La guerra del fogons
609
post-template-default,single,single-post,postid-609,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

La guerra del fogons

La guerra del fogons

Quan Santi Santamaría va decidir saltar a la jugular de Ferran Adrià, el dia de la presentació del seu nou llibre “La cocina al desnudo”, ja sabia que el ressò mediàtic que això tindria seria espectacular. Acusar públicament a la icona de la cuina mundial, a l’home que li ha prés la preminència a la cuina francesa per portar-la fins a casa nostra, no podia passar desapercebut de cap manera.

Les desavinènces personals entre els dos grans mestres eren de domini públic i fins i tot parodiades en el programa Polònia de TV3, però el que ha fet Santamaria amb aquestes declaracions, ha estat acusar a Adrià i els seguidors de la seva escola, d’enverinar als consumidors, d’atemptar contra la salut i d’això o se’n tenen proves o el millor és no badar la boca.

Ha d’ésser difícil d’acceptar, quan professionalment has arribat a nivells d’excel·lència en la teva activitat, els reconeixements del propi sector vagin sempre cap a una sola direcció, assumir això i reconeixer-te com el número dos, requereix de un exercici d’enteniment i humilitat que posa a prova l’ego i massa sovint no surt bé i menys quan pel fet de tenir 6 estrelles Michelin ja es creu en el dret de poder dir-ho tot.

La reacció de la professió no s’ha fet esperar, més de 800 cuiners han signat un manifest en contra d’aquestes declaracions, deixant a Santamaria tot sol, titllant-lo de mentider.

Salieri, excel·lent músic i compositor, va tenir la desgràcia en el seu temps, d’ésser coetani de Mozart, el nen prodigi era un geni i ell no, més o menys el que li ha passat al de Can Fabes amb l’Adrià.

No Comments

Post A Comment