Certeses i incerteses
410
post-template-default,single,single-post,postid-410,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Certeses i incerteses

Certeses i incerteses

Pensàvem que les eleccions espanyoles del passat dia 9 tancaven un cicle de convocatòries electorals massa intens i que s’obria un període d’uns tres anys sense haver d’anar a votar. Els resultats electorals, amb un guanyador clar i indiscutible, podrien reforçar aquesta impressió. Però no és així, i de la certesa d’un lideratge polític rotund –el socialista— hem passat en qüestió d’hores a la incertesa a la política catalana.

Des del món de les esquerres s’acusava Convergència de voler emprar la política espanyola per provocar canvis a la política nacional però ja hem vist que els canvis els han provocat, i amb quina rapidesa, ells mateixos. El canvi d’un conseller del Govern català té alguna cosa a veure amb la gestió del Govern? Té alguna cosa a veure amb la política catalana? Això dóna a entendre una feblesa de la situació política a Catalunya que no fa presagiar l’estabilitat que pensàvem, i torna a obrir la porta a tota mena d’especulacions (i incerteses).

La lluita fratricida dins d’Esquerra, el congrés que aquesta formació ha de tenir al juny i les seves conseqüències en l’estratègia d’un partit cada dia més atrapat en la dependència del PSC ens permeten dibuixar tota mena d’escenaris. Res no és descartable, començant pel que és més probable (que tot continuï empitjorant).

A Convergència hem d’estar com fins ara: en un segon pla perquè no som actors ni protagonistes de la victòria socialista ni de la crisi d’Esquerra. Si algú vol parlar amb nosaltres i fer-nos ofertes, que les faci. Però vam dir allò de pagar per endavant, i així ha de ser.

carles.jpgCarles Puigdemont, periodista, ex-redactor en cap de “el Punt” i fundador de l’ACN, és en l’actualitat membre del parlament de Catalunya per CiU i l’actual líder de la política municipal de Girona enfront del grup municipal de CiU. En KRLS és un ferm creient de l’influència que l’entorn 2.0 exercèix en la nostra societat i és el polític el pioner a Catalunya i quasi bé diria també a Espanya, en la utilització d’aquestes aplicacions en el seu espai web. Edita el bloc www.carlespuigdemont.cat a on el podem seguir regularment en les seves intervencions a través del vbloc i del seu propi canal youtube. És el màxim impulsor d’aquestes noves tecnologies dins a CiU, fent-les extensives a molts altres companys de formació i un bon amic des de fa anys.

No Comments

Post A Comment