La negociació del nou finançament
575
post-template-default,single,single-post,postid-575,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

La negociació del nou finançament

La negociació del nou finançament

Sembla que en poc temps tindrem ja la resolució del TC sobre els recursos plantejats en contra del nou estatut, així ho donen a entendre les primeres i interessades filtracions que s’escapen de un procés que hauria d’estar sellat al exterior fins a completar-lo. De moment ni nació ni bilateralitat i del finançament, fins el 2010 ni rastre de l’aplicació.

Home, quan et prenen el pel de manera tant evident l’únic recurs que ens queda als catalans és fotre un cop de puny ben fort damunt la taula i plantar-nos, si en clau nacional espanyola no hi ha res a fer, ja seria hora de plantejar la resolució del conflicte a nivell internacional i no parar-nos en foteses estatutàries i anar, de una vegada per totes, cap a la sobirania.

Per a fer això ens cal un lideratge fort, decidit i amb la força que dona la unitat. D’entrada l’esperança la posa el conseller Castells, ja veurem fins a on el deixen arribar des del PSC, que ja no pot dissimular el gest del disgust que el tarannà de les negociacions estan prenent i fins i tot la decisió de buscar com aliats feus governats per el PP, com a València o la complicitat del guanyador de les darreres eleccions, el grup de CiU.

La burla ja pot ser majúscula si al final, l’augment en la participació en els diferents impostos que es contemplen es veu compensada com sembla per la reducció dràstica del fons d’anivellament o de solidaritat com se’ls coneix, per quedar-nos igual no feia falta haver mogut res.

És del tot impossible que en la reforma del sistema de finançament no hi hagin comunitats perjudicades, el que seria d’agrair és que no sempre ens toques la mona als mateixos tenint en compte que, tal i com tenen ben clar a Europa, no hi pot haver-hi una solidaritat permanent o si no que els expliquin a la comissió europea quan s’acabaran els fons de solidaritat que ens arribaven de l’UE.

Parlen d’axò també:

3 Comments
 • Pingback:Negociar la financiación « Por la paz y la libertad
  Posted at 11:23h, 12 maig Respon

  […] Llegir en català […]

 • admin
  Posted at 17:26h, 07 maig Respon

  Hola Jaume.

  S’ha d’ésser il·lús per a creure’s la teoria de que el resultat del nou estatut es deu a un pacte ZP-Mas. tothom és ben lliure de creure’s el que li expliquen, però realment tu creus que sense un acord previ PSC-PSOE, hi hagués pintat res en Mas aquí?.

  Sou de memòria fluixa en no recordar qui, a l’endemà d’aprovar el texte en el Parlament, ja va anunciar l’intenció de presentar modificacions, crec que es deia José Montilla, (crec recordar).

  Mira cada un creu el que ha de creure, tret els d’ERC, que creuen en tota la gamma de possibilitats, ara sí, ara no, ara potser ….

  Salut i €

 • Jaume
  Posted at 16:44h, 07 maig Respon

  Teniu una barra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  El cop de taula es tenia que fer amb l’Estatut, els sociates no fan sino complir allò que va pactar en Mas amb Zapatero.

  Vergonya!

Post A Comment