El “primo” del Rajoy
521
post-template-default,single,single-post,postid-521,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

El “primo” del Rajoy

El “primo” del Rajoy

An inconvvenient Truth, el film denúncia sobre el canvi climàtic produït per Al Gore, va marcar un abans i un després en la percepció que tots teníem sobre la problemàtica produïda per l’escalfament global. Gore va tenir l’encert d’exposar de manera nítida i crua, les nefastes conseqüències que sobre el medi ambient representa el model productiu i de consum desaforat al que ens hem lliurat des del segle passat.

La gran virtut de la denúncia de Gore va ser sense cap dubte, permetre acostar a l’entorn més proper els fenòmens per ell descrits. Pocs de nosaltres tindrem com primera imatge del dia la imponent massa de gel de l’Àrtic fonent-se o les extenses masses forestals d’avets gegants de nord-americans socarrant-se des de les arrels, però si que estem patint per exemple els efectes d’una sequera a la qual ja entenem com “normal”, quan no hauria de ser així. Gore va tenir l’encert de convertir el problema en mediàtic, de penetrar en les nostres llars i conscienciar a la massa que fins a la data havia romàs desinformada i dormida i els poders econòmics causants de les destrosses no l’hi perdonaran en la vida.

Els detractors de qui com Gore defensen la teoria del canvi climàtic, els negacionistes, s’articulen en els entorns del poder econòmic i polític neocon, són curiosament qui en pocs anys han dissenyat, implantat i estès el model de consum i producció que ha provocat que tots tinguem un problema majúscul, cultius d’aliments tractats genèticament, estructures de producció altament contaminants, consum incontrolat de recursos naturals que no fan altra cosa que acostar-nos cada dia un poc més a l’abisme.

Defensen un component cíclic natural, que sense deixar de ser cert, incrementa en cada fase el perill de desertització que ja està trucant a les nostres portes, la destrucció de la capa d’ozó la incidència del qual en la nostra salut ni ells mateixos neguen i un augment de les temperatures que de seguir igual, provocarà canvis importantísims en l’equilibri ecològic, fins a convertir el planeta en una espècie de forn. És cert que la temperatura global en una primera fase i com average està disminuint, però el que no ens expliquen és que això es deu al fenomen del desglaç. Què passarà quan s’hagi fos tota la capa acumulada en els pols?.

Em nego a acceptar que aquesta ànsia pel creixement, no accepti ni tan sols el risc. Els mateixos que ens presenten com coartada el fenomen de la mundialització en el seu vessant econòmic, haurien de tenir present que no poden apostar per seguir destruint el mitjà que ens suporta, no es pot beure si no hi ha aigua, ni respirar sense aire ni caminar sense sòl.

Això hauria d’entendre’l fins el “primo” del Rajoy.

2 Comments
 • Pingback:En veu alta [castellano] » El primo de Rajoy
  Posted at 22:02h, 08 novembre Respon

  […] Llegir en català This entry was posted on April 15, 2008 at 8:59 pm, filed under ecologia and tagged al gore, calentamiento global, cambio climatica. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. Previously – Café, con mala leche y magdalena Next – Incidente nuclear de Ascó […]

 • En veu alta - Blog de opinion de edp
  Posted at 20:28h, 15 abril Respon

  El primo de Rajoy…

  An inconvvenient Truth, el film denuncia sobre el cambio climático producido por Al Gore, marcó un antes y un después en la percepción que todos teníamos sobre la problemática producida por el calentamiento global. Gore tuvo el acierto de exponer…

Post A Comment