Liberals segons perquè
558
post-template-default,single,single-post,postid-558,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Liberals segons perquè

Liberals segons perquè

És realment sorprenent com aquells que es mostren en els seus principis com a liberals en tot allò que té a veure amb l’entorn econòmic, deixin d’ésser-ho quan es parla de moral, cultura o simplement la conjuntura, tal i com ara passa, va malament.

Recentment el mercat financer nord-americà ha creat un problema amb l’affaire de les subprimes, que ens l’estem menjant amb patates tots plegats, per la incapacitat de auto-regulació d’aquest “mercat” que havia d’ésser la panacea i els Estats, l’antítesi de les doctrines neoliberals, s’han vist obligats a vestir-se amb la capa del superheroi i a base d’injectar liquiditat a dojo, han reconvertit tothom al intervencionisme, ves per on!.

A casa nostra passa el mateix. Esperanza Aguirre, l’abanderada del sector liberal del PP, que n’ha donat mostres en el seu mandat enfront la Comunidad de Madrid pel que fa a les mesures econòmiques que ha pres, però quan es parla de moral, o ética, abandona l’esperit liberal i cau en el parany de la intervenció, tal i com ha fet amb els comitès ètics dels hospitals de la Comunidad.

El fet d’incorporar en la composició el capellà del centre, xoca frontalment amb la llibertat individual de les persones, amb el principi de laïcitat que la pròpia constitució atorga a l’Estat i crea un greuge comparatiu amb tantes confessions religioses com conviuen en aquest país des de la recuperació recent de la democràcia. Que es pretén amb això, no caure en “el perill” de deixar les sedacions pal·liatives en mans dels professionals de la medicina?.

La moralitat d’aquesta història ens ensenya que un liberal ho és mentre les coses li van de cara, però en el moment que el mercat se’l gira i li fot una puntada de peu al cul, ja no ho és. Si l’Adam Smith aixequés la testa …..

Toquen el tema també

2 Comments
 • admin
  Posted at 21:29h, 30 abril Respon

  Si noi, aquests només son liberals a l’hora de guanyar diners, quan les coses els van malament son els mes proteccionistes i intervencionistes que existeixen.

  Gràcies a Dèu que el mercat ho soluciona tot !!!

  Salut i €, David

 • David
  Posted at 22:14h, 29 abril Respon

  No: el millor és quan aquests lliberals són els primers a demanar mesures intervencionistes. Per exemple, quan perden diners amb els segells i volen que l’estat creï un fons de compensació. O quan demanen que se’ls doni bonificacions fiscals perquè no venen pisos al ritme que ho feien abans… Són com aquells que prediquen la solidaritat, sempre que no afecti a la pròpia butxaca.

Post A Comment