Els chikis, els Freakys i l’Uribarri
425
post-template-default,single,single-post,postid-425,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Els chikis, els Freakys i l’Uribarri

Els chikis, els Freakys i l’Uribarri

Els fans del Eurofestival, amb el “guardià de la porta”, maese Uribarri al capdavant, estan que trinen. L’audiència de TVE1 es va atrevir dissabte passat, oh blasfèmia!! a escollir per aclaparant majoria el reggeton interpretat per Rodolfo Chikilicuatre, personatge de TBO freaky, inventat pel geni Andreu Buenafuente (un altre català pervers), com a representant del altrament dit “Ente público” espanyol per a la propera edició a celebrar a Belgrad.

I és que veure al Chikifreaky amb la seva guitarra de joguina penjada al coll i al duet de coristes de verbena d’acompanyants inseparables, ballant el breikindance o el maiquelyason, amb la descomunal perruca estil Elvis, va ser quasi bé mísitica pura!. Mentres tant, la Rafaella Carra, Uribarri, la Rosa d’Espanya, Bibi Anderssen i un altre senyor que passava per allà i que no sé qui cony era, intentaven fer entrar en raó sense èxit als internautes per a derivar el seu vot cap a Coral (quina plasta de tia) o La casa azul, va ser una experiència comparable a la visualització de qualsevol pel·lícula dels Ozores, Pajares o Fernando Esteso, en els seus bons temps.

Que pretenguin fer-nos comprendre l’inconvenient d’aquesta elecció, la qui ha edificat la seva carrera amb un repertori en el que el tema estrella es titola “Explotame Expló“, o la que l’únic mèrit conegut és haver vençut un concurs televisiu com OT, quan no és capaç ni de llegir el llibre “Teo se’n va a l’escola” i fer-ne un resum, o l’il·lustre pocapena-especialista-eurovisiu oficial, jo no  li conec cap altra feina durant el període dictatorial franquista, o el que cansat de ser el Manolo Chico,  un dia va decidir tallar-se la “cueta” i de noi passar a ser la Bibi, musa de la cèl·lebre “moguda madrilenya” i viure’n tota la seva punyetera vida d’això intentant perpetuar un artificial estat de preadolescència quan depassa ja els cinquanta, la veritat, té un gran mèrit, potser per això els televidents i els internautes no els van fotre ni cas.

Des del “La, la lade la Massiel, que per aquells anys encare no sabia que cony era un cubata o del “Vivo cantandode Salomé i el seu vestit de 50 quilos, TVE1 ha passat amb més pena que glòria pel festival, si exceptuem l’any de Mocedades i el de l’estaquirot de la Betty Misiego. I precisament ara, quan els “twelve points” s’otorguen per el simple mèrit del veïnatge i poca cosa més, encara hi ha qui s’esquinça les vestidures per enviar al Chikilicuatre a competir per la victòria en dura pugna contra un ànec de goma, un pollastre de plàstic, una tripulació pirata o una troupe de clowns.

No vull ni imaginar-me les cares de tots aquests pocapenes en cas que el Chiki Chiki guanyi, s’imaginen?. I és que freakys n’hi han per a tot europa en la mateixa proporció que aquí, sino més encara.

Alf Poier, l’estrafalari austríac en el 2003, ja va estar a punt de fer-ho

[youtube]http://youtube.com/watch?v=d2sun973nfY[/youtube]

14 Comments
 • admin
  Posted at 01:33h, 19 març Respon

  Hola Jon.

  Para los eurofans es un asunto realmente serio, lo es tanto que por primera vez en toda la historia han pedido el voto para Andorra!! y eso que canta la mitad de la canción en catalán !!!

  Salut i €

 • admin
  Posted at 01:32h, 19 març Respon

  Siono, no cal que et disculpis, és un dels avantatges de la web2.0, l’interacció. La questió és participar i crear debat si això s’aconsegueix,sigui a casa meva, teva o de la Trina el principi bàsic de l’intercanvi ens enriqueix igualment.

  Salut i €

 • Jon Kepa
  Posted at 00:54h, 19 març Respon

  Esta discusión es tan friky como la del vestido de novia de la Belen Esteban, muchacha que no sabía quien era hasta que oí tanto sobre el vestido y pregunté, ¿quién es esa?.

 • Siono
  Posted at 23:27h, 18 març Respon

  Temo haver estat grollera al endur-me la discussió d’un bloc a un altre, no esperava que l’Eduard em contestés al Platxèria. Demano disculpes als que seguien aquests comments.

 • admin
  Posted at 21:12h, 18 març Respon

  I tant que n’hi ha de tema i sobretot si al Chikilicuatre se l’hi ocorre guanyar !!!

 • trina
  Posted at 18:47h, 18 març Respon

  Siono i Eduard,

  hi som en el tema, tenim tema…continuarà en un altre post que penso fer….és massa important per deixar-ho només en uns comments..
  salut amics

 • admin
  Posted at 13:57h, 18 març Respon

  Hola Rosa.

  Crec que el tema s’ha de prendre amb la dosi d’humor que li cal, el problema és que hi ha gent que encare creu que hi han coses sagrades i que el festival d’Eurovisió, n’és una d’elles.

  Durant el règim del Franco és va extendre intencionadament que aquest event era una espècie de guerra contra els demés, sense adonar-se’n de que Eurovisión és l’associació de emissores de TV, o sigui aquí qui hi compateix no és España, sino la TVE. Fins i tot això s’ha de recordar massa sovint !!!.

  Salut i €

 • admin
  Posted at 13:54h, 18 març Respon

  Donç sí que ho és de Freaki, company, so que ho és de freaki. (Sobretot el Joaquín Prat !!!)

 • admin
  Posted at 13:53h, 18 març Respon

  Siono,

  T’he respost en el bloc de la Trina

  Salut i €

 • Siono
  Posted at 13:30h, 18 març Respon

  Avui l’hi he fet una pregunta a la Trina al Platxèria, pot ser tu em vulguis il·luminar també sobre aquesta qüestió. M’agradaria.

 • admin
  Posted at 12:04h, 18 març Respon

  Hola Siono

  Si que els ha explotat als morros , si, però el més curiós de tot, és que els responsables de l’invent tenien el convenciment de que podien controlar perfectament el resultat final i han vist que no éra així.

  De totes maneres, de la mateixa forma que des d’aquí s’ha optat pel chikilicuatre, també és més que probable que des d’Europa facin el mateix i que l’onada dels twelve points li caiguin al damunt davant la cara de babaus que els hi quedaran als Uribarri i cia.

  Qué bó que seria que guanyés !!!

 • Siono
  Posted at 10:26h, 18 març Respon

  Mentre a d’altres països tenen totalment assumit el “poder de la xarxa” que aquí es debat com si fóssim nens tocant llimacs amb un palet (encara no ens ho acabem de creure i no entenem com funciona), a la nostre TV1 aquest poder l’hi ha explotat als morros…

  La meva part romàntica s’hauria estimat més uns titulars com “les eleccions es decideixen a la xarxa” o alguna cosa d’aquestes. Però bé, per començar a experimentar amb aquest poder i començar a creure que el tenim i esbrinar com funciona, tampoc no em sembla malament…

 • Rosa
  Posted at 23:12h, 16 març Respon

  Nos escandalizamos cuando por esta chorrada, que la verdad no creo ni que Buenafuente se creyese que iba a tener tanto “exito” pero yo recuerdo y aun me sonrojo una tal Macarena que la bailaba hasta el presidente de los EEUU, pasando por unos pajaritos, y un Georgi Dan que tambien hacia bailar a todo el mundo, o sea que no nos escandalicemos, no es la primera cosa cutre que triunfa, y aunque algunos nos de verguenza, yo veo y escucho gente que se lo pasan muy bien y se rien cuestion de gustos

 • Té la mà Maria
  Posted at 20:36h, 16 març Respon

Post A Comment