Espanya, twelve points
614
post-template-default,single,single-post,postid-614,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Espanya, twelve points

Espanya, twelve points

 Quan era petit a Espanya el festival d’Eurovisió era tota una institució, un acte d’afirmació nacional enfront la resta de països d’Europa comparable als grans esdeveniments esportius a nivell de selecció, ja fora bàsquet, tennis o fútbol, potser per això i perquè només teniem una cadena de TV, ens aplegàvem tota la famíla davant de televisor per a veure’l.

Ho era tant d’important que fins i tot em conegut com l’any de la Massiel i el Serrat el govern espanyol va manipular les votacions comprant el resultat i la glòria de l’organització de l’event del següent any, que varem tornar a guanyar amb la Salomé i el “vivo cantando” ex-aequo amb 4 països més, des de llavors poca cosa, algun segon lloc i para de comptar.

Jo avui continuo mirant Eurovisió, ho faig tot sol i amb el handicap de no sentir-me representat per cap cantant, els sentiments nacionals son altres i les cançons que hi participen no son res de l’altre mon. Des de la desmembració de l’URSS i de l’antiga Iugoslàvia hi participen emissores de països que ni sabia que existien, que acomoden el seus vots en funció d’interessos polítics i econòmics de difícil justificació. És tot tant clar i evident que fins i tot l’Uribarri encerta les votacions abans que es produeixin.

Espanya n’hauria d’aprendre d’això i plantejar-se dues opcions:

 1. No participar-hi més
 2. Donar-nos la independència a Catalans, Gallecs i Vascos.

Nosaltres senyors, ens comprometem, com fan les repúbliques bàltiques amb l’ex opressora Sèrbia els països del Est amb Rùsia a donar-los els twelve points, que si els sumen als de Portugal i els d’Andorra, segur que els assegurarien un lloc entre els deu primers i tot. Carod, pren nota.

Tags:
2 Comments
 • admin
  Posted at 09:19h, 26 maig Respon

  Bon dia, Pep.

  Jo diria encare més, se’ls veuen tots els trucs.

  Salut i €

 • Té la mà Maria
  Posted at 08:11h, 26 maig Respon

  Espanya està muntada a base de fantasies i els espanyols no són precisament uns mags, salutacions

Post A Comment