la feina als guionistes dels diàlegs del absurd.

Tal com va reflectir el company Donaire en el meu bloc, els polítics fan servir un argot propi que amb el temps hem pogut descodificar, així segons ens parlin de una cosa o altra el resultat final és realment diferent del que ens estan dient.

Però el que està passant ara és que la ideologia els ha fet esmolar l’enginy i així trobem que per a definir el nyap en el que han convertit el tractament de la sequera que gràcies a Deu la natura ens ha solucionat, ens diuen captació temporal d’aigua del que sempre se’n ha dit transvasament o defineixen com a Mòdul d’Educació Provisional, el que no fa massa en deien sorneguerament barracó. i fins i tot atrevint-se amb els termes econòmics a la crisi galopant que pateix la nostra economía n’anomenen desacceleració accelerada, quin mareig.

Un eufemisme és per definició, l’expressió suavitzada d’idees o situacions que dites tal i com ragen, ens resultarien massa fortes o malsonants, és com si volessin mantenir-nos al marge i no fer-nos patir amb la realitat o perquè ens prenen per a ximples, directament.

Jo personalment prefereixo que si m’han de fotre ho noti que m’ho estan fent perquè si no a més de passar per l’adreçadora, encare els tindré de donar les gràcies pensant que m’estan fent un favor, no et fot !!!.

Tags:
No Comments

Post A Comment