De blocs, alumnes i relacions personals
431
post-template-default,single,single-post,postid-431,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

De blocs, alumnes i relacions personals

De blocs, alumnes i relacions personals

Dies intensos entre correcció de pràctiques, concreció de notes, entrevistes acadèmiques i preparatius per a una estada de recerca. Enmig de tot plegat, rebo un mail de l’Eduard en què em recorda que sóc blocaire convidat… Com que m’agafa reflexionant sobre la meva darrera experiència docent, decideixo compartir-la en aquest bloc tant acollidor.

Assignatura Nous Formats Digitals a laUIC. Durant tres mesos, una quarantena d’alumnes de Comunicació Audiovisual i jo hem estat navegant per la web 2.0, les seves eines imprescindibles, les possibilitats que ofereix, els canvis que comporta… La metodologia consistia a treballar un tema per setmana mitjançant el bloc de l’assignatura i els blocs dels alumnes, dels quals valorava la quantitat i qualitat de les entrades i la dedicació de l’estudiant. Tot plegat combinat amb sessions presencials amb convidats com ara Santiago Miralles, Tomàs Manzanares, Joan Planas o Albert Murillo. Molts d’ells, per cert, amics que he anat fent a través dels escenaris 2.0, com el bloc o el podcast.

Tot plegat, una experiència gratificant tant a nivell professional com humà. Paradoxal, en la mesura que un immigrant digital com jo obria els ulls d’un grup de nadius digitals cap a un univers que molts desconeixien. Intensa, per la constància que reclama a l’alumne i les hores de dedicació docent que comporta. Divertida, perquè ens ho hem passat molt bé. Experimental, perquè l’assignatura l’anàvem construint entre tots i sobre la marxa. Engrescadora, perquè comportava recerca i exploració de fonts i recursos. I sobretot, Enriquidora, perquè darrera cada bloc, comentari o podcast, hi havia una persona amb qui compartir, aprendre i, en definitiva, créixer. Ara caldrà donar-hi voltes per anar-la millorant.

tsellas.jpg

En Toni Sellas és d’Olot, tot i que ara, per qüestions familiars és un personatge integrat en el Baix Empordà, concretament viu a Palafrugell. A la seva ocupació actual vinculada amb l’ensenyament i a l’UIC, a on ensenya els futurs professionals d’aixó de la communicació, les habilitats tradicionals que qualsevol bon periodista hauria de tenir i l’experimentació amb els suports més novedosos com son els postscats i els blocs. Gestiona tonisellas.cat, a on hi te el seu propi bloc. La seva experiència professional passa per El Punt, RAC1, Catalunya Ràdio i Ona Catalana i ara és un dels fundadors de la Girosfera. Salut i €

company.

18 Comments
 • Pingback:Connectant els punts » De convidat a can edp
  Posted at 23:29h, 11 agost Respon

  […] experiència com a blocaire convidat, a can edp. Aprofito el debut en el crossblogging per parlar de l’experiència que he tingut aquest trimestre amb l’assignatura Nous Formats […]

 • LauraKparros
  Posted at 00:23h, 26 març Respon

  Eiiii, estic llegint les vostres converses. Jo sóc una alumna de Comunicació Audiovisual de la UIC i n’estic satisfeta! Sobretot si hi ha profes tant propers com és en Toni.

  L’assignatura ha estat genial i ha estat molt divertida 🙂

  Gràcies!

  Salutacions

 • Rosa
  Posted at 22:48h, 23 març Respon

  No Eduard, ja m’agradaria pero m’ha filla fa magisteri infantil i el Toni fa audiovisuals

 • Pingback:De convidat a can edp « Toni Sellas
  Posted at 21:37h, 23 març Respon

  […] Primera experiència com a blocaire convidat, a can edp. Aprofito el debut en el crossblogging per parlar de l’experiència que he tingut aquest trimestre amb l’assignatura Nous Formats […]

 • admin
  Posted at 21:19h, 23 març Respon

  Hola companys.

  El mon efectivament és com un cop de puny de petit !! i en l’entorn 2.0 encare mes.

  Rosa si la teva filla te de rofessor al Toni l’any vinent, li haurà tocat la grossa !!!

  Salut i €

 • Toni
  Posted at 20:58h, 23 març Respon

  Rosa, no ens coneixem, ni conec la teva filla. Però t’ho confirmo: si aquest amic i aquesta amiga que esmentes van a la UIC, i si jo encara hi sóc el curs que ve, doncs llavors amb tota probabilitat seré un dels seus profes. A primer de Comunicació Audiovisual tinc una assignatura sobre llenguatge radiofònic. Sí, el món és petit. O potser és que les casualitats no existeixen.

 • Rosa
  Posted at 20:50h, 23 març Respon

  Verdaderament tenin profesors que disfrutan i viuen ensenyan done gust d’apendre

 • Rosa
  Posted at 20:49h, 23 març Respon

  Eduard en Toni ¿treballa a la universitat internacional de Cataluña del carrrer Inmaculada a Barna? perque es on va ma filla (ella fa magisteri infantil, pero l’any vinen 1 amic i 1 amiga faram (si poden entrar) audiovisials a la uic. el mon es molt petit

 • Toni
  Posted at 20:04h, 23 març Respon

  Trina, gràcies. Segur que sí, l’Eduard quan s’hi posa ho treu en un tres i no res 🙂 Fins aviat.

 • trina
  Posted at 19:36h, 23 març Respon

  Toni,
  bon viatge i bona estada….a veure si aquest local i aquestes trobades les fem realitat…amb l’ajut de l’Eduard…
  salut

 • Toni
  Posted at 14:13h, 23 març Respon

  Gràcies! Ja us ho explicaré. També intentaré fer alguna entrada al bloc mentre sigui allà, a Sunderland, concretament. Fins aviat.

 • Anna
  Posted at 13:07h, 23 març Respon

  M’agrada la idea! Apa doncs, esperarem que tornis. Se’ns farà llarg! Bon viatge.

 • admin
  Posted at 10:57h, 23 març Respon

  ok, per quan tornis a casa, Toni.

 • Toni
  Posted at 10:42h, 23 març Respon

  Eduard, d’aquí a una setmana marxo cap a Anglaterra, on passaré un mes en una estada de recerca. Si et sembla, en parlem més endavant, val? De fet, és una de les coses que podem posar en el xup-xup de la Girosfera.
  Anna, gràcies. Estem en contacte. Sabeu, m’estic imaginant una local collidor, amb un raconet adient perquè els girosfèrics hi fem petar la xerrada, amanida amb un bon cafè o cervesota, depèn, mentre ho anem enregistrant per penjar-ho després com a podcast…

 • Anna
  Posted at 10:10h, 23 març Respon

  Si puc ajudar, ja ho sabeu. A en Miquel (Serrabassa) també li feia pillo això de l’alfabetització digital des de la Girosfera.

 • admin
  Posted at 09:51h, 23 març Respon

  Toni,

  Dieu-me el que necesiteu per a fer-los i m’hi poso el dilluns per el domini de la girosfera.net.

 • Toni
  Posted at 09:45h, 23 març Respon

  Anna, doncs sí, crec que n’han sortit contents. Si més no, aquest és el feedback que m’arriba, i n’estic content. Pel que fa al tema taller, seria interessant. De fet, estaria molt bé que la Girosfera fes un podcast. Per exemple, què tal unes “tertúlies girosfèriques? 🙂

 • Anna
  Posted at 09:39h, 23 març Respon

  Mmmm… Quins adjectius! Compleix tots els requisits per deixar bon regust als teus alumnes. Ara, a pels tallers de la Girosfera, no?

Post A Comment