Integrisme ideològic
570
post-template-default,single,single-post,postid-570,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Integrisme ideològic

Integrisme ideològic

Totes les dades econòmiques que degoten des de la premsa ens diuen, poc a poc, en comptagotes, que la cosa no va bé. Com diu en Marc Vidal en el seu bloc i no es cansa de repetir, la premsa econòmica d’aquest país, la que en moments com aquests en els que calen explicacions clares del que està passant, fa abandó de les seves funcions i es converteixen per omissió o ignorància, en còmplices de l’ocultació.

De tot aquest desgavell, es va encendre la metxa ja fa uns mesos als EUA i per tant el component internacional de la crisi és evident, però això no treu d’assenyalar que hi han característiques particulars en cada país i Espanya no és un cas especial. Ahir, dia del treball, varem veure en les manifestacions celebrades la proliferació de participants estrangers reivindicant treball i papers i son aquests els qui més estan patint la situació de crisi, de fet mentre que pels d’aquí l’atur ha augmentat en un 12% pels de fora ha estat el doble, el 24%.

Potser per això un dels objectius del nostre govern, és el de treure’s de sobre aquells immigrants que cauen en l’atur, donant-los la possibilitat de capitalitzar la prestació amb la condició que se’n vagin al seu país, però el que jo no he vist explicat a cap diari, és l’impacte que la desacceleració està tenint pels que malviuen en l’economia submergida, dit d’altra forma, els que estan aquí en situació il·legal,éssent expoliats pels seus patrons.

A Europa s’estan veient tics perillosament xenòfobs que poden posar en perill una convivència fins ara tranquil·la, a Itàlia sense anar més lluny, la Lliga Nord parla obertament d’expulsions massives d’immigrants i el recentment escollit alcalde de Roma, un neofeixista practicant, està disposat a armar a la policia municipal per tal de començar una creuada similar. A França les mesures Sarkozy ja les coneixem tots des de fa temps.

La crisi la tenim a sobre i el conflicte social també perquè quan ens van bé les coses es pot suportar concedir subsidis els que venen de fora, però quan el dit de l’atur assenyali també els autòctons, continuarem essent tant generosos i pacients?. Sabem que l’economia és cíclica però les situacions extremes a les que ens porta l’integrisme ideològic, també ho son, valdria la pena fer un cop d’ull a la nostra història i intentar no caure en el mateixos errors.

Parlen d’això aquests dies

2 Comments

Post A Comment