El foc reparador
442
post-template-default,single,single-post,postid-442,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

El foc reparador

El foc reparador

El foc, en les més llunyanes de les nostres tradicions paganes, simbolitza la purificació de l’esperit, desfer-se de tot allò dolent i negatiu que ens envolta i l’alliberament que ens permetrà iniciar una nova caminada, fins a la propera foguera. Moltes de les nostres cel·lebracions el tenen com a protagonista, les fogueres de Sant Joan, les Falles, atravessar les flames o caminar sobre les brases a peus nus….

Però el foc és també la simbolització de les mancances pel que fa referència a la capacitat de comunicació humanes, de la por enfront el desconegut i de la repressió, de la destrucció i de les guerres. Dins les seves flames devastadores s’hi han perpetrat els crims mes abjèctes contra el coneixement i l’investigació en nom dels deus de torn i de la ignorància.

El foc s’ho emporta quasi bé tot, el bo i el dolent, és com, si em permetreu actualitzar la metàfora, fer un reset en el disc dur de l’ordinador sense còpia de seguretat prèvia, un gest que ens obliga a començar de nou. La sabiessa però, no residiria en la destrucció si no en l’encert de fer la reconstrucció sobre un fonaments nous i en l’apenentatge per a no tornar a caure en el mateixos errors.

No Comments

Post A Comment