Paisatge desprès de la batalla
404
post-template-default,single,single-post,postid-404,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21231

Paisatge desprès de la batalla

Paisatge desprès de la batalla

 Com en una tragèdia grega, Espanya i Catalunya han tornat a votar sota la pols negra d’un atemptat terrorista. Atemptat que ha estat un va intent d’emular el terrible 11-M per part d’ETA, però que només serà el principi de la fi, han traspassat la penúltima barrera a Arrasate, no tenen retorn.

Però la batalla no era aquesta, la batalla era entre els dos partits estatals, i aquesta l’han guanyada de carrer tots dos. Resultat, un parlament espanyol bicolor, que comparteix la idea de la política econòmica i d’organització de l’estat, i que només dissenteix en la ideologia referida a les persones. Diferències sobre el concepte de la vida, de la societat. L’emoció per sobre de la raó. Espanya no es trenca, és més forta que mai.

El paisatge que es dibuixa però és complicat.

El Govern de Rodríguez Zapatero haurà d’enfrontar una greu situació econòmica global i per a la qual Espanya no compta amb assegurances; sense investigació i innovació que produeixi valor afegit, segueixen sent el turisme i el sector immobiliari els sectors clau. Mala peça al teler.

Mentre, els temes identitaris i de construcció de l’estat estaran com sempre, a la butxaca dels bumerangs perquè els diaris tinguin titulars i els grans partits es puguin dedicar a guanyar eleccions.

Perquè el govern de Madrid serà socialista gràcies a Andalusia i sobretot al vot de Catalunya. I això no s’explica. Catalunya després de patir infinitat de mancances, d’haver vist minusvalorat el seu Estatut, ha votat socialista però contra el PP, contra aquells que no només no la valoren sinó que l’ofenen, i aquesta és la clau. Altra vegada l’emoció i la identitat de les persones per sobre de la gestió i de l’economia.

A Catalunya, la marea socialista gaudeix d’aquests dies feliços, mentre el propi govern pot entrar en crisi, si des del PSOE comencen a necessitar netedat en les respostes. Chacón ha guanyat de carrer i Montilla ho té una mica més magre. La crisi d’ICV i sobretot d’ERC, ha obert una escletxa que és un repte per a ells com a partits, però també per al propi govern de la Generalitat.

Perquè l’emprenyament dels catalans no s’ha apagat. L’optimisme ha servit per salvaguardar la dignitat però els greuges són molts, i caldrà veure com i de quina manera els guanyadors responen als reptes. Tenir tot el poder és un repte per als socialistes, tenir la clau pot fer oblidar les línies concretes que dibuixen el paisatge, que és afalagador en aquests primers moments però que pot arribar a ser molt complicat si no es prenen decisions clares respecte a Catalunya i del xec que els electors han signat votant.

És el problema de posar les emocions per sobre de la realitat.

Llibre:Paisajes después de la batalla de Juan Goytisolo

Pel·lícula:The Kite Runer de Marc Forster

Música: In between days de The Cure

watch?v=4CgWhNSD3KI

trina.jpgTrina Milàn és l’editora del bloc Platxèria un dels racons mes acollidors d’aquesta Catosfera nostra que òbviament us convido a visitar. Trina és, com ella mateixa es defineix, antropòloga i professora de formació i escriptora i periodista per vocació i un dels blocs amb més pes d’opinió de la blocosfera. A part dels seus esmolats anàlisis i del encertat dels comentaris que fa, Trina ens recomana cada dia un llibre, una pel·lícula i una cançó, tot un esforç de difusió cultural i altruista que jo valoro molt, en tant que sé el que costa fer-ho cada dia i encertant, cosa que ella ha aconseguit fer.

Tags:
,
3 Comments
 • trina.milan
  Posted at 20:13h, 15 març Respon

  Eduard,
  M,ha agradat molt la imatge.Com sempre, adequada i elegant.
  Mil gracies i continuarem, per suposat, amb mes idees i mes innovacio. Salut amic

 • admin
  Posted at 09:18h, 15 març Respon

  Gràcies Trina.

  Però això és un pa deixat, que es diu. A mi d’altres em varen ajudar en començar i gràcies als seus consells i coneixements jo he pogut ajudar també quan se m’ha demanat.

  Crec que en general és la millor manera d’anar per a la vida, no sé sempre he tingut aquesta filosofia i he anat fent. T’imagines si els nostres polítics, de tot el ventall parlamentari, fessin el mateix?, potser no caldrien eleccions !! (ja, ja, ja)

  Felicitats pel teu artícle, del nivell en la linea del eu bloc, o sia molt bó. Sempre he admirat a més, l’esforç per el consell del Llibre, la Peli i la cançó, jo no en seria capaç.

  Ja anirem fent mes coses d’aquests tipus, però innovant matiços.

  T’ha agrada’t la imatge?.

  Salut i €

 • trina
  Posted at 08:18h, 15 març Respon

  Eduard,

  és un honor compartir un espai en el teu bloc.
  T’agraeixo l’ajut que sempre m’has brindat, els teus coneixements i la teva amabilitat. Poques persones són altruistes com tu, i ofereixen tant de suport.
  M’agrada el teu bloc per l’estètica trencadora i l’encertada anàlisi que fas, coincidim molt en les opinions i en els punts de vista. És un secret, però la majoria de la catosfera li deu alguna cosa a l’Eduard…gràcies per molt i per tot.
  Salut, amic, molta salut.

Post A Comment